Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.
Re: Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.
Mislim da vise ne pise 98.
Ja ga sipam poslednjih 3 meseca i motor znatno mirnije radi na leru, Mazda inače ima kompresiju 14:1 i čini mi se da vredi doplata razlike.
Što se tiče potrošnje nisam primetio neku razliku, mada poredim sa prethodnom vožnjom po toplijem vremenu.
Što se tiče potrošnje nisam primetio neku razliku, mada poredim sa prethodnom vožnjom po toplijem vremenu.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
A koje si do tada sipao, obzirom da ti je radio nemirnije, a nov je auto?
Dragane, je l' ti primecujes razliku od kada ga sipas?
Dragane, je l' ti primecujes razliku od kada ga sipas?
Pre toga sam uglavnom sipao 95-cu na Eko ili Mol-u, možda nekoliko puta 98-cu ali nisam primetio baš nikakvu razliku između 95 i 98.
Nije to bio nešto posebno nemiran rad, vozio si koliko se sećam test, zvuk je prilično dubok i više liči na dizel na malim obrtajima.
Jednostavno lepše zvuči sa ovim G100, mada su to samo nijanse. Svakako ne škodi, ako ne koristi, a nije mi razlika u ceni za moju kilometražu bitna.
Nije to bio nešto posebno nemiran rad, vozio si koliko se sećam test, zvuk je prilično dubok i više liči na dizel na malim obrtajima.
Jednostavno lepše zvuči sa ovim G100, mada su to samo nijanse. Svakako ne škodi, ako ne koristi, a nije mi razlika u ceni za moju kilometražu bitna.
@dukeNS - da, dobio sam 14ks otkako ga sipam
kazu 7 posto povecanje snage
ne znam sa bih rekao, ranije sam sipao najvise na zmaju 98icu, a pre toga mol 95icu, i ne mogu reci da primetim neku bitnu razliku, i smislu mirnoce rada ili snage.
ono sto mogu da primetim je izostanak uobicajenog glitcha kod 197, a to je da kad su temperature niske, pogotovo u minusu, a upalis potpuno hladan auto, prvih pola minuta-minut automobili iz prvih serija su imali pojavu tzv kangarooing-a na dodavanje gasa, tj auto je malo bezveze poskakivao, jer je mapa bila losa, zbog ispostovanja emisije co2. posle neke dve godine od izdavanja modela reno je izbacio update mape da bi se to otklonilo, kod mene je to uradjeno i stvarno je postalo zanemarivo, a ono sto sam zapazio sa ovim g100tkom je da ama bas nijednom nije bilo nikakvih nepravilnosti u radu hladnog motora iako je bilo prilike da u nocnoj auto prenoci van garaze ( gde mi je inace ) i doceka me ujutro na ispod -10 i sve bude savrseno...
tako da, ako bih trebao da pogadjam koje gorivo mu najvise prija, rekao bih da je to ovaj gazpromov buckuris, izgleda da je najbolji bickuris od svih
eto, malo opsirnija prica, koga mrzi da cita ne mora

ne znam sa bih rekao, ranije sam sipao najvise na zmaju 98icu, a pre toga mol 95icu, i ne mogu reci da primetim neku bitnu razliku, i smislu mirnoce rada ili snage.
ono sto mogu da primetim je izostanak uobicajenog glitcha kod 197, a to je da kad su temperature niske, pogotovo u minusu, a upalis potpuno hladan auto, prvih pola minuta-minut automobili iz prvih serija su imali pojavu tzv kangarooing-a na dodavanje gasa, tj auto je malo bezveze poskakivao, jer je mapa bila losa, zbog ispostovanja emisije co2. posle neke dve godine od izdavanja modela reno je izbacio update mape da bi se to otklonilo, kod mene je to uradjeno i stvarno je postalo zanemarivo, a ono sto sam zapazio sa ovim g100tkom je da ama bas nijednom nije bilo nikakvih nepravilnosti u radu hladnog motora iako je bilo prilike da u nocnoj auto prenoci van garaze ( gde mi je inace ) i doceka me ujutro na ispod -10 i sve bude savrseno...
tako da, ako bih trebao da pogadjam koje gorivo mu najvise prija, rekao bih da je to ovaj gazpromov buckuris, izgleda da je najbolji bickuris od svih

eto, malo opsirnija prica, koga mrzi da cita ne mora

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Hvala obojici! 

A gde da nadjem taj g 100 oktana? Nisam primetio na gazpromu da ima
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
na NIS pumpama, doduše ne znam da li ima na svakoj 

- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Samo na gazprom pumpama ga ima, valjda na svakoj, nema na NIS.
Tako je. Gazprom samo. Na Trosarini ili bivsi Dejton. Jos ima na Pancevackom putu, i na prilazu Beogradu iz Nisa, pre Begaljickog brda.
Nema na onoj kod SC, smer ka zagrebu, pre arene?

- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Pa to je NIS covece
, nije ista pumpa NIS i Gazprom.

O boze, ja sam bio ubedjen da je i to postalo gazprom.. Uvek stajem tu kada idem na posao ujutru, kada treba da sipam gorivo pa sam valjda pospan i lud odkud znam
)

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
BMB 95 125,2 na NIS u JB, ona automatska
Da, sad piše 100, bar na dejtonkiMarkoni napisao:Mislim da vise ne pise 98.

Sent from my D5503 using Tapatalk