Auto sedišta za decu
Re: Auto sedišta za decu
Posto vec imas Cam, probaj Romer, pa odluci.
Meni se recimo kod Versafixa nije svidelo to sto nema "dodatni jastuk" za glavu.
Meni se recimo kod Versafixa nije svidelo to sto nema "dodatni jastuk" za glavu.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
ADAC kaže da je obrada bolja kod Romera. Po ostalim parametrima su isto ocenjeni. Tako da nećeš pogrešiti koje god da uzmeš. A ti odaberi koje ti se više dopada.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Ipak sam uzeo Cam, presudilo je upravo ovo sto je blagurana naveo. Bio danas da pogledam/kupim Romer , ali mi se nije dopalo sto nema dodatni ulozak. Posto je cerka sitna to je bas problem, pogotovo sto se uskoro izlazi iz jakni. Posto Cam ima lako sam presekao.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Odlicno!
Meni je sve islo na ruku kod tog modela romera, akcija, isofix...bas sam bio potonuo zbog tog uloska.
Opet prezadovoljan sam sa ATS II
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Meni je sve islo na ruku kod tog modela romera, akcija, isofix...bas sam bio potonuo zbog tog uloska.
Opet prezadovoljan sam sa ATS II
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Cybex Q i Q2 fix mogu da uvuku ISO-Fix kačenje u sedište. Postoje i verzije bez ISOFix.
Mada sva ISOFix sedišta valjda mogu i na ne-ISOFix sedište. Ako ne sva, sigurno velika većina.
Mada sva ISOFix sedišta valjda mogu i na ne-ISOFix sedište. Ako ne sva, sigurno velika većina.
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Zanima me vaše mišljenje u smislu bezbednosti, a i nisam siguran da li je po zakonu.
Ćerka ima 5.5 god, ima oko 19-20kg, kupio sam buster pa razmišljam da od sada njega koristi umesto sedišta.
Ćerka ima 5.5 god, ima oko 19-20kg, kupio sam buster pa razmišljam da od sada njega koristi umesto sedišta.
Po zakonu je ok.
TT
TT
Do koje godine je dete po zakonu obavezno da koristi auto sediste, od koje do koje godine mora barem buster, a kada moze normalno da sedi bez icega?
Za prednje sediste mislim da je granica 12 godina, jesam li upravu?
Za prednje sediste mislim da je granica 12 godina, jesam li upravu?
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Do 3 godine mora sediste, posle moze bez icega, buster se kod nas u zobs-u ne pominje. Napred do 12. ne sme.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Da ne bude zabune. Buster se koristi kad dete više ne može da stane u sedište, a ne kad napuni određene godine, dostigne visinu ili težinu. Dete je mnogo sigurnije u sedištu nego samo na busteru.
Posetite www.garaza.rs !
Buster se koristi da podigne dete kako mu pojas ne bi išao preko vrata, već preko ramena kako i treba.
Mi smo prešli na buster sa nekih 5 godina i 8 meseci jer je sedište postalo usko za dete u zimskoj jakni. Naslon ću možda da vratim za put do mora jer lepše spava sa naslonom, ako bude mogla da stane.
Mi smo prešli na buster sa nekih 5 godina i 8 meseci jer je sedište postalo usko za dete u zimskoj jakni. Naslon ću možda da vratim za put do mora jer lepše spava sa naslonom, ako bude mogla da stane.
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Hvala svima na kom.
I mojoj je postalo nekomforno u sedištu, a sa busterom mogu da je vežem baš kako treba-da pojas ne ide preko vrata.
I mojoj je postalo nekomforno u sedištu, a sa busterom mogu da je vežem baš kako treba-da pojas ne ide preko vrata.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Sedište je mnogo bolje od bustera ako dete može da stane. Ako ništa drugo kad zaspi samo se nasloni na bočnu ivicu a na busteru se svo izlomi.
Što se tiče preporuke za to veće sedište bez isofixa, zadovoljan sam sa Maxi Cosi Rodi. Za njega može da se dokupi i bela frotirska navlaka koja puno znači leti.
Što se tiče preporuke za to veće sedište bez isofixa, zadovoljan sam sa Maxi Cosi Rodi. Za njega može da se dokupi i bela frotirska navlaka koja puno znači leti.