Ljubitelji satova?
Re: Ljubitelji satova?
Nisam ni provalio.
Export verzija verovatno ide sa latinicom. Je'l to tricijum ili fosfor?
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Šlihtaju se zapadu 

+1nidza napisao:Nisam ni provalio.
Još od vremena Sovjetskog saveza, satovi namenjeni izvozu su označavani latinicom.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Što će reći da postoji neeksportna verzija, što ovde nije slučaj jer je jedna jedina.
P8 Lite TT
P8 Lite TT
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Možda je to nekada tako bilo, ali mi sada to nešto ne štima. Moj je na ćirilici i spada u najtraženije modele na zapadu.
Uopšte ne mora da znači da postoji "ruska" verzija.Uroš S. napisao:Što će reći da postoji neeksportna verzija, što ovde nije slučaj jer je jedna jedina.
P8 Lite TT
Ali, od propasti sovjetske satne industrije, pojave internet kupovine, i raznih naručilaca mini serija sa ruskim mehanizmima, pravila više nema.
Volmax, firma koja je jedno vreme zakupljivala Poljotovu proizvodnju, je imala pravilo da ako je celokupan sat od ruskih komponenti, obeležja su ćirilična, a ako ne(najčešće mehanizam) onda je na latinici.
Ovo su mi rekli u Moskvi u "1 ГЧЗ" tj. u njihovoj fabričkoj prodavnici gde sam i kupio sat, jer sam hteo da bude 100% ćirilični.
Ovo ekstra izgleda. Cena?
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Poljska mikro firma "Vatroslavia". Za cenu, pojma nemam. Mehanizam je japanska Miota.
- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
I to izgleda shipped cena. Žuti (i plavi) mi je dobar ali su svi sold out osim sivog.
Dobra fotka.

I napokon nakon vise od pola godine cekanja, opet sam preuzeo svoj sat.
Nazalost nisam uspeo nista da izboksujem sto se tice zalbe na nepriznavanje garancije (ne znam ni da li sam pisao i svim problemima koje sam imao u vezi garancije - uglavnom nije mi priznata i morao sam da platim servis 900eur.).
Uradjena je kompletna "revizija mehanizma" (sta god to znacilo) i zamenjeno kuciste (redovna procedura kod otvaranja, uvek stavljaju novo kuciste). Sve je odradjeno u Svajcarskoj u njihovom servisu.
Danas sam ga ponovo preuzeo i osecam se kao da sam ga ponovo kupio. :thdwn!

Nazalost nisam uspeo nista da izboksujem sto se tice zalbe na nepriznavanje garancije (ne znam ni da li sam pisao i svim problemima koje sam imao u vezi garancije - uglavnom nije mi priznata i morao sam da platim servis 900eur.).
Uradjena je kompletna "revizija mehanizma" (sta god to znacilo) i zamenjeno kuciste (redovna procedura kod otvaranja, uvek stavljaju novo kuciste). Sve je odradjeno u Svajcarskoj u njihovom servisu.
Danas sam ga ponovo preuzeo i osecam se kao da sam ga ponovo kupio. :thdwn!

- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19
Prema Svecu i tropar.