Obnova voznog parka (A3 i drugi predlozi)

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Obnova voznog parka (A3 i drugi predlozi)

Post od Floyd »

Ma losa iskustva mozes imati sa bilo kojim polovnjakom...
Da sam ja citao sta se pise o Alfi (na "ne-Alfisti" forumima) nikad je ne bih kupio a auto je brutale za tu lovu.

Mislim da je mnogo bitnije kako je odrzavan primerak i ko ga je vozio.
Moj kum ima kao drugi auto 120d automatik koji je kupio polovan za 99% voznje po gradu.
Kupio ga sa nesto preko 100kkm a sad ima blizu 150 i apsolutno nikakvih problema nije imao.
Kod Texa je bila serijska greska (cega je i on svestan jer je opet uzeo isti motor) a ona je moguca i na automobilima koji kostaju preko 150ke ;)

Naravno, nije mi namera da te ubedjuem.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ma svidja se meni BMW, ali kad mi jedan od veikih BMWovaca kaze da se klonim polovnog BMWa novije generacije, nek na tome ostane, iako licno ne bih izbegavao bmw :)

NPR. ovaj mi se svidja, samo me malo brine sto se dugo vuce po oglasima :zbunjen:

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... bmw_118_d/
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Uh, ovaj 118d sa manuelnim menjacem verujem da trosi kao Grande Punto JTD. :doubleup:
BTW, ne znam kakve su cene "keceva", ali ovo mi deluje previse za 6 god starog keca, tj mislim da se za te pare moze kupiti 3-jka to godiste. Verovatno se zato i vuce po oglasima. Kontam ako dobije 9.000 eur za taj auto, treba da trci i da se suta u dupe od srece.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Day Walker napisao:Dragane kako nisam, kad sam 100 puta vozio Nixin megan?

Iskreno, znam ja da je taj motor daleko noviji od mog, kao i sam menjac (koji je kao dildo u ruci i kilav zbog dugih prenosa i klimav po default-u), ali isto tako znam da ti ne volis Opel i imas strasno lose misljenje o njihovim motorima, koji su daleko od losih, pogotovu ti starije generacije...
Dakle, uvek mozes isprobati, kako ide taj z16xe o kom se sprdamo i siguran sam da ce te prijatno iznenaditi..
ti si vozio potpuno drugi auto sa slabijim i starijim motorom i brzinom manje. isti auto sa 1.6 motorom ubrzava preko sekund i po do stotke bolje nego taj 1.4 o kom pricas, a noviji model sa brzinom vise jos brze...
sto se tice z16xe nisam mislio da se sprdam, samo je zvucalo kao da su njegovi ks jaci od standardnih, kao da treba posebno deklarisati ks i performanse za z16xe motor...
ali posteno, provozacemo i taj motor pa cemo videti kako ide... :pivo:

evo bre auto za tebe moze i zamena, izgleda prelepo -
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... ic_type_r/
( jos jedna potvrda da type r kuburi sa kocnicama, ovom su vec menjani diskovi )...

ili realno ovaj, pa da ide lock na temu -
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... type_s_3d/
:mrgreen:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Sta bi sa onim tvojim kolegom sto je prodavao typeS? :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

odustao, navikao zenu i dete na 3 vrata :kezo:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Steta, takve kupovine su uvek najbolje...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Hoces da vidim sa ortakom za Civic? Imaju jedan koji bi trebao na prodaju da ide, prvi su vlasnici, 1.8 sport, 5 vrata, 2007-2008 god
?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

pitaj bas za km i cenu ;)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Megane 3 vs Astra G (oba 1.6 16v)
  • Megane
    Power: 81 kW (110 hp) @ 6000 tpm
    Max Torque: 151 Nm @ 4250 tpm
    Topspeed: 195 km/h
    Acceleration 0-100 Km/h: 10,5 s

Аstra
    Power: 74 kW (100 hp) @ 6000 tpm
    Max Torque: 150 Nm @ 3600 tpm
    Topspeed: 188 km/h
    Acceleration 0-100 Km/h: 11,5 s

Civic 1.8
    Power: 103 kW (140 hp) @ 6300 tpm
    Max Torque: 174 Nm @ 4300 tpm
    Topspeed: 205 km/h
    Acceleration 0-100 Km/h: 8,9 s
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Day Walker napisao:Ma svidja se meni BMW, ali kad mi jedan od veikih BMWovaca kaze da se klonim polovnog BMWa novije generacije, nek na tome ostane, iako licno ne bih izbegavao bmw :)

NPR. ovaj mi se svidja, samo me malo brine sto se dugo vuce po oglasima :zbunjen:

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... bmw_118_d/
Texonja ti je odgovorio sta je verovatno razlog a ja mislim isto.
Ipak je 6 godina stari premium (sto znaci da su i cene odrzavanja premium) auto.

Zapravo ti sam trebas da odlucis da li ces ici na premium klasu gde naravno spada i A3 i kolike kompromise si spreman da napravis.
Sto se potrosnje tice tu je 118d odlican, pouzdan je motor a za potencijalne probleme ne bih znao sta da ti kazem jer opet zavisi kako je auto vozen :pardon:
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Ja verujem da taj 1.6 u Meganu ide bolje od tvoje Astre. Znaš već da kad smo se trkali, da smo bili manje-više egal, a pritom je moj Megan preko 1300kg i stari 1.4 motor. Taj 1.6 je nahvaljen, odlično podnosi plin, jeftin je za održavanje i misilm da su performanse sasvim ok za djir po gradu. Taj Megan na magistrali sigurno ide na 8l plina, možda i manje. Ima tu mnogo i subjektivnog osećaja, npr moja Astra deluje da kida u niskim obrtajima, ali samo tako izgleda...

Što se konkretnog modela tiče, GT je perfektan, pertini tabla je lupanje gluposti. Jednom sam sedeo u GT line-u i zaista je perverzija. Sedišta su 100x bolja nego u mom Meganu. Cena mu jeste jaka, ali verujem da ovo može jeftinije da ide, jer nemaju ljudi para... Piše da cena nije fixna, imaš mogućnost provere u ovlašćenom da znaš celu istoriju. A ako nećeš Reno, onda nema potrebe postovati ga ovde...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ti i ja kad smo se potegli smo bili kao deca, prvo ja kasnio, posle drugi put ti jos vise... moracemo to jednom na neki normalniji nacin da isprobamo :kuku:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Pa da, ali kad smo došli do brzine, tu smo bili... Nije bila neka bitna razlika u ubrzanjima, pa kažem samo da bi i ovaj Megan išao slično kao i tvoja Astra G...a za grad je to više nego dovoljno...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Kad ste kod potezanja, setio sam se svojevremeno kad se moj kum sa belim GSi-jem 2.0 8v potezao protiv Lancera 1.8 16V GTI ... Prvo sednem ja sa njim u GSi i otrese ga Lancer... onda u drugom pokusaju predjem u Lancera, razvali ga GSi... :kuku: :pardon:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori