Texonja napisao:Nixa, izbaci ono "u saobracaju" na kraju recenice.
Vecina nema kulturu u bilo kom aspektu, pa se to prenosi i na saobracaj. Bacanje papira i djubreta bilo gde, cesto kroz prozor automobila tokom voznje... bezobzirno stajanje sa sva 4 zmigavca upaljenja (kao da su sva 4 = plava rotacija), nedavanje zmigavaca prilikom skretanja, prolasci kroz crveno svetlo, parkiranje na trotoar... Kazu treba vreme da se promeni svest, a ove godine sam shvatio da kod nas ne pomaze bilo koji vremenski period. Ili se navikni na to ili umri nervirajuci se...
Ne bih da sudim, ali evo ovaj udes u Alibunaru vec na osnovu predrasude mogu da prepricam. Nekome se pokvario auto, on je stao onako sa dva tocka na putu, a dva tocka na travu pored puta. Nije stavio trokut vec je otvorio haubu, uhvatio se za glavu i zvao kuma da dodje da mu popravi. Ovaj sa Opelom iza se zaleteo kao magarac. Auto je sigurno neki 20 god star pa lose koci, a on je isao preko 100km/h njime. Pride je pusio dok je vozio, pa mu je jedna ruka bila zauzeta, a i nesto je pogledao u levo tada pa nije primetio ovog sto je stao kao balvan... i PAF... eto tragedije u punom smislu te reci.
I meni miriše na ovakav scenario.
Pre desetak godina sam imao sličnu situaciju. Smederevski put posle Boleča ka Grockoj, prošla ponoć, mrkli mrak, krivine, ja mlad i lud, znam put napamet i divljam koliko jugo može i izlećem iz krivine kad tip stao u traci i otvorio haubu. Sreća pa nije bilo nikog iz kontra smera pa sam prošao. Da je bilo nekog iz kontre mogao bih da biram jal u njega jal u breskve.
I da sam vozio po PS, a nisam, ne bih mogao da izbegnem veliko sranje jer je majstor smislio da je ok stajati potpuno neosvetljen u traci na izlasku iz nepregledne krivine. Ni 4 migavca, ni trougao. Ništa.
ivancho napisao:Mene posebno iritira ne davanje migavca, kao da su sijalice od samog zlata i ako se potrose niko nece moci da ih kupi ponovo. Ljudi skrecu bez ikakvog znaka upozorenja, ukopavaju se u mestu jer su nesto videli ili zele da skrenu pa previse brzo voze, stanu eto tek tako jer im se "moze" ...... Uzasni smo
edit: Najgore od svega mi je kada neko pogresi,a ti mu trbnes da te ne bi ubio kao zeca, umesto samo da podigne ruku i izvini se, on jos pada u vatru kao sta ti meni sviras,ajde izadji iz kola i slicne gluposti. Svi smo mi ljudi i svi gresimo, kada god sam pogresio, kulturno sam se izvinuo ili sa rukom ili sa sva 4 migavca...
Kao da sam ti ja diktirao, a ti kucao. Potpisujem.