Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Radijatorsko grejanje + nova stolarija + izolacija 10 cm (plafon oko 15 cm).
Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
Pelet je dobra varijanta, u smislu komoditeta svakako, ali sam nekako više za ove varijante, opet iz više razloga... O tome ćemo na pivu jbg 
Sent from my D5503 using Tapatalk

Nisam se lepo izrazio. Ne tražim ja plac nego onako razmišljam o tome.ftj napisao:.@floyd
Kosmaj mozda? Bas bg da valja je preskup, a ne verujem da bi ti posle CH bilo prihvatljivo nesto poput jajinaca, miljakovca 3 i slicno.
Taj drug planira da kupi stan pa smo se osvrnuli i na gradnju kuće kao alternativu ali lepih naselja gde ima slobodnih placeva ili gde je cena iole normalna, jednostavno nema.
On je gledao stan u Savadi, bio i ja sa njim ali meni to nije ništa posebno ako se uzme u obzir da za neki prosečan stan i garažu treba oko 150k evra.
Mislio sam da je bolja opcija kupovina placa do 50k evra a sa ostatkom napraviti lepu kuću ali to nije baš lako.
Ne pozajem SM ali verujem da ti je to mnogo bolja opcija nego poludivlja prigradska BG naselja. Ni posao ti nije toliko dalekodragan napisao:U Sremskoj Mitrovici će biti kuća. I ja sam gledao po Bg ali me je brzo prošlo, iz više razloga, da ne dužim sad oko toga.

Za 50k danas nema maltene ni u tim poznatim prigradskim naseljima koje sam naveo.
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Misim da je dobar bukovi pelet 180 eur po toni.. A 130 je eventualno bio pelet, ali tu treba biti obazriv zbog kvaliteta.. A i kod izbora gorionika, mora se uzimati gorionik za bio pelet zbog vece kolicine pepela..Martin napisao:Dragane - man se pumpi, uzni pelet.
Planiram da na pelet bude skuplje (max 1 tona mesecno, ne preko 130 € mesecno), ali ce se grejati cela kuca (a ne bukvalno dnevna, gde se nalazi pec).
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Pa da...realno, dobar pelet ne postoji za ispod 140-150€ van sezone. U sezoni ide i do 200.
Za pocetak bih grejao do 70 kvm sa temperaturom od 20 stepeni, a neka konacna kvadratura jeste 120 kvm.
To je neki proracun na osnovu drugih iskustava - kuca od 250 kvm, sa izolacijom 5-8 cm i solidnom stolarijom trosi 4-6-8 (zavisi od duzine sezone) tona peleta sa temperaturom do 22-23 stepena.
Druga stvar - prema fabrickim karalteristikama meni bi trebao kotao od 15-18 kw, ali se preporucuje jaci kotao.
Za pocetak bih grejao do 70 kvm sa temperaturom od 20 stepeni, a neka konacna kvadratura jeste 120 kvm.
To je neki proracun na osnovu drugih iskustava - kuca od 250 kvm, sa izolacijom 5-8 cm i solidnom stolarijom trosi 4-6-8 (zavisi od duzine sezone) tona peleta sa temperaturom do 22-23 stepena.
Druga stvar - prema fabrickim karalteristikama meni bi trebao kotao od 15-18 kw, ali se preporucuje jaci kotao.
Dragane, kad budes imao vremena, bas me interesuje sta je prevagnulo u korist SM? 
Ja sam se doselio u BG pre recimo godonu dana i mislim da je po svemu bolje za zivot od Sapca, doduse naravno i skuplje. E sad, kad bih trebao i dete da odgajam, dobro bih razmislio sta i kako...

Ja sam se doselio u BG pre recimo godonu dana i mislim da je po svemu bolje za zivot od Sapca, doduse naravno i skuplje. E sad, kad bih trebao i dete da odgajam, dobro bih razmislio sta i kako...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
A sto je najgore, i da ubodes plac, sa lokacijom, pogledom, insfrastrukturom, nije iskljuceno da ce ti, za godinu, dve ili pet, ispred kuce nici neka (bar) trospratnica, na mestu na kojoj ti je delovalo apsolutno nemoguce...makar kuca bila i na litici 

Bg nije za kucu osim dedinja i senjaka

Bezanijska kosa je super ako se ide na varijantu gotove kuce, placeva ima na ledinama, oko surcina ali je tezak ciganluk. Ja sam na brdu iznad b.jerkovic i u pocetku mi je bio smor, sada kako su uglavnom svi zavrsili fasade potpuno druga slika, prosirili su i ulice. Cena ara pre 7 god je bila 1500€ sada je otisla na 15-20000€ i sto je najgore prodaje se po toj ceni
Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока

Sramota je da u okolini BG nema normalnih naselja, sa uređenom infrastrukturom. Ili imaš opciju kupovine stare kuće, u starom gradskom naselju pa da budeš okružen fuš novoizgrađenim zgradama ili u nekom naselju koje je narod stvarao bez ikakvog plana. Može i u tim novim naseljima da se nađe fina mikrolokacija ali uglavnom liče na selendre... jedan komšija čuva svinje, drugi ima improvizovani auto otpad a treći autolimarsku radionicu. I što je najjače, tu ar košta preko 10k evra 
Kapital očigledno postoji čim se grade onolike kuće. Da je država postavila pravila igre, sve bi to izgledalo mnogo lepše.
Džaba su se sad, kad pola Beograda liči na favele, setili da prave satelitske snimke i tako spreče nelegalnu gradnju.

Kapital očigledno postoji čim se grade onolike kuće. Da je država postavila pravila igre, sve bi to izgledalo mnogo lepše.
Džaba su se sad, kad pola Beograda liči na favele, setili da prave satelitske snimke i tako spreče nelegalnu gradnju.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kratko sam ziveo u Kumodrazu i em je dobar vazduh, em je dobar pogled...bio...
Toliko se izgradilo devedesetih, da to jednostavno nije normalno. Gde god bese livada, sada su kuce.
Torlacki vis je super, ali se i tamo mahnito gradilo. Bas cu otici da vidim kako stoje stvari ovih dana.
Toliko se izgradilo devedesetih, da to jednostavno nije normalno. Gde god bese livada, sada su kuce.
Torlacki vis je super, ali se i tamo mahnito gradilo. Bas cu otici da vidim kako stoje stvari ovih dana.
Ja sam imao srece, ovde je stvarno super. Znam o cemu pricas, na visnjickoj banji prvi komsija mog drugara je izdavao nezavrsen sprat za bravarsku radionicu i od te kinte je zavrsavao kucu. Komsiluk poludeo od zvuka brusilice, trajalo to 2-3 godine
btw ima na visnjickoj banji finih kuca u nizu, lepo naselje, fantastican pogled na dunav a samo 5 km od vukovog spomenika

Uf, bas gresisswemir napisao:Bg nije za kucu osim dedinja i senjaka

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
aviator napisao: ako je problem visoka temperatura u nekom podu, smanji se dužina cevi u njemu(kao broj rebara).

Upravo suprotno.
Razmisli jos na tu temu, dobitak je veliki uz skromno ulaganje. Jednom kada osetis prednosti ulaganja padaja u zaborav. Komfor zivota je nesto sa cime ces ziveti godinama i decenijama.dragan napisao: To je neko moje laičko mišljenje za sad, pa ćemo da vidimo kako dalje, a na potpuno pasivnu kuću ne bih išao jer mislim da je preveliko ulaganje spram dobitka, moj neki lični stav...
Naravno opcija hlađenja sa fc je bonus koji je šteta propustiti.
Kod nas se grade takve privatne kuce, nema ih mnogo doduse.