Ratna tehnika
Re: Ratna tehnika
Zar ne kupuju od Rusa Suhoj Superjet?
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Kupovaće oni svašta...pere svega rusko, a biće i kineskog tek da se Rusi ne ponesu previše, a verovatno će namignuti i Francuzima. I ne samo da će da kupuju nego će i da prave licencno.
Bilo je pregovora ali i dalje je otvoreno pitanje. Delegacija Suhoja ide iduce nedelje za Teheran. I sad dugujem veceru...

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Okruzen Alepo danas

хостинг картинок бесплатный
ostao je samo jedan koridor prema turskoj a njega pokriva Ruska avijacija ako sam dobro razumeo

хостинг картинок бесплатный
ostao je samo jedan koridor prema turskoj a njega pokriva Ruska avijacija ako sam dobro razumeo
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Albanija rasprodaje "penzionisane" avione
Tirana -- Albanija je odlučila da proda na aukciji 40 zastarelih aviona i helikoptera iz sovjetske ere kako bi prikupila više sredstava za potrebe svojih oružanih snaga.
Ministarstvo odbrane te zemlje najavilo je da želi da proda 40 aviona sovjetske i kineske proizvodnje, među kojima su klipni avioni Jak-18, mlazni lovci Mig-15, Mig-17 i kineska verzija aviona Mig-21. Na prodaju su ponuđena i četiri transportna helikoptera Mi-4.
Letelice su, uglavnom, napravljene pedesetih godina prošlog veka i nisu u upotrebi godinama, a zvaničnici te zemlje naveli su da su pojedini vazduhoplovni muzeji i kolekcionari već izrazili interesovanje za učešće na aukciji.
Aukcija će biti održana 22. februara u Tirani ,a zainteresovani iz SAD, Francuske i Italije najavili su dolazak.
Početna cena za "penzionisane" letelice kreće se u rasponu od 8.500 do gotovo 15.000 američkih dolara.
Albanija je pristupila NATO 2009. godine, nakon čega je i formalno svela svoje ratno vazduhoplovstvo na dvadesetak transportnih i helikoptera za vezu.
Evo sanse da uzmemo jeftino letelice i pojacamo RV
Tirana -- Albanija je odlučila da proda na aukciji 40 zastarelih aviona i helikoptera iz sovjetske ere kako bi prikupila više sredstava za potrebe svojih oružanih snaga.
Ministarstvo odbrane te zemlje najavilo je da želi da proda 40 aviona sovjetske i kineske proizvodnje, među kojima su klipni avioni Jak-18, mlazni lovci Mig-15, Mig-17 i kineska verzija aviona Mig-21. Na prodaju su ponuđena i četiri transportna helikoptera Mi-4.
Letelice su, uglavnom, napravljene pedesetih godina prošlog veka i nisu u upotrebi godinama, a zvaničnici te zemlje naveli su da su pojedini vazduhoplovni muzeji i kolekcionari već izrazili interesovanje za učešće na aukciji.
Aukcija će biti održana 22. februara u Tirani ,a zainteresovani iz SAD, Francuske i Italije najavili su dolazak.
Početna cena za "penzionisane" letelice kreće se u rasponu od 8.500 do gotovo 15.000 američkih dolara.
Albanija je pristupila NATO 2009. godine, nakon čega je i formalno svela svoje ratno vazduhoplovstvo na dvadesetak transportnih i helikoptera za vezu.
Evo sanse da uzmemo jeftino letelice i pojacamo RV

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Što je taj Alepo tako bitan?
-
Velik grad, jako puno terorista tamo.....navodno Turska tamo vodi glavnu rec
-
Kacio ja ovde snimke kad je poceo rat.....Alepo je najveci industrijski centar Sirije bio pre rata, kamioni sa masinama su masovno isli put Turske kad je vojska isterana iz njega.. tj veceg dela grada
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Sada je veći deo grada običan šut (srušen do temelja).
-
Zanimljivo je da ovih dana polomise FSA (Free Syrian Army) miljenike zapada, a zapad za sada cuti..
S obzirom da je opitovan prakticno u ratnim uslovima, a i dugo je u upotrebi, relativno malo podataka ima o SU-25.Cica Maca napisao: Bice poredjenje Su-25 i A-10 mada jako malo izvestaja imam iz Afganistanna, tj. borbene procene Su-25. Samo da nadjem slobodnog vremena i prebistrim moje enciklopedije.
Nije toliko zanimljiv i popularan kao A-10. Naravno, Ameri su po pitanju samoproklamovanja i marketinga cudo.....
What i do for the livin'? I live for the livin'.