Policijske patrole i radari

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Re: Policijske patrole i radari

Post od Ralee »

Radar u jg prekoputa belvila .
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Radar kod ade, hvata ove od sajma.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Slika
Slika
u smeru ka Kraljevu.
Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Koliko god puta da sam isao tuda, uvek po ogranicenju, mozda malo iznad.
U 50+% slucajeva su bili na istom mestu, u dzipu, sa radarom.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ovo je mesto pre dzipa kada se ide ka kraljevu.
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Posle dužeg vremena vidim danas radar nešto pre Metroa u pravcu Batajnice, na novosadskom "autoputu". Već su imali misteriju ali sam vozio uredno ispod 60 i vidim kako se ovi iza nerviraju. Krenu u levu traku po gasu pa koče kad vide pandure.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

sebekkg napisao:Ovo je mesto pre dzipa kada se ide ka kraljevu.
Znam. Tu je pekara gde obicno jedemo kada smo u prolazu :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Poceli za 1 km/h da kaznjavaju. Stvarno su stoka.
Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

preuzeto sa bjbikers foruma

http://forum.bjbikers.com/index.php?/to ... je-brzine/
profesorkosmosic napisao:Ja sam ovo danas saznao na teži način pa prenosim da ostali budu obavešteni.
Vozim auto u lokalu danas, sve uredno, stavljen pojas, sva oprema po propisu, poštujem ograničenje brzine u naseljenom mesto 50km/h, dokumenta uredna. Zaustavlja me krajnje ljubazna patrola saobraćajne policije i na moje zaprepašćenje mi saopštavaju da mi moraju napisati prijavu jer sam prekoračio brzinu za 1km/h tj, vozio sam 51km/h na mestu gde je ograničenje 50km/h. Policajac mi lepo objasnio da je takvo naređenje, tj da je uvedena nulta tolerancija i da kaznu ne mogu izbeći. Uljudno se izvinim, zahvalim i pravac pošta da uplatim kaznu postiđen jer sam prekršio zakon.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

U CH je tolerancija 5 u gradu ali ministar nije doktor jbg.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ne moze ovo bas ovako (misilim moze, zakon je zakon ali svejedno). Ima tolerancija greske brzinomera i to mora da se uzme u obzir - nema svako profil guma koji je jednak fabrickim (recimo zimske drugog profila), ima i brzinomera koji pokazu 50 a ides 53 napr. Ja kad sam isao da platim jedinu kaznu u zivotu (koja nije bila kazna ali mrzelo me da idem na suceljavanje) dole u Savskoj ulici bila je zakacena ta tabela sa tolerancijom odstupanja brzinomera. E sad, to je bilo pre vise od 10 godina, ali svejedno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Evo ih kod FONa u smeru ka Autokomandi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

cozmo napisao:Ne moze ovo bas ovako (misilim moze, zakon je zakon ali svejedno). Ima tolerancija greske brzinomera i to mora da se uzme u obzir - nema svako profil guma koji je jednak fabrickim (recimo zimske drugog profila), ima i brzinomera koji pokazu 50 a ides 53 napr. Ja kad sam isao da platim jedinu kaznu u zivotu (koja nije bila kazna ali mrzelo me da idem na suceljavanje) dole u Savskoj ulici bila je zakacena ta tabela sa tolerancijom odstupanja brzinomera. E sad, to je bilo pre vise od 10 godina, ali svejedno.
Tolerancija postoji samo na nivou patrola, zvanican stav Prekrsajnog suda je da je svaka izmerena brzina tacna, pa makar i 51km/h, jer su radari bazdareni sa uracunatim odstupanjem.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

cozmo napisao:Ne moze ovo bas ovako (misilim moze, zakon je zakon ali svejedno). Ima tolerancija greske brzinomera i to mora da se uzme u obzir - nema svako profil guma koji je jednak fabrickim (recimo zimske drugog profila), ima i brzinomera koji pokazu 50 a ides 53 napr. Ja kad sam isao da platim jedinu kaznu u zivotu (koja nije bila kazna ali mrzelo me da idem na suceljavanje) dole u Savskoj ulici bila je zakacena ta tabela sa tolerancijom odstupanja brzinomera. E sad, to je bilo pre vise od 10 godina, ali svejedno.
Nope.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pre par sati je stajala patrola na mestu gde nikad nije stajala, na nadvoznjaku iznad magistrale Petrovaradin-Venac. Tu mi zivi drugar pa sam cesto isao, lepa je voznja, nema ljudi, pa se obicno razvuce. Zaustavili me, ali je pitanje bio samo alkohol i sa onim daljinskim su merili, naravno nista nisu izmerili, prijatno, dovidjenja. Mozda im se priklopalo pa su stali po priloge.

cozmo napisao: ima i brzinomera koji pokazu 50 a ides 53 napr.
Verujem da takvi nisu po modernim pravilnicima, koji koliko znam obavezuju da prikazuje brzinu istu ili vecu nego sto ona stvarno jeste.
European Union member states must also grant type approval to vehicles meeting similar EU standards. The ones covering speedometers[7][8][9] are similar to the UNECE regulation in that they specify that:

The indicated speed must never be less than the actual speed, i.e. it should not be possible to inadvertently speed because of an incorrect speedometer reading.
The indicated speed must not be more than 110 percent of the true speed plus 4 km/h at specified test speeds. For example, at 80 km/h, the indicated speed must be no more than 92 km/h.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori