Zimske gume - da ili ne?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
Kolika kilometraza se grubo moze ocekivati od Continental WinterContact TS 830 P run-flat? 225/45 R18.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
RoF gume, hm, ako su tvrde kao moje onda ih preventivno prodaj. Ja imam neke zimske Dunlop RoF koje su mi dosle uz auto, jedva cekam prolece i letnji set, odmorim se sa normalnim gumama. Prosto nisam verovao da je razlika u udobnosti tolika, sa RoF kao platon da vozim.
On topic:
Dobio si te gume uz auto ili kupujes nov set?
On topic:
Dobio si te gume uz auto ili kupujes nov set?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Dobio sam ih uz auto. Nova generacija RFT guma nije bas toliki shit kakav je bio ranije.
A ove Conti su vrhunske gume.
Za sledeci set i letnjih i zimskih verovatno necu uzimati RFT.
Videcu kada ce biti vreme za zamenu - 35k je presao sa letnjim i zimskim setom zajedno. Ocekujem jos nekih 10-15k km da nema potrebe za menjanjem.
A ove Conti su vrhunske gume.
Za sledeci set i letnjih i zimskih verovatno necu uzimati RFT.
Videcu kada ce biti vreme za zamenu - 35k je presao sa letnjim i zimskim setom zajedno. Ocekujem jos nekih 10-15k km da nema potrebe za menjanjem.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Po meni, možda grešim, trebalo bi da jedan set mora izdržati bar 30k km u nekim normalnim uslovima eksploatacije.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Normalno, pa nije kupio m3 pa da ih izdrlja svaki put kad pipne gas 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ja vozim ovu zimu na tigru 215/55/17. Za obicnu gradsku voznju sasvim se lepo pokazala. Tiha je, udobnija od miselin primacy3. Cini mi se da je potrosnja minimalno skocila u odnosu na miselin.
Nazalost nisam imao prilike da probam gume na snegu jer ga nije ni bilo u ns.
Vozio sam tigarke i par puta na auto putu i na otvorenom. Za pravac je ok. Losa strana su krivine gde imas osecaj nestabilnosti i klizanja. Pogotovo na mokrom.
Ako se uzme u obzir cena od 6800 dinara za komad za ovu dimenziju. Odnos ulozeno dobijeno je odlican.
Nazalost nisam imao prilike da probam gume na snegu jer ga nije ni bilo u ns.
Vozio sam tigarke i par puta na auto putu i na otvorenom. Za pravac je ok. Losa strana su krivine gde imas osecaj nestabilnosti i klizanja. Pogotovo na mokrom.
Ako se uzme u obzir cena od 6800 dinara za komad za ovu dimenziju. Odnos ulozeno dobijeno je odlican.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
I ja sam kupio tigar zimske 215 60 16 ...sto kaze Darko za grad i neki lokal ok, sve preko 130 kmh je tesko lelulanje tj na autoputu bas smore.
Tvrdje od letnjeg Michelina energy.
Isto mislim kad se uzme u obzir cena od 6000 din komad da je ok kupovina tim vise sto zime gotovo da i nema.
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Isto mislim kad se uzme u obzir cena od 6000 din komad da je ok kupovina tim vise sto zime gotovo da i nema.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Pa Wintera je upravo i najbolja po snegu, ne vidim joj nijednu drugu upotrebu. Zaustavni put i upravljivost je ono što opisuje gumu, kažete da je upravljivost loša a sumnjam i da je zaustavni put bolji. Ja Winteru živ na auto stavio ne bih, pogotovo što za manje od 1000 din razlike ima da se uzme osetno bolja guma.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Kocenje je ok, ali ocigledno nije za vece i teze automobile kad su vece brzine u pitanju.
Ne bih je ni ja uzeo ali nije bilo nista drugo na trzistu u toj dim. tada.
Ne bih je ni ja uzeo ali nije bilo nista drugo na trzistu u toj dim. tada.
Koje lelujanje? Peglao više puta preko 200.sasa lbg napisao:I ja sam kupio tigar zimske 215 60 16 ...sto kaze Darko za grad i neki lokal ok, sve preko 130 kmh je tesko lelulanje tj na autoputu bas smore.
Energy bubnji ko da je ROF, mene bi to smorilo više od bilo kakve uštede u potrošnji, dok je Winter1 gotovo potpuno nečujna i udobna guma.
E, sad, da je briljantna guma, nije, niti može biti za tu kintu, ali da je bilo kakva drama voziti je, to je čisto preterivanje. Ko ima kintu i stalo mu je do gripa, bez kompromisa, neka ide na nešto skuplje. Winter1 je izrazito ekonomski isplativa guma, jeftina je, dugotrajna, izuzetno štedljiva i tiha.
Ja ih koristim cele godine na -10 i plus 40, i nemam zamerki u toku voznje, jedino se auto trese kao puding kad ga malo gurnes u mestu, to se desava kad mi gume budu ceo dan na direktnom suncu. Letnje vise ne mislim da upotrebljavam, to mi je luksuz za trenutno stanje stvari.
To je već malo opasno i neodgovorno.
Zato uplacujemo auto osiguranje 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Mislio sam da uzmem 2 letnje za napred, ali uvek bude nesto prece. Jedino resenje mi je pumpanje azotom, ali ne znam nikog da to radi.
Voziš zimske gume leti, ali pumpaš ih azotom?
Tapatalk
Tapatalk