Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Novi Sad

Post od Darko »

i zivotinje pasu travu na kruznom toku u gradu :kezo:
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Xepoj87 napisao:Zasto bi ziveo u skupljem BG-u, kada vec radi u NS i ocigledno mu nije problem da se preseli :)
Ako covek ima reseno stambeno pitanje u BG, nije mu skuplji.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Gde god kupi nekretninu neće se pokajati jer ima auto,a ako mu supruga ima vozačku,onda je još lakše.Sve je bolje nego da baca pare kroz prozor (kirija).
Novi Sad je 10 puta manji grad,po broju stanovnika od Beograda,i barem 5 puta teritorijalno.Nažalost,broj rupa,neuređenih ulica,naselja i prljavštine čini da se stavi tik pored Beograda.Mentalitet jeste drugačiji,u odnosu na Beograd,ali globalni trend "jurenja novca i zapostavljanja porodice i prijatelja" ga opet stavljaju do Beograda.Tu je i priliv "neoplemićkog" doseljavanja koji potiskuju sve siromašnije stare građane Novog Sada,pa sada imamo svakodnevno slike poput onih ovaca i krava na kružnom toku,parkiranja