Day Walker napisao:maniaxxx napisao:2010, ali to kod nas nema veze, osiguranje plačaš isto kod novog ili starog jer se kod kaska uvek gleda vrednost NOVOG vozila a kod obaveznog se gleda snaga, bonuse dobivaš samo ako nemaš štetu i to 5% na godinu ( a i za isto toliko se i poskupi pa si na istom

). Upotreba puteva se gleda po kubikaži i kao primer za motore nad 4 litara je preko 500 e na godinu samo to

Kakva ti je to osiguravajuca kuca?

Nesto tu ne stima.. Uvek se gleda trenutna vrednost auta. Mislim, daj ostavi ga otkljucanog kad je vec takva situacija, bar da ti isplate cenu novog auta

Stima stima ( u teoriji :mrgreen), kad ga osiguraš, gleda se vrednost novog vozila, i to po cenovniku ( znači bez popusta) i to kad ga prvi put ili deseti put osiguraš( pričam naravno o kasku), isto važi za popravke, uvek se popravlja sa novim delovima, ali ako je totalka ili ti ga ukradu, eee onda se gleda tržišna vrednost umanjena za svakakve budalaštine. Znači lopovluk največi, ali tako ti je u SLO kod svih osiguravajučih kuča i tu nema neke velike razlike ( najviše zavisi kakvog agenta imaš i koliki popust izboksuješ i koliko kompliciraju kod odštete)
Mr.Rotor napisao:Ma računa se trenutna vrednost auta. Mi smo sad za drugi godinu računali 41.000€.
U Srbiji najverovatnije, u SLO se računa novonabavna vrednost.
Day Walker napisao:Pa naravno, zato mi ne stima ovo za Golfa.
Nažalost tako je kao što sam napisao, da je drukčije bilo bi bolje naravno, jer novonabavna cena mog golfa je bila 22000 a sad nije vredan ni upola toliko.
A veruj mi, da ima šanse da mi izplate normalnu vrednost avta ne bi ga više ni bilo ( ne bi trebao ni odključanog da pustim), ako ništa golfove ovde kradu na dnevnoj bazi, i meni su pokrali dosta delova sa njega, samo u komplteu ga nisu odneli ( još

)
i još nešto, ako ti ga ukradnu i slučajno si saobračajnu putio u avtu imati češ velike komplikacije, UVEK treba predložiti OBA ključa i saobračajnu.