Fotografija
Re: Fotografija
Ukratko - isplati se dati ške za skuplji adapter, koji će imati firmware update podršku, kao što je Metabones.
Veliki broj ljudi tvrdi da je Metabones izvikan. Ko ce ga znati?
400-450$ je neisplativa investicija ako se nece koristiti svi objektivi iz prethodnog set-up (C/N), a opet onda - nismo valjda kupivali malecki A7 da na njega natovarimo nase tegle od objektiva.
Mislim da je najbolje kupiti native lens ako se zele pune karakteristike i perfektan rad - pa sta kosta da kosta.
400-450$ je neisplativa investicija ako se nece koristiti svi objektivi iz prethodnog set-up (C/N), a opet onda - nismo valjda kupivali malecki A7 da na njega natovarimo nase tegle od objektiva.
Mislim da je najbolje kupiti native lens ako se zele pune karakteristike i perfektan rad - pa sta kosta da kosta.
Prelepo nebo za slikanje, a ja imao vremena samo za jednu sliku telefonom. Evo bez filtera.

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
zuzazu,
Evo još jednog primera (kolga sa DZ foto-foruma), nalik tvom:
"inace ovo su prvi dani sa a7r napolju. u petak uvece mi stigao, u subotu ujutru zapalio u ulcinj.
mozda nesto i da napisem za novu spravu..
presao sa mk2 zbog vise mpx, boljeg dr.
svi znate sta slikam i jedino mi je senzor bitan. iso 3200 po mraku mi je kao iso 1600-1250 na mk2, mnogo vise mpx, mnogo bolji dr i mnogo vise mesa u fajlu, kasnije u obradi.
ekran extra, trazilo extra, nema vise coretanja po suncu u ekran, sada se sve to gleda u trazilu.
live view mnogo bolji, sada sa cpl i nd od 10 blendi, bez problema podesavam fokus, dok mi je na mk2 sluzio za kadriranje eventualno.
zanimljivo da mi objektivi rade bolje na soniju nego na canonu. rabim canona 24-105, sigmu 35, om zuika 50 i canona 70-200.
24-105 mi je bio slab od 24 do recimo 30mm na bilo kojoj blendi, a na f4 na celom rasponu bas bas mekan.
bio sam misljenja da mi je 24-105 samo privremeno resenje, dok ne uzmem 24-70 mk2, ali se to sada sa a7r promenilo i ne treba mi nista bolje, jer ovo radi mnogo dobro.
sigma, zuiko i 70-200 odlicni, za nijansu bolji nego na canonu.
da ne zaboravim da napisem da sam uzeo comlite ef-nex adapter za 60 ili 70 dolara.
baterija je bulja. bas bas bulja.
poceo ponovo da slikam ulicu sa malim zuikom 50mm, samo zbog fokus pikinga jer mnogo dobro radi."
Onda sam ga ja pitao koju verziju aparata ima i da li mu radi stabilizaija sa 70-200 i on je odgovorio:
"a7r I. 70-200 imam f4 bez stabilizacije, a sa 24-105 mi radi stabilizacija.
koliko dobro radi, ne pitaj, jer ne znam, tj nisam puno testirao. u principu mi je is iskljucen non stop."
Evo još jednog primera (kolga sa DZ foto-foruma), nalik tvom:
"inace ovo su prvi dani sa a7r napolju. u petak uvece mi stigao, u subotu ujutru zapalio u ulcinj.
mozda nesto i da napisem za novu spravu..
presao sa mk2 zbog vise mpx, boljeg dr.
svi znate sta slikam i jedino mi je senzor bitan. iso 3200 po mraku mi je kao iso 1600-1250 na mk2, mnogo vise mpx, mnogo bolji dr i mnogo vise mesa u fajlu, kasnije u obradi.
ekran extra, trazilo extra, nema vise coretanja po suncu u ekran, sada se sve to gleda u trazilu.
live view mnogo bolji, sada sa cpl i nd od 10 blendi, bez problema podesavam fokus, dok mi je na mk2 sluzio za kadriranje eventualno.
zanimljivo da mi objektivi rade bolje na soniju nego na canonu. rabim canona 24-105, sigmu 35, om zuika 50 i canona 70-200.
24-105 mi je bio slab od 24 do recimo 30mm na bilo kojoj blendi, a na f4 na celom rasponu bas bas mekan.
bio sam misljenja da mi je 24-105 samo privremeno resenje, dok ne uzmem 24-70 mk2, ali se to sada sa a7r promenilo i ne treba mi nista bolje, jer ovo radi mnogo dobro.
sigma, zuiko i 70-200 odlicni, za nijansu bolji nego na canonu.
da ne zaboravim da napisem da sam uzeo comlite ef-nex adapter za 60 ili 70 dolara.
baterija je bulja. bas bas bulja.
poceo ponovo da slikam ulicu sa malim zuikom 50mm, samo zbog fokus pikinga jer mnogo dobro radi."
Onda sam ga ja pitao koju verziju aparata ima i da li mu radi stabilizaija sa 70-200 i on je odgovorio:
"a7r I. 70-200 imam f4 bez stabilizacije, a sa 24-105 mi radi stabilizacija.
koliko dobro radi, ne pitaj, jer ne znam, tj nisam puno testirao. u principu mi je is iskljucen non stop."
Maxer, hvala.
Ja sam Fotqa kupio bas odavno i mozda je stari firmware. Uglavnom u listi objektiva kojima rade sve funkcije nema navedenog 70-200 f4. To sam kasnije video.
Na poslednjim modelima mozda i radi, ne zelim da probam.
Treba otvoriti B&H Photo pa procitati sta kazu sami prodavci za Metabones 4 adapter
Juce sam fotkao i adapter je apsolutno nepouzdan. Ono sto je radilo prosli put sada radi ili ne radi.
Bilo je dosta svetla i IS mi nije bio potreban. Podesavao sa MF i fotke su ispale OK.
Ja sam Fotqa kupio bas odavno i mozda je stari firmware. Uglavnom u listi objektiva kojima rade sve funkcije nema navedenog 70-200 f4. To sam kasnije video.
Na poslednjim modelima mozda i radi, ne zelim da probam.
Treba otvoriti B&H Photo pa procitati sta kazu sami prodavci za Metabones 4 adapter

