2016 Ferrari GTC4Lusso

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: 2016 Ferrari GTC4Lusso

Post od dragvorl »

NexT napisao::bravo: :bravo: :bravo: Sjajan
AcaKayak napisao:Pa ajd za početak da nađemo jedan razlog da nije naslednik, pa da imamo oko čega da diskutujemo :D

Kao što je 488 nasledio 458 tako je i ovde ista stvar.

Ovo su promene dostojne novog modela, a na kraju krajeva i ime mu je promenjeno. Iako se vodi u istoriji da je bilo restajlova i promene imena, ali jako retko, ovde imaš upravljanje zadnjim točkovima, daleko jači motor, daleko brži auto, novi enterijer, novi eksterijer, ne znam šta su uopšte još mogli da izmene.

Na kraju krajeva ko zna engleski videće da se sam auto vodi kao naslednik, dakle nema potrebe uopšte da diskutujemo, ali i da nije zvanično svejedno nema prostora za razmišljanje nimalo.
Pa to sto je Lambo zapravo VW, pa n'ume da izbaci novi model nego samo fejsliftuje i ristajluje, to je problem VW-a, a ne Ferrarija.
To sto reimenuju restajling (kao i Ferrari) ne znaci da izbacuju novi model, Lambo ima duze cikluse modela od F. Lambo izbacuje bezbroj special editiona sa kozmetickim promenama sto je po meni dosta bezveze.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Pa bezveze ti je jer se manje promeni, a da si vlasnik bilo bi ti drago zbog toga :D

Da sam kupio polovnu 458 italiju par meseci pre nego sto je izasao 488 a da nisam znao za njega, bas bih se skenjao.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Znaš kako, samo za jednu automobilsku marku je dovoljno reći jednostavno - Ferrari. Ubedljivo najjači brend u auto-moto industriji, a po nekim instraživanjima i najjači brend uopšte, ispred Coca-Cola. Ne znam koliko se čeka na nove modele i da li meseci ili godine čekanja mogu da opravdaju vožnju novijeg modela.

http://jalopnik.com/heres-what-it-cost- ... 1669923931

Zanimljiv tekst o posedovanju Ferrarija, doduše ne ovako ekskluzivnog.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

AcaKayak napisao:Pa bezveze ti je jer se manje promeni, a da si vlasnik bilo bi ti drago zbog toga :D

Da sam kupio polovnu 458 italiju par meseci pre nego sto je izasao 488 a da nisam znao za njega, bas bih se skenjao.
Ne znam, mislim da to gledas malo pogresno... Nije to BMW pa kao izasao novi model, ovaj vise nije kul... Ne vidim kako Ferrari moze da postanje manje pozeljan ako je izasao novi.
Ok, mozda ako je poenta da ga parkiras ispred kafica ili snimas spotove... Al to je Ferrari.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

AcaKayak napisao:Pa bezveze ti je jer se manje promeni, a da si vlasnik bilo bi ti drago zbog toga :D

Ne funkcionišu tako stvari kod Ferrarija i još ponekih. 458 speciale je vrlo specijalan model, kolekcionarski primerak, vrhunac inženjerstva atmosferskih motora, neponovljiva mašina i vlasnike baš briga za 488, većina od njih misli da ima bolji auto nego što je 488. Pošto imaju dosta različit karakter biće mnogo više onih koji će pored 458 poželeti da imaju i 488 i u tome je magija Ferrarija - umesto da se vlasnik skenja i poželi drugi brend on poželi da ima još jedan kolačić u kolekciji.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Vlasnicima je bas bilo dosta toga, stalno izbacuju kvazi spec edicije sa spojlerima u drugoj boji i nalepnicama a sve ostaje isto. Citam forume gde ima dosta vlasnika pa pratim. Ferrari kaze da ogranicavaju prodaju namerno da bi odrzali ekskluzivnost (sto nije tesko sa 7k godisnje prodatih).
SlikaSlika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

U principu se slažem sa svim što je napisano, evo redom da odgovorim šta mislim na svaki:

Nidžo, da, ferarijev brend je nestvaran, nema šta. Apsolutno bih ga stavio na prvo mesto što se tiče dosta stvari. Tekst ću pročitati malo kasnije, mada samo što vidim u linku o kom sajtu je reč verujem da je zanimljiv :)

Next, slažem se da je i dalje auto i dalje poželjan, ali ipak mislim da kad neko kupi auto koji se proizvodi dve godine, onda ga još čeka dve i onda kad ga dobije za par meseci izađe novi model, da se taj neko bar malo skenja. Slažem se da je svaki ferrari super, ali cena se manje više ne promeni a ipak novi model bude osetno bolji i onda ostaje e jbg, za ove pare sam mogao voziti dosta bolji auto. Pogledaj samo f430 koliko je recimo smešan naspram 458, razlika je baš ogromna. Ne znam 458 i 488 kolika je jer nisam gledao testove.

Starče, slažem se da je ferrari jedan od izuzetaka što se tiče prethodnih modela generalno ali bih i dalje želeo da duže imam aktuelan model :D

Dragvorl, a zamisli kad im te spec edicije sa nalepnicom smetaju koliko bi im onda smetao novi model :D Onaj ko je kupio Gallarda 2004te je ipak do pre godinu dana vozio "ediciju" aktuelnog modela. Kad uporedimo običnog gallarda vs gallarda sl vs huracana, ipak je po meni na liniji gallardo - huracan, bilo koja edicija 5 puta bliza base gallardu nego huracanu.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ovaj fejslift nije nista ekstremniji od odnosa Gallardo - Gallardo LP560.

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

AcaKayak napisao:
Dragvorl, a zamisli kad im te spec edicije sa nalepnicom smetaju koliko bi im onda smetao novi model :D Onaj ko je kupio Gallarda 2004te je ipak do pre godinu dana vozio "ediciju" aktuelnog modela. Kad uporedimo običnog gallarda vs gallarda sl vs huracana, ipak je po meni na liniji gallardo - huracan, bilo koja edicija 5 puta bliza base gallardu nego huracanu.
Tu je bilo reci o izbacivanju "spec" verzija, koje to u stvari nisu, jer ocigledno su bili identicni modeli osnovnom sem boje i par nalepnica, sem recimo superleggere i onog sa pogonom na 2 tocka. Nema veze sa tim sto je neko ko je kupio auto u 10. godini proizvodnje "prevaren" jer je to 10 godina star model, uostalom toga je sam kupac svestan, nije mu prodato nesto "podgrejano" kao novi model.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... LNkgp4wYHk

Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Baš je lepši od prethodnika...štopaljke su veliki estetski napredak u odnosu na FF.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... H8btWDdiAA

Slika

Slika

Slika
Slika Slika
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Vrhunski

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika Slika
Odgovori