Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Strana do auto-puta, deo (oko 200 m) do nadvožnjaka?
Ђенерал Јанковић
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Parna strana, nije do Dusanovackog mosta
Brzine idu u H-a !!!

Samo strana do auto-puta (neparna) je iseljena.
------
Inače, na spisak ulica koje su proširene u delu prema periferiji bih dodao i Mokrolušku (par stotina metara do raskrsnice sa Vojislava Ilića). U delu prema Marinkovoj bari isti slučaj kao i sa drugim pomenutim ulicama - sve ostavljeno kao što je bilo pre 100 godina. Verovatno cela stvar ima veze i što se čeka "unutrašnji magistralni prsten", mada je pitanje koliko ceo taj projekat u današnjim uslovima ima smisla. Nadvožnjak pređe auto-put i gde onda vodi? Ulicom Grčića Milenka na Vračar?
Ni tamo situacija u urbanističkom smislu nije mnogo bolja...
------
Inače, na spisak ulica koje su proširene u delu prema periferiji bih dodao i Mokrolušku (par stotina metara do raskrsnice sa Vojislava Ilića). U delu prema Marinkovoj bari isti slučaj kao i sa drugim pomenutim ulicama - sve ostavljeno kao što je bilo pre 100 godina. Verovatno cela stvar ima veze i što se čeka "unutrašnji magistralni prsten", mada je pitanje koliko ceo taj projekat u današnjim uslovima ima smisla. Nadvožnjak pređe auto-put i gde onda vodi? Ulicom Grčića Milenka na Vračar?

Ђенерал Јанковић
@ljubitelj - ajde da uprostim, ako imaš kuću od 170kvm površine poda, u dva jednaka nivoa, spoljni zid termoblok plus izolacija 15cm, malo manje pod prizemlje, malo više krov, podno grejanje, stolarija odlična pvc.
Koliko po tvom računu meni treba još do pasivne kuće, u novcu?
Sent from my D5503 using Tapatalk
Koliko po tvom računu meni treba još do pasivne kuće, u novcu?
Sent from my D5503 using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Je l' moze za nas neupucene da se ukratko objasni sta podrazumeva pasivna kuca?
I koliko su banovani Heroj i Velja?
Off topic
Dok se ne izljube i pomire.
Dok se ne izljube i pomire.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Off topic
Ugovoriću im ja dejt
Ugovoriću im ja dejt
Off topic
Ne tako Aco da se ljube
Ne tako Aco da se ljube

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Off topic
pa ne moraju ako neće, nećemo ih terati
Koliko je napredovala gradnja tih montažnih kuća što se samog procesa tiče, jesu bolje sada nego pre 5 godina npr ili je to ipak premalo vremena? Mislim, relativno skoro sam i čuo za njih pa kontam da je moguće da se nešto ozbiljno usavrši, inače nemam pojma ništa o tome.
pa ne moraju ako neće, nećemo ih terati
Koliko je napredovala gradnja tih montažnih kuća što se samog procesa tiče, jesu bolje sada nego pre 5 godina npr ili je to ipak premalo vremena? Mislim, relativno skoro sam i čuo za njih pa kontam da je moguće da se nešto ozbiljno usavrši, inače nemam pojma ništa o tome.
To je klasa energetske efikasnosti bolja od A. Klasa A znači da je godišnja potrošnja energije za grejanje manja od 30 kWh/m^2, a "pasivna kuća" da je manja od 15 kWh/m^2. Reč je o klasi koju su "izmislili" Nemci (passivhaus), ali mislim da su s time požurili bar 20-30 godina. Danas cena energije još nije toliko visoka, plus ne ostavljaju mnogo mogućnosti za napredovanje u budućnosti.DukeNS napisao:Je l' moze za nas neupucene da se ukratko objasni sta podrazumeva pasivna kuca?
Kakve sve materijale treba koristiti da bi se postigao ovaj nivo efikasnosti, može se videti na prethodnim stranama. Između ostalog, ne sme se vršiti provetravanje otvaranjem prozora ili vrata, jer se tako izgubi mnogo energije. Mora poseban ventilacioni sistem koji od vazduha koji izlazi delimično oduzme toplotu i nju iskoristi za grejanje svežeg vazduha (rekuperator toplote).
Rekuperatori toplote se već decenijama koriste npr. u hotelima i drugim velikim objektima, da bi se iskoristila toplota iz kuhinjskog vazduha i otpadnih voda. Verujem da ima smisla i kod većih kuća, ali opet... mislim da Nemci (kao i u svemu drugom

Ђенерал Јанковић
Off topic
Imenujte članove kako treba, ne dovodite me u taj kontekst
Imenujte članove kako treba, ne dovodite me u taj kontekst

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Hvala na pojasnjenju.
Jasno mi je bilo da to podrazumeva energetsku efikasnost, ali nisam znao koji su nacini da se dodje do "titule" pasivne kuce...

Jasno mi je bilo da to podrazumeva energetsku efikasnost, ali nisam znao koji su nacini da se dodje do "titule" pasivne kuce...
Naravno, najvažnija je izolacija. Ja nisam stručan, ali verujem da će Aviator i Ljubitelj hteti da ti objasne kako se postavlja kamena vuna i razne folije, a posebno s koje strane zida ide parna brana. 

Ђенерал Јанковић