Juce sam fotkao i adapter je apsolutno nepouzdan. Ono sto je radilo prosli put sada radi ili ne radi.

Bilo je dosta svetla i IS mi nije bio potreban. Podesavao sa MF i fotke su ispale OK.
- maxer
Nema na čuemu 
Znači nema pouzdanja u te adaptere. Bar da nisu tako skupi - pa da čoveku i ne bude krivo.

Znači nema pouzdanja u te adaptere. Bar da nisu tako skupi - pa da čoveku i ne bude krivo.
Ovo su fotografije sa a6000 i Zeiss 55mm f1,8 (na kropu 82mm f2,7)
f 1,8 (f2.7)

f 2,0 (f3)

f 3,2 (f4,8)

Ovo je prvi dan setnje i probe Fotqa adaptera i 70-200 f4 na A7 mkII
f4

f6,3 MF

f5 MF

f5 MF

Focus tracking je radio bolje nego na Canonu, samo mu je trebalo da se "probudi"

Drugi dan setnje, nesto vise svetla, a adapter vise ne radi tako dobro sa AF pa je na MF sve vreme
f 5.6

f4

f6.3

Fotografije su u PS umanjene za 50% i nikakvu obradu nisu imale.
f 1,8 (f2.7)

f 2,0 (f3)

f 3,2 (f4,8)

Ovo je prvi dan setnje i probe Fotqa adaptera i 70-200 f4 na A7 mkII
f4

f6,3 MF

f5 MF

f5 MF

Focus tracking je radio bolje nego na Canonu, samo mu je trebalo da se "probudi"

Drugi dan setnje, nesto vise svetla, a adapter vise ne radi tako dobro sa AF pa je na MF sve vreme
f 5.6

f4

f6.3

Fotografije su u PS umanjene za 50% i nikakvu obradu nisu imale.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Lepa simbioza Canona i Sony-ja. Ostre fotke
Za te pare bolji apgrejd u telefoto podrucju ne bi mogao da nadjes.
Predzadnja fotka

Predzadnja fotka

- maxer

Pogledah na brzinu mačke i one iz grada

Oštar, detaljan, lepo crta, lep bokeh ... objektiv za uživanje i umetničarenje

55-ica je fantazija, ali cena je apsurdna f1.8 objektiv.
- maxer
zuzazu,
Taj Zeiss me po mnogo čemu podseća na moju Sigmu DP2 Merrill (tj. njen fiksni objektiv od 30mm, takođe jedno od najboljih stakala na svetu).
Evo jedan primer koji sam skoro kačio povodom priče o Sigmama:

Imam i jedno pitanje: da li su one slike Istambula rađene sa polarizacionim filterom?
Tako zatamnjeno deluju ... pitam jer je i ova moja rađena sa njime pa je pre obrade ovako izgledala (original iz aparata):

Taj Zeiss me po mnogo čemu podseća na moju Sigmu DP2 Merrill (tj. njen fiksni objektiv od 30mm, takođe jedno od najboljih stakala na svetu).
Evo jedan primer koji sam skoro kačio povodom priče o Sigmama:

Imam i jedno pitanje: da li su one slike Istambula rađene sa polarizacionim filterom?
Tako zatamnjeno deluju ... pitam jer je i ova moja rađena sa njime pa je pre obrade ovako izgledala (original iz aparata):

- maxer
Da li to u Istambulu ima dosta mačaka ili je samo čista slučajnost da si naleteo na njih?
Po slikama bih rekao da su tamo mačke u istom statusu - kao krave u Indiji
Po slikama bih rekao da su tamo mačke u istom statusu - kao krave u Indiji

Istanbul je poznat po mackama. Ovde su mi bile "modeli" jer sam, eto, setkao, pa daj da fotkam nesto zivo.
a6000 je bio mnogo bolji za ulicu.
http://www.legalnomads.com/2012/03/istanbul-cats.html
https://www.instagram.com/catsofistanbul/
Ljudi ih obozavaju.
Redosled je:
1. macke
2. psi
3. galebovi
87. ljudi (mozda)
Nosim a7 nazad u bgd da probam sa Bajkerovim objektivima. Svi njegovi su na listi za adapter (kao, rade) pa cemo da vidimo sta je.
U medjuvremenu izlaze novi adapteri. Svi su nesto poludeli sa ciframa.
A ovo sto @nidza kaze za 55icu da je skupa, bojim se da ce Sony tek da nas obraduje sa skupocom...
a6000 je bio mnogo bolji za ulicu.
http://www.legalnomads.com/2012/03/istanbul-cats.html
https://www.instagram.com/catsofistanbul/
Ljudi ih obozavaju.
Redosled je:
1. macke
2. psi
3. galebovi
87. ljudi (mozda)
Nosim a7 nazad u bgd da probam sa Bajkerovim objektivima. Svi njegovi su na listi za adapter (kao, rade) pa cemo da vidimo sta je.
U medjuvremenu izlaze novi adapteri. Svi su nesto poludeli sa ciframa.
A ovo sto @nidza kaze za 55icu da je skupa, bojim se da ce Sony tek da nas obraduje sa skupocom...
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Prelepa slika.Mr.Rotor napisao:Prelepo nebo za slikanje, a ja imao vremena samo za jednu sliku telefonom. Evo bez filtera.