Kia cee'd 2012
Re: Kia c'eed 2012
Za te pare Crossover da biras, Qashqai, Yeti... sa korektnom opremom i benzincem.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ako neko ne zeli crossovera, vec C segment, moze da bira sta mu dusa zeli za 21k e
Brzine idu u H-a !!!

-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
Da se ne lazemo ali novi ceed je brutaln

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
-
- Banned
Kia je uvek bila skuplja od HY ali po mom skromnom misljenju i kvalitetnija.pogledajte kako su reseni zadnji rubovi kod proslih generacija ceed-a i i30,kod Kia-e je to plastika a kod i30 je lim.Kia je davala 10 godisnju garanciju na lim a i30 6 god.I KIA je uvela garanciju 7 god od branika do branika za razliku od HY koji je davao 5 -to godisnju garanciju na mehanicke sisteme.

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Gde pise to za 10 godina garancije za karoseriju - na svim mogucim brosurama pise da je 7 godina i na karoseriju?
http://www.kia.rs/pdf/KIA_7_godina_garancija.pdf
BTW, polako, uskoro ce "redovnih" + "vanrednih" (zajedno
) 3000 evra popusta i eto finog pazara... 
(inace nece prodati dvocifren broj automobila
)
http://www.kia.rs/pdf/KIA_7_godina_garancija.pdf
BTW, polako, uskoro ce "redovnih" + "vanrednih" (zajedno

(inace nece prodati dvocifren broj automobila

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Jeste, al su brutalni i sa cenom. Svaka cast Kii ali ne moze to jos tako, barem na ovom trzistumilosdoktorabs napisao:Da se ne lazemo ali novi ceed je brutaln

Novi Civic 1.8 maltene u fullu je oko 18.000e... a .1.8 i 142KS su brutalnost kako idu za ovu Kiu. I Civic je, da se ne lazemo, bolji auto...
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
-
- Banned
ovde nema smisla porediti Civic-a i ceed-a jer je sve u korist civic-a.
CEED i I30 bi trebalo da konkurisu cenom u C segmentu,kvalitet jesu digli ali ne jos uvek da ga cenovmo dobro naplacuju.
U Golf klasi ne postoji sada trenuno los automobil i svi su ogledalo proizvodjaca pa je tu i konkurencija najaca.
Golf nikada ni u cemu nije bio superioran ali je zbirno gledano u svemu bio u vrhi.
CEED i I30 bi trebalo da konkurisu cenom u C segmentu,kvalitet jesu digli ali ne jos uvek da ga cenovmo dobro naplacuju.
U Golf klasi ne postoji sada trenuno los automobil i svi su ogledalo proizvodjaca pa je tu i konkurencija najaca.
Golf nikada ni u cemu nije bio superioran ali je zbirno gledano u svemu bio u vrhi.

Cee'd je tek izasao.
Stoga i ovakve cene, svako ko hoce da vozi ovakav auto cim izadje, mora da plati.
Za par meseci, sigurno ce biti oho-ho popusta, jer jednostavno tako funkcionisu
Stoga i ovakve cene, svako ko hoce da vozi ovakav auto cim izadje, mora da plati.
Što je, nadam se da ćemo se složiti, krajnje seljačka politika cena. Kia ipak nije Ferari da bi naplaćivala exkluzivnost.
Generalno je do sada poitika cena Hyu-a i Kie bila takva da lupe cifru pa da posle par meseci daju trajni popust od 5000 eura.
Generalno je do sada poitika cena Hyu-a i Kie bila takva da lupe cifru pa da posle par meseci daju trajni popust od 5000 eura.
Pa i I30 je tek izasao, Civic je tek izasao u martu pa imaju bas nize, promotivne cene... Ako moze Honda, koja je ipak sinonim kvaliteta za Kiu, ne vidim problem sto i Kia ne stavi dobre cene. Valjda treba prvo tako, a ne obrnuto.blaugrana napisao:Cee'd je tek izasao.
Doduse, jedna oprema nize od full (MAXX) opreme je 16290 - 500e popust (15790e), to je kao, mozda i prihvatljiva cena, ali opet toliko kosta I30 u full-u. A i drugi imaju za 15-16000 da ponude svasta.
Ok, novi je model, sigurno je ekstremno bezbedan i unapredjen, ali kad su i cene Golfa drasticno pale, ne znam zasto su krenuli s tim cenama...
Kad si spomenuo golfa, normalno da mu je cena pala kad je vec duze vreme na trzistu.
Sto se tice Civic-a, jeste pojam, ali je i njegova pocetna 15390 (promotivna) prvi nivo opreme
Na drugu stranu Cee'd u prvom nivou opreme je 11990
Sad gledam
Kada sam 2010 uzimao Cee'da uzeo sam ga u trecem nivou opreme, koji bi sad bio ekvivalent drugom (LX urban)
Cena koju sam platio je bila 12500, sada bi to u LX urban opremi bilo 12790
Pisem kao da sam promoter Cee'da
Sto se tice Civic-a, jeste pojam, ali je i njegova pocetna 15390 (promotivna) prvi nivo opreme
Na drugu stranu Cee'd u prvom nivou opreme je 11990
Sad gledam
Kada sam 2010 uzimao Cee'da uzeo sam ga u trecem nivou opreme, koji bi sad bio ekvivalent drugom (LX urban)
Cena koju sam platio je bila 12500, sada bi to u LX urban opremi bilo 12790

Pisem kao da sam promoter Cee'da

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
LX Dinamic Plus bi bilo sve ono sto meni treba.
15k evra. Ne vidim samo:
- ESP !?
- koliko se doplacuje za Metalik boju
+ obratite paznju na jednu VEOMA bitnu stvar, motor je GDI, to Hyundai nema u ponudi !!
Takodje, KIA nudi 1.6 kao standardan motor, Hyundai 1.6 moras da narucis pa ti stigne na kukovo leto, eno Hellboy je rekao da je bio uvezen komada 1 i da je on taj kupio.
Po meni KIA trenutno ima dosta bolju ponudu.
15k evra. Ne vidim samo:
- ESP !?
+ obratite paznju na jednu VEOMA bitnu stvar, motor je GDI, to Hyundai nema u ponudi !!
Takodje, KIA nudi 1.6 kao standardan motor, Hyundai 1.6 moras da narucis pa ti stigne na kukovo leto, eno Hellboy je rekao da je bio uvezen komada 1 i da je on taj kupio.
Po meni KIA trenutno ima dosta bolju ponudu.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kia c'eed 2012
GDI je verovatno motor sa direktnim ubrizgavanjem i diznama visokog pritiska. Ne bi baš voleo da budem eksperimentalni kunić za to kako trpi naše gorivo.
Svi imaju ESP, VSM se zove kod Kie (Vehicle Stability Management). Takodje, specijalne razlike u odnosu na 1.6 kod I30 nema, cak mislim da je GDI osetljivij na ovo nase gorivo. I, pogledaj cene i videces da je svaki paket kod Kie sa 1.6 motorom skuplji nego kod I30 sa 1.6 doplatom. To sto Kia odmah nudi 1.6 verovatno je zbog lagera. Realno sve ovo mora 1000e nize odma.Ogi napisao:LX Dinamic Plus bi bilo sve ono sto meni treba.
15k evra. Ne vidim samo:
- ESP !?
+ obratite paznju na jednu VEOMA bitnu stvar, motor je GDI, to Hyundai nema u ponudi
Doplata za metalik - 370e.