Kupovina FIAT Panda 1.2 ili FORD fiesta 1.25

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Re: Kupovina FIAT Panda 1.2 ili FORD fiesta 1.25

Post od Risto »

Punto je korektan auto, jako povoljan za održavanje, ali budi svestan ograničenja vezano za klasu kojoj pripada, motorizaciju sa kojom bi ga uzeo i godine od početka proizvodnje. Punto ima mnogo zadovoljnih vlasnika ali postoji i veliki broj kritičara istih, kritičari češće dolaze iz redova ljudi koji Punto samo viđaju na ulici. Glupo je da ja pametujem o autu o kojem mnogo ljudi zna više od mene. Moj predlog je da pročitaš teme ljudi koji ga poseduju/ili su ga posedovali pa možda da njih direktno pitaš za sve što te interesuje.

Punto Classic, ili Punto II, je po meni najbolji izbor ukoliko se traži auto sa minimalnim troškovima održavanja ali ako je čovek spreman da prihvati već pomenute kompromise.

Ja lično, bi prvo pogledao alternative i probao da nađem nešto što mi se više sviđa. Meni bi pre izbor bio neki auto C segmenta, mislim da bi time dobio mnogo na komforu i prostranosti samog automobila a opet za te pare možeš da nađeš kršten auto. Ja bi krenuo od Astre G, recimo nešto ovako:

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... 4-twinport

Ako ipak želiš manji auto, poput Punta, ja bi pogledao meni lepše, modernije i možda bolje automobile, ova Ibiza bi meni bila zanimljiva:

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... a-14-sport

Pogledao bi i neku Fabiu, izbegao bi samo 1,2 benzinca zbog 3 cilindra, ovako nešto bi meni bilo ok:

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... -fabia-16v

Pogledao bi i neku Fiestu, to mi je zanimljiv auto a znam da je prostran za svoju klasu, mislim da bi ti odgovarala a čak je i ispod tvog budžeta. Ne bi bežao ni od Clia, Corse D i Grande Punta.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Pored ovakve ponude krštenih polovnih benzinaca B klase, nema logike kupovina 7 g starog Punta pa i sa 50k km na satu. Za svakog iole prisutnog na ulicama je jeftino održavanje, a taj Puntić je pred periodom kad sve kreće da otkazuje - to je taj nivo izrade. Čak nema ni adut održavanja po PSu u ovl.servisima, jer su očajni tj gori od neovlašćenih, a i pitanje je koliko su kupci Clasica imali novca da sve to ispoštuju.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Slazem se sa navedenim, ja bi Punta jurio za neki budzet od 3k evra. Ako je budzet veci, kao u ovom slucaju, onda bi isao na bolji auto.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Pre bih uzeo uvezenog Punta '05 sa 16v 80ks motorom za 2k evra, nego domaćeg '10 g. Ovaj strani bar ima ABS i ide duplo bolje, a i ništa ne bi više koštalo održavanje.
A za 3k evra tek ima lepih kola te kategorije...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

U ovom slučaju mesto eksploatacije je jako bitno u odabiru auta. Ima kola, ali čoveku treba prosto rešenje da ne bi kukao s majstorima i održavanjem.
xtrimi
Reactions:
Pridružio se: 25 Okt 2015, 12:21

Post od xtrimi »

Hvala Risto za trud i pregled alternativnih vrsta automobila.

Sutra se stize u Bgd pa ce se pregledati neke od makina koje su aktuelne. Ko zna mozda se nesto i pazari.

Inace imam malo vecu averziju prema 1.4 motorima - kad god sam ih vozio to niti smrdi niti mirise ( drugim recima trosi ozbiljno a ne ide nis bolje od nekog 1.2 )

Ali da ne budem zakeralo pregledacu oglase pa cemo videti.
xtrimi
Reactions:
Pridružio se: 25 Okt 2015, 12:21

Post od xtrimi »

Hvala svima na vremenu i sugestijama.
Polovna Panda 1.2 kupljena. Sada da vidimo samo da li ce biti dobra kao i stara polovna :D
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Čestitam. Neka te dobro služi.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !