Danas na autoputu me obisla nova 7-ca i malo sam ga pratio i zagledao u medjuvremenu
Moji utisci se skroz pozitivni i lepse mi izgleda nego na slikama. Pogotovo zadnji deo koji me na slikama nije odusevio. Uzivo vas izleda lepo kao na 6GC. Prednji deo standarno dobar. Malo sto me iznenadilo je to sto auto izleda manje ili mi se ucinilo. Izleda mi da je s klasa i a8 veci. 7-ca mi je najlepasa i najsvezija trenutno u klasi. Cekamo a8 da vidimo sta ce da ponudi. Nadam se da nece od napred liciti na a4
Pa ne bi rekao.
S63AMG i S8 imaju V8 masine dok je ovde 12 cilindara.
A posto i Mercedes i Audi imaju svoje verzije sa 12 cilindara (A8 W12, S600 i S65AMG koji realno nema konkurenciju) i pored toga sto je BMW malo pojacao tu sportsku notu ubacivanje M performance opreme, ipak nije u klasi sa V8 masinama.
S65 je 6.0 v12, 630 ponija ispod haube, ali mi se cini da je on malo ekstremniji od ovog M760. Mozda je to do moje percepcije tih Mxxx modela, nekako ih posmatram kao top motorizovane verzije sa unapredjenim M paketom ali opet sa ozbiljnim zaostatkom u odnosu na pravi M.
Zasto kazem izmedju - S63 ima 4x4, 15ks manje, ali je V8. S65 30ks vise i V12, ali nema 4x4, bar ne jos uvek.
Zanimljivo mi je da Mercedesovi motori imaju toliko obrtnog momenta, S63 koji je V8, manji od ovog V12 za 1100ccm, a ima 100nm vise.
S63AMG i S8 Plus su prejaki konkurenti za 750i koji i nije striktno sportski nastrojen ako Audi i Merc.
Dok 760i M Performance koji jeste sportski nastrojen nije u toj klasi sa osmocilindricnim motorima ali opet ne moze da isprati ni S65AMG
BMW je izbacio modele koji su nekako popunili praznine izmedju konkurentskih modela ali nije ima bas direktan konkurenti.
Cudno mi je i to sto Mecedes ne nudi 4-Matic uz S65AMG koji generalno mora imati ogroman problem da isporuci toliku snagu samo na zadnju osovinu, a sa druge strane mi cudno kada vidim M Performance BMW limuzinu sa X-Drive pogonom.
Ali ako su pokusali da budu i ispred S63AMG, uz 4x4 pogon, V12 masinu, vise snage... morali su pruziti i bolje ubrzanje od S63AMG.
Ovako nude identicno ubrzanje kao S63AMG a sporije od S8 Plus.
Mercedesu je sasvim dovoljno da prilikom restilizacije blago pojacaju S65AMG (ako je uopste i potrebno) i da mu dodaju 4-Matic da bude daleko ispred...
Preradio ga je Motorsport i jeste sportska sedmica, nema sumnje. Jedino mu nisu dali ime M7, iz njima poznatih razloga, ali ladno je moga tako da se zove.
Imaju neke naznake da bi S65 mogao dobiti 4matic, videcemo kakav ce biti odgovor Mercedesa na ovaj BMW.
@Floyd
Mislim da ce ga najvise porediti sa S63 4matic, do S65 je malo teze doci.