Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Mnogo je dugačka ta priča za kuckanje sa moba sad. Pričamo o uglavnom različitim stvarima.
Sent from my D5503 using Tapatalk
Pedja koliko ja znam Vozdovac je jos uvek grad, ili nisam u toku? Ulica je iznad ulice B. Jerkovica blizu TC Stadion... Nije uopste losa...pedja napisao:Slazem se, samo zavisi ko sta smatra gradom i sta zeli od same lokacije/placa/kuce.nenad.fil napisao:80.000 evra , Vanđela Tome 2,5 ara i kuća od 50 kvadrata na dva nivoa. Skoro kupljena, proverena informacija. Moze da se nadje plac u gradu samo treba dobro traziti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kako 50 kvadrata na 2 nivoa?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Propustio sam ovu poruku...ljubitelj napisao:aviator napisao: ako je problem visoka temperatura u nekom podu, smanji se dužina cevi u njemu(kao broj rebara).
Upravo suprotno.
Razmisli jos na tu temu, dobitak je veliki uz skromno ulaganje. Jednom kada osetis prednosti ulaganja padaja u zaborav. Komfor zivota je nesto sa cime ces ziveti godinama i decenijama.dragan napisao: To je neko moje laičko mišljenje za sad, pa ćemo da vidimo kako dalje, a na potpuno pasivnu kuću ne bih išao jer mislim da je preveliko ulaganje spram dobitka, moj neki lični stav...
Naravno opcija hlađenja sa fc je bonus koji je šteta propustiti.
Kod nas se grade takve privatne kuce, nema ih mnogo doduse.
Što se tiče poda i dužine cevi, ne znam, nisam došao do toga. Nekako mi je logično da uz istu ulaznu temperaturu duža cev preda više toplote podu, i ima veću razliku između ulazne i izlazne temperature, što opet dovodi do veće temperature samog poda. Sa druge strane ako gađaš određenu snagu grejanja, čitaj zadaš potrebnu količinu toplote sistemu, on će ako je tako podešen a u ovom slučaju bi trebao, da ako je cev kratka za potrebnu toplotu sa startnom temperaturom da povećava ulaznu temperaturu u cev, ali do te mete da temperatura samog poda dođe na isto kao što bi bila ona sa nižom ulaznom temp i dužom cevi. Ako sistem nije tako setovan, da podiže temperaturu ako treba više toplote, sa kraćom cevi pod će.biti hladniji. Čisto neko moje razmišljanje.
Pasivne kuće su super stvar, to nema dileme, ali mislim da su ipak preveliko ulaganje, barem u srbistanu. Verujem da na zapadu postoje zemlje koje ti subvencionišu sve na tu temu, i sa građevinske strane i za nabavku uređaja za povećanje energetske efikasnosti, smanjuju porez na efikasne kuće itd, ali mislim da smo mi još daleko od toga i da je odlazak u taj takoreći ekstrem za naše pojmove, preskup...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
nenad.fil napisao:Pedja koliko ja znam Vozdovac je jos uvek grad, ili nisam u toku? Ulica je iznad ulice B. Jerkovica blizu TC Stadion... Nije uopste losa...pedja napisao:Slazem se, samo zavisi ko sta smatra gradom i sta zeli od same lokacije/placa/kuce.nenad.fil napisao:80.000 evra , Vanđela Tome 2,5 ara i kuća od 50 kvadrata na dva nivoa. Skoro kupljena, proverena informacija. Moze da se nadje plac u gradu samo treba dobro traziti.

Brzine idu u H-a !!!

Pardon moja greska. 50 kvadrata po nivou, kuca ima dva

Nas je porodična kuća koštala 300 evra po kvadratu (grejanje, struja, instalacije, stolarija) i to je rađeno sve sa najboljim materijalima. Sendvič zid.dragan napisao:Ekonomski je dosta jeftinije uzeti gotovo sve ali meni ne radi posao.
Nemam preciznu cifru još, plan je pri kraju, trebalo bi uskoro. Generalno ide 120-130e po kvm bruto u zavisnosti od same gradnje za sivu fazu, pa onda stolarija, završni radovi, grejanje itd, tu može da se spiči brdo para.
Kažem zavisi od mnogo faktora. Ako ćeš običnu peć na drva i radijatore grejanje te košta recimo 5% cene, toplotna pumpa sa kompletnom opremom 20% lagano.
Stolarija slična priča, može da košta 5-10% cene a može i 20%...
Kakav zid ste radili? Jel to 300e/kvm stambene površine? Jel tu u kvadraturu ulaze terase, garaža ako je u sklopu kuće?
Stolarija slična priča, može da košta 5-10% cene a može i 20%...
Kakav zid ste radili? Jel to 300e/kvm stambene površine? Jel tu u kvadraturu ulaze terase, garaža ako je u sklopu kuće?
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Mene je gradnja koštala oko 42000 evra. Ostalo je ubaciti grejanje i okrečiti potkrovlje/sprat (oko 2000 evra).
Neto kvadratura jeste 132 kvm (unutrašnju prostor) a bruto 165 kvm (računajući zidove, terase).
Ako računamo bruto, gradnja me je koštala oko 250 e po kvm.
Neto kvadratura jeste 132 kvm (unutrašnju prostor) a bruto 165 kvm (računajući zidove, terase).
Ako računamo bruto, gradnja me je koštala oko 250 e po kvm.
A nešto preko 300 ako računaš neto kvadraturu.
Samo sam čekao da se javiš
S tim što si i ti sam umeo da zasučeš rukave i uradiš ponešto, koliko si imao vremena, i to ima svoju vrednost. Meni je ovih rotorovih 300e/kvm malo ako se radi o neto kvadraturi, ali ajde da ne trčim pred rudu...
Samo sam čekao da se javiš

S tim što si i ti sam umeo da zasučeš rukave i uradiš ponešto, koliko si imao vremena, i to ima svoju vrednost. Meni je ovih rotorovih 300e/kvm malo ako se radi o neto kvadraturi, ali ajde da ne trčim pred rudu...
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Rotore, jel ste sami zidali, betonirali, razvodili stuju/vodu ili ne?
Možda je pitanje malo direktno, ali cifra od 300e po kvm mi se čini malom - ako se u obzir uzme "sendvič" zid....
Daj malo više detalja...
Možda je pitanje malo direktno, ali cifra od 300e po kvm mi se čini malom - ako se u obzir uzme "sendvič" zid....
Daj malo više detalja...

I meni ovo Rotorovo deluje dzabe za one slike sto je kacio 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Nije nemoguće jer su majstori jeftiniji na jugu.
Sve sami. Naši majstori. I cena je sa sve podrumom, garažama i terasama. Uzmite u obzir da bruto ima 600 kvadrata.Martin napisao:Rotore, jel ste sami zidali, betonirali, razvodili stuju/vodu ili ne?
Daj malo više detalja...
Nije to sve bilo na brzinu i o svemu se vodilo računa. Pregovaranja oko cene... Svakodnevno smo i mi sami bili na gradilištu.
Inače čovek koji je radio krov mi je komšija i nakon toga je na nekom takmičenju osvojio nagradu za taj krov.
Kakav sendvič zid ste radili?