Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Ma on je all round expert.
Neverovatno da se covek razume bukvalno u sve. AV je za njega malo dete.

Ako ništa ljubitelj se bar potrudio da obrazloži svoj stav. Bio u pravu ili ne, druga stvar. Ovo oko spratnosti se ne razumem ali sam u procesu projekta i izgradnje kuće pa bih rado čuo nešto argumentovano na tu temu... Recimo komentar na momente vezane za veličinu i materijal stolarije, način i konstrukciju grejanja i tako to. Ovo "vidi slike" i "pogledaj demo stan" mi ne igra...
Sent from my D5503 using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Slike ne znace bas nista, upravo kao sto kazes.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Dragane, najbolje da odeš na prezentaciju, kao šatro si zainteresovan za stan, pa da pitaš za strukturu i materijale i ono što se ne vidi golim okom, a što tebe interesuje. Nešto će ti sigurno reći, a nešto će ti verovatno prećutati ili zamuljati. Onda s tim možeš da konsultuješ nekog arhitektu ili preduzimača. Pored toga treba pogledati kako je arhitektonski izveden ceo stan. Moja prijateljica je tamo kupila stan, uskoro će ga izdavati, pa ću ga pogledati.
Ekonomski gledano i uzimajući u obzir veličinu projekta, lokaciju, naš standard, a sve u vezi predviđene dinamike prodaje, verovatno se radi o zgradi više srednje klase s marketingom kao da se radi o "premiumu". To što se radi o stranom investitoru nije nikakva garancija kvaliteta. Kod ovakvih projekata njihova prednost je što imaju dobru organizaciju rada i drže se rokova, ali su sklonu fušeraju i jeftinim rešenjima.
Lično, imam gorak ukus u ustima gledajući taj novi kompleks jer je zbog izgradnje stanova na silu uništena dobra fabrika, čak je i zapaljena da bi se "posao" oko lokacije brže priveo kraju.
Ekonomski gledano i uzimajući u obzir veličinu projekta, lokaciju, naš standard, a sve u vezi predviđene dinamike prodaje, verovatno se radi o zgradi više srednje klase s marketingom kao da se radi o "premiumu". To što se radi o stranom investitoru nije nikakva garancija kvaliteta. Kod ovakvih projekata njihova prednost je što imaju dobru organizaciju rada i drže se rokova, ali su sklonu fušeraju i jeftinim rešenjima.
Lično, imam gorak ukus u ustima gledajući taj novi kompleks jer je zbog izgradnje stanova na silu uništena dobra fabrika, čak je i zapaljena da bi se "posao" oko lokacije brže priveo kraju.
Za koliko bi mogao tu da se izda dvosoban stan sa garažom?
- starac vujadin
Dvosoban stan sa jednom spavaćom sobom i dnevnom sobom kao što se računa kod nas ili dve spavaće sobe i dnevnom sobom kao što se računa na zapadu?
Pa kako se računa tamo... 55-65 kvm.
U CH je još gore... i trpezarija se računa kao pola sobe, pa je stan sa dve spavaće sobe zapravo 3.5 soban
U CH je još gore... i trpezarija se računa kao pola sobe, pa je stan sa dve spavaće sobe zapravo 3.5 soban

- starac vujadin
55-65m2 je kod ovakvih stanova jedna spavaća soba...biće 600-800 evra najverovatnije...u zavisnoti od šminke i kvaliteta nameštaja u njemu. Toliko čekujem da bude u prvom naletu.
Au sta svasta pise
A sto se tice rente Mislis da je realno 600-800e za rentu? Mozda ali ne verujem da je izvodjivo dugorocno za obican tipski stan od 60m2.

A sto se tice rente Mislis da je realno 600-800e za rentu? Mozda ali ne verujem da je izvodjivo dugorocno za obican tipski stan od 60m2.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Da je 90-100 m2, pa 'ajde. Ovako... 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Mogla bi da bude zanimljiva investicija ako je tako.starac vujadin napisao:55-65m2 je kod ovakvih stanova jedna spavaća soba...biće 600-800 evra najverovatnije...u zavisnoti od šminke i kvaliteta nameštaja u njemu. Toliko čekujem da bude u prvom naletu.
Ja mogu sa mog stanovišta da kažem da ovde stvarno ne vidim ništa posebno što bi činilo da padnem na d.pe.
Što se tiče same organizacije prostora bacio sam ovlaš pogled samo na ovaj stan sa naslovnice
kapiram da im je to bar od boljih

Ovako mi deluje malo silovana organizacija, ovo bi verovatno bio neki 4orosoban stan relativno male kvadrature, fali mi recimo veće i izdvojenije predsoblje, kuhinja je mala i nema svoj spoljni otvor, dnevna soba mi je ok po orijentaciji i obliku, spavaće baš i ne, pregradni zidovi su nedovoljni, terasa je dugačka i uzana za tu površinu itd. Ne vidim tu nešto po čemu to sad odskače od drugih. Ok, alu drvo stolarija je dobra stvar ako je kvadrat već toliko skup, da ne kažem must have. Električne roletne, realno who cares, to možeš staviti uvek i svugde, za razliku od nekih fizičkih ograničenja u smislu upotrebljivosti prostorija.
O lokaciji ne mogu komentarisati, prednosti i mane, ali na prvu mogu reći da mi recimo smeta tolika blizina susednog solitera, za početak. Ne znam koliko je u praksi ovaj krivi toranj udaljen ali ako je na pljucomet onda džabe priča o premium gradnji barem za tu stranu objekta...
Da ne bude da hejtujem, ista priča je i na nbg, eno prvi red zgrada uz omladinskih brigada u a bloku, tragedija, možeš skočiti sa terase na kolovoz maltene, a niti pogleda nit ičega, a kvadrat skup ko đavo.
Da bude jasno, samo iznosim svoja zapažanja vezano za tu kvazi fensi novogradnju...
Koliko sam shvatio iz priče ljudi koji žive po tim novim objektima izgleda da je najbolje urađen west 65, ali moram da se ogradim jer nisam bio fizički ni u jednom stanu tamo...
Što se tiče same organizacije prostora bacio sam ovlaš pogled samo na ovaj stan sa naslovnice

Ovako mi deluje malo silovana organizacija, ovo bi verovatno bio neki 4orosoban stan relativno male kvadrature, fali mi recimo veće i izdvojenije predsoblje, kuhinja je mala i nema svoj spoljni otvor, dnevna soba mi je ok po orijentaciji i obliku, spavaće baš i ne, pregradni zidovi su nedovoljni, terasa je dugačka i uzana za tu površinu itd. Ne vidim tu nešto po čemu to sad odskače od drugih. Ok, alu drvo stolarija je dobra stvar ako je kvadrat već toliko skup, da ne kažem must have. Električne roletne, realno who cares, to možeš staviti uvek i svugde, za razliku od nekih fizičkih ograničenja u smislu upotrebljivosti prostorija.
O lokaciji ne mogu komentarisati, prednosti i mane, ali na prvu mogu reći da mi recimo smeta tolika blizina susednog solitera, za početak. Ne znam koliko je u praksi ovaj krivi toranj udaljen ali ako je na pljucomet onda džabe priča o premium gradnji barem za tu stranu objekta...
Da ne bude da hejtujem, ista priča je i na nbg, eno prvi red zgrada uz omladinskih brigada u a bloku, tragedija, možeš skočiti sa terase na kolovoz maltene, a niti pogleda nit ičega, a kvadrat skup ko đavo.
Da bude jasno, samo iznosim svoja zapažanja vezano za tu kvazi fensi novogradnju...
Koliko sam shvatio iz priče ljudi koji žive po tim novim objektima izgleda da je najbolje urađen west 65, ali moram da se ogradim jer nisam bio fizički ni u jednom stanu tamo...
Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Slažem se ali tu plaćaš i lokaciju. Možeš ti za 200k da napraviš kuću sa bazenom na 50 ari ali 50 km od Beograda 

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
ovde je sve samo ne silovana organizacija, upakovali su ga maksimalno 
silovano je npr. kad ima puno bačene kvadrature...

silovano je npr. kad ima puno bačene kvadrature...

Boringly average, but also perfect for school run mums
Slazem sa Dzi Forsom,ovde je bas lepo iskoriscen svaki kvadrat.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .