BMW 7 (G11) 2016

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: BMW 7 (G11) 2016

Post od Xepoj87 »

Registered as a manufacturer with the German Federal Motor Transport Authority since 1983, ALPINA develops automobiles on the basis of selected BMW vehicles.

Da, zbog tehnikalija i vrste odnosa Bmwa i Alpine, to jest uzajamnog koriscenja, Alpina jeste proizvodjac, ali prakticno, daleko od toga da se mnogo razlikuje od Brabusa, cak mislim da Brabus ima vise unikatnih modela, koji se vise razlikuju od baznih Mercedesa, nego Alpina od baznih Bmw-a, a mislim da i pored toga sto Alpina proizvodi i neke delove za Bmw, Brabus ima vece fabrike.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Stavljati alpinu u kos sa tjunerima je blago receno besmisleno, zato sto su njihovi modeli u skoro svakom smislu fabricki, pa tako i po pitanju tjuninga.

Ne mozes chipovati MTM, brabus ili nekog drugog posto su vec nasvirani do granica, dok alpinu mozes da chipujes i imaju potencijala kao drugi fabricki modeli.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

I ovaj 6.0 w12 moze da se "nasvira" opusteno do 800hp :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ivan napisao:Stavljati alpinu u kos sa tjunerima je blago receno besmisleno, zato sto su njihovi modeli u skoro svakom smislu fabricki, pa tako i po pitanju tjuninga.

Ne mozes chipovati MTM, brabus ili nekog drugog posto su vec nasvirani do granica, dok alpinu mozes da chipujes i imaju potencijala kao drugi fabricki modeli.

Послато са GT-N7100
To je kao da si rekao da je 330i bolji rod m3, jer mozes vise snage dobiti cipvanjem, i ako na kraju M3 opet ima sto konja vise.
Mislim, ispade prednost Alpine to sto ima 300ks manje od Brabusa, zato sto se moze dici za 50ks vise od fabrike...
Alpina i Brabus ni nemaju isti cilj i istu politiku, ali to ne znaci da se ne bave istom delatnoscu, a to je prepravka i dorada automobila odredjene marke.

Sent from my Sony
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

+1

Sent from my C6903 using Tapatalk
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ako je isti posao dorada gotovih autmobila onda se ne bave istim poslom. Način na koji se bave je potpuno drugačiji. Alpina učestvuje u razvoju pojedinih modela BMW i usklađuje svoju paletu modela sa matičnom fabrikom. Brabus je upoznat sa novim modelom kada je on završen u najvećoj meri i par meseci pre njegove premijere najistaknutiji tuneri bivaju upoznati sa novim modelom da bi mogli da naprave svoje tuning pakete za taj model. Do tada je Alpina već završila konstrukciju svojih sklopova. Alpina ne dorađuje gotove automobile, niti gotove sklopove kao što radi Brabus. Oni se prave posebni i montiraju zajedno sa ostalim BMW. Brabus uzme gotov menjač, pa ga doradi, a Alpina sa ZF uradi poseban menjač samo za Alpinu, itd, itd. Zato se i vodi kao proizvođač jer se njeni sklopovi vode kao njeni autentični proizvodi, a ne kao dorađeni proizvodi. Fabrička garancija za BMW važi i za Alpinu, dok Brabus daje svoju posebnu garanciju da bi kompenzovao to što Mercedsova fabrička garancija ne važi za Brabus.
Da li Brabus ima veću fabriku, da li ima više konja, da i je bolji, lošiji...je potpuno nebitno za takvu kategorizaciju. Jedno je Alpina, a drugo je AMG, Abarth ili Polestar, a nešto treće su Brabus, Hartge, Hamman...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Veoma sitne razlike, koje ne uticu na sustinu price, i ako tako ispricane, deluju specijalno.
Dodatno, ne gubi se Mercedes garancija doradom automobila u Brabusu, a Brabus daje svojy garanciju na svoje automobile, koji sa Mercedesom na kraju imaju manje veze nego Alpina sa Bmwom.
Kao sto sam i rekao, odnos je drugaciji, ali je sustina ista.

Sent from my Sony
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

A ko je po tebi pandan Alpini u autoindustriji?

Sent from my C6903 using Tapatalk
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Xepoj87 napisao:Veoma sitne razlike, koje ne uticu na sustinu price, i ako tako ispricane, deluju specijalno.
Dodatno, ne gubi se Mercedes garancija doradom automobila u Brabusu, a Brabus daje svojy garanciju na svoje automobile, koji sa Mercedesom na kraju imaju manje veze nego Alpina sa Bmwom.
Kao sto sam i rekao, odnos je drugaciji, ali je sustina ista.

Sent from my Sony
Mislim da imamo malo različito shvatanje suštine priče. Ja sam se osvrnuo na stav da su Alpina i ostali tuneri...nisam se uopšte osvrtao na to kakav je krajnji proizvod, koliko je on promenjen i drugačiji. Ne pravim ja nikakvu kvalitativnu razliku između Alpine i Brabusa. Reagovao sam i pokazao zašto je Alpina dobila status proizvođača, a zaštu su ovi drugi tuneri. Alpinina pozicija jeste specijalna jer rade stvari drugačije od drugih tunera i oni na tome i grade svoju priču. Sad, da li je njihov proizvod specijalniji od Brabusa to je već druga stvar. U svemu tome Brabus ima i jednu prednost u odnosu na Alpinu. On nije ograničen dogovorom sa fabriko, pa može da auto doradi i na 2000ks ako hoće i može, a Alpina to ne može (ne sme).

Što se tiče garancije, proverio sam pre nego što sam napisao po Mercedesovim i Brabus portalima, forumima i iskustva vlasnika da ne bih skočio sam sebi u usta. Razlikuje se malo praksa od zemlje do zemlje, ali u suštini nigde ne važi MB garancija, već Brabus daje svoju garanciju. Nije isto tehnički, ali za vlasnika jeste isto u eksplotaciji što je vlasnicima najbitnije. Negde MB diler, ako je on i Brabus diler, daje garanciju na delove koje su ugrađeni kod njega. Tako da vlasnici Brabusa uvek imaju dva papira, vlasnici Alpine jedan.

Gobline, ne znam da li si mene ili Hepoja pitao, ali hajde da ja odgovorim. U tehnološkom smislu više bih Alpinu poredio za firmama tipa Caterham ili Donkervoort koje su krenule od jednog proizvoda, ali su ga nizom originalnih dorada ' mehaničkih, konstrukcionih ili karoserijskih doveli do toga da se smatraju proizvođačima. I pored toga većina Caterhama i danas izgleda skoro isto kao Lotus S7, više nego što Alpina liči na BMW. Naravno da se u pojavnom smislu, kao finalni proizvod Alpinina kola porede sa kolima takvog tipa, naravno i sa Brabusovim.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ok, skapirali smo se.
Sto se tice garancije, proverena informacija od Mercedes salona i Brabus zastupnika kod nas je da se ne gubi MB garancija kada se auto samo tunira, a tu mislim na vizuelan tuning, kao i kocnice, pojacanje snage i jos neke stvari.
Kada se menja motor i stavlja Brabusov, tu vec MB garancija prestaje da vazi.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Nesto diskretniji V12

BMW M760Li xDrive V12 Excellence option to be available for more discreet look

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Jel to ima 600ks? To je onda 760li?
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Da, pise u naslovu. M760Li xDrive V12.
For customers looking to trade the overtly dynamic appearance of their BMW M760Li xDrive for a more discreet luxurious look, the optional BMW M760Li xDrive V12 Excellence is available at no extra cost.

This character variant significantly alters the personality of the BMW M760Li xDrive, shedding the M aerodynamic package and adding 20-inch BMW Individual light-alloy wheels in W-spoke 646 design high-gloss polished with mixed-size tyres (front: 245/40 R20, rear: 275/35 R20). There is also a high-gloss Black finish for the brake callipers. Customers choosing the V12 Excellence model can expect their BMW M760Li xDrive to feature a chrome bar extending across the full width of the car in the upper section of the air intake grille. In addition, the kidney grille bars are in Silver with chrome fronts and surrounds likewise in bright chrome. All the other trim elements on the body also come in bright chrome. In place of a model designation, the BMW M760Li xDrive V12 Excellence has a “V12” badge on the boot lid. The exhaust system’s pair of chrome, rectangular tailpipe embellishers are now framed by additional chrome trim.

Inside the car, meanwhile, the BMW steering wheel features wood inlays, and the V12 lettering in the instrument cluster – whose speedometer extends as far as 260 km/h (160 mph) – illuminates when the driver fires up the engine. The comfort- biased exhaust system with its refined soundtrack also helps to accentuate the specific character of the V12 Excellence model.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Šta će mu M u nazivu? :) Pitam jel to 760Li, nema nigde M oznake na njemu.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Pise da je M760Li, znaci auto s prosle strane kojem je skinut M paket, tj zamenjen ''Excellence'' opcijom. Ne znam da li je greska, ali mi po tekstu ne lici kao da je obican 760Li, nego elegantni M.

Mada u sustini isto sranje, ostavili M znak, a ponudili klasican 760Li.
Odgovori