2015 Fiat Ægea/Tipo
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Re: 2015 Fiat Ægea/Tipo
Realno je trebalo da limuzinsku varijantu nazovu Tempra.A hečbek je Tipo.U skladu sa tradicijom.Mada,i VW je u ovom segmentu imao provala sa Borom/Jetta-om. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Vozio sam ga...1.6 dizel , 120ks. Vrlo korektan auto. Ovaj je bio lepo opremljen i spolja je izgledao vrlo fino. U enterijeru su materijali osrednjeg kvaliteta, ali sve deluje vrlo dobro uklopljeno. Menjač i pedale vrlo mekane, tradicionalno fiatovske, volan nije bio lagan kako ponekad ume kod Fiata...onako osrednje. Osećaj u vožnji dobar - jasno je da se ne radi o performantnom autu, ali nije ni osećaj kao da ste otuđeni od vozila. Preglednost i ergonomija dosta dobri za kratk vreme što sam ga vozio. Očekivao sma veći udar obrtnog momenta, ali da li zbog toga što ga nema ili što je auto dobro izolovan i težak međuubrzanja nisu ništa posebno, ali s njima može da se pretiče, opet ako se ne vozi "na žilet". Kočnice dobre, tradicionalno fitaovski loše se doziraju na malim brzinama i imaju dugačak hod pedale što neko voli, neko ne voli. Preglednost dosta dobra. Sedišta deluju ok, sedlani deo je normalne dužine i obuhvatjau telo sasvim ok...trebalo bi voziti duže za defintivni sud. Sve u svemu, za ovo kratko vreme mislim da je ovo puna kapa od auta za nekog komercijalistu, direktorčića ili kao rent a car...ili za nekog porodičnog čoveka koji se ne udubljuje mnogo oko kola i kome je to prevozno sredstvo, s tim što sa opremom može da se odskoči od te sterilnosti. Više bih voleo da se zove Tempra nego Tipo, ali nema veze 

@starac vujadin
U koju kategoriju spada po širini kabine? Linea, Rapid, 301? Ili "C" sedani: Fluence, Astra, Elantra..?
U koju kategoriju spada po širini kabine? Linea, Rapid, 301? Ili "C" sedani: Fluence, Astra, Elantra..?
- starac vujadin
Na prvu loptu, bez preteranog udubljivanja, prvi konkurenti u smislu veličine, cene i ciljne grupe su mi Rapide i Fluence. Ima ih sigurno još.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Znaci ne bi ga poredio sa Octaviom? Meni se cini da je taman tu negde izmedju Rapida i Octavie.
Meni deluje sprčeno iznutra. K'o Linea.
Fluence i Octavia su ipak veći.
Fluence i Octavia su ipak veći.
- starac vujadin
Ima dosta prostora unutra, pozadi sede komotno dvoje muškaraca, prtljažnik je prostran. Ima 520 lit zapreminu. Rapide je 5cm kraći i ima 4cm kraće međuosovinsko rastojanje od Tipa, a prtljažnik mu je 550lit. Fluence je 8cm duži od Tipa uz 6cm veće međuosovinsko rastojanje i prtljažnik od 530lit.
Širi je od Linee 6cm i ima veće međuosovinsko rastojanje uprkos manjoj dužini, tako da je dinamika vožnje i udobnost sigurno bolja nego kod prethodnika.
Mada ima još tu konkurenata, da ne bude da samo pričam o ovima koji su spomenuti. Da ne zaboravimo sedan verzije izvornih hatchback modela tipa Astra, Focus, itd....
Širi je od Linee 6cm i ima veće međuosovinsko rastojanje uprkos manjoj dužini, tako da je dinamika vožnje i udobnost sigurno bolja nego kod prethodnika.
Mada ima još tu konkurenata, da ne bude da samo pričam o ovima koji su spomenuti. Da ne zaboravimo sedan verzije izvornih hatchback modela tipa Astra, Focus, itd....

Copy/Paste za Centralnu Ameriku.

Stric prodao 500L,stiže mu Tipo početkom marta. Baš me interesuje kakav je i kakav je kvalitet unutrašnjosti u odnosu na L.
Deluje mi da je manje/više isto.
Deluje mi da je manje/više isto.