Odlučio sam danas teška srca da poskidam folije sa stakala. Donela mi žena sa posla medicinski benzin i čekam samo prvi slobodan dan, verovatno ponedeljak-utorak da ih poskidam.
Ostavio bih foliju na zadnjoj šoferci, dali bi pravili problem samo zbog nje ili da i nju skinem?
Pa nisam regularan nikako. Napred su mi 40% pozadi 80%. Ja ih ne bi skidao nikako, jedo mi je pošto žena vozi kola da je ne cimaju i da ona guli na ulici ili da joj skidaju tablice. Do sada nismo imali problema, samo zbog toga.
Moja procedura prilikom registracije, doteram kola na tehnički uđem u kancelariju i pijem kafu sa radnicima i gazdom pošto ih poznajem jedan radnik uzima kola i uteruje ih na tehnički dok on to obavlja ja već sve platim i uzimam papire. Po završetku preuzimam kola i idem sve ukupno traje koliko popijem kafu sa njima. Ove godine vidim da mu nije bilo sve jedno i da se baš umusio. Molio me čovek ili da skinem folije ili da još ne lepim registracionu nalepnicu. Kaže da ove godine sem mene pre neki dan nije hteo nikoga da pusti sa folijama na tehničkom. Mogu i da se provučem do sledeće registracije ali šta posle? Ako neće da me pusti onaj koga poznaje kako će drugi tek reagovati. Kaže da su ga baš zagulili sa tim folijama. Inače do sada nisam imao problema sem na ovoj registraciji.
Više mi je zbog žene da nju ne cimaju jer ona i najviše vozi kola.
Jbg, jeste zajebano zbog žene ali koliko pratim nisam čuo da su nekoga na ulici cimali zbog folija (što ne znači i da neće).
Ja ću svoje svakako da skinem pred registraciju narednog meseca jer se raspadaju, ali bukvalno. Ovo je užas na šta liče. Odmah ću da stavim nove, ali nisam još odlučio da li da ih ”registrujem" jer ću staviti i na prednja stakla a to svakako ne prolazi sertifikat.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Pa zbog dece sam ih i ja stavio zato sam i stavio 80% pozadi. Zadnja dva letovanja vraćali se preko dana sa mora u sred sezone, milina klima radi deci hladovina pozadi, pre toga smo išli kao šabani stavljali peškire na prozore Problem mi je što ja sa mojim folijama ne mogu da dobijem nikakav atest em mnogo tamne em ih radio u garaži u Bataji.
Čekaj, za zadnja stakla nije bitno koliko su tamna. Skini sa vozačevog i suvozačevog stakla pa okreni onog stručnjaka iz Bataje i pitaj da ti izda papir. Ne verujem da je napustio posao zbog novih propisa, sigurno je obezbedio potrebnu dokumentaciju.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ogi napisao:Moj kolega tako radi od kako se poznajemo. Zamisli ti koja je to katastrofa!! Nece da mi kaze koja je firma jer zna da bih ih prijavio odmah.
zvao sam laciku i dogovorio se sa njim da u utorak idem da skinem prednje folije i stavim one sa minimalnim zatamnjenjem da budem regularan. dobicu papire od lacike, a posle toga cu odraditi celu proceduru. naivno ali uskoro treba da registrujem auto i necu da se zezam vise sa tim. ko planira da ostane da zivi u srbiji mora da se navikne na nebuloze inace ce zavrsiti u ludnici. jebiga.
inace, kontaktirao sam SAT:
Da li ce opet biti emisija o folijama za stakla? Od prosle emisije atest nije uproscen a ni pregledi nisu pojeftinili. AMSS i dalje naplacuje 4800din pregled iako su rekli da ce vratiti cenu na 2400din, i dalje se trazi saglasnost proizvodjaca koji znamo koliko kosta kod pojedinih uvoznika (a realno je nepotrebna), Agencija za bezbednost saobracaja opet ima svoje namete. Bespotrebno i nerezonski previsoke dadzbine. Vozim C4 Grand Picasso koji ima jako puno staklenih povrsina. Na suncu je kao staklena basta. Po gradu, na kracim relacijama, klima ni ne stigne da rashladi auto a klinac je naravno nervozan u svom sedistu jer mu je vruce. Od kada sam stavio Llumar folije (dakle kvalitetne, sa sertifikatom) na stakla - situacija je mnogo bolja. Imam zelju da ih atestiram pa da i na papiru sve bude po zakonu ali trenutne cene su nerealne. Tri puta je atest skuplji nego u bilo kojoj drzavi Evrope. O komplikovanosti procedure da ne pricamo. Zasto ne moze sve da se zavrsi u AMSS? Stoga vas molim da jos jednom "potegnete" ovo pitanje. Hvala!
njihov odgovor:
Probacemo ali je mala sansa da ce da se desi nesto. Inace niza cena pregleda trebalo bi da vazi za clanove AMSS.
ako je ovo za cenu u AMSS tacno, a clan sam AMSS (i vec mi je pomoglo prosle god u MK kad mi je roknula guma na njihovom "autoputu") - javicu ovde. cak se isplati uzeti zlatnu godisnju clanarinu od 2000din ako popust vazi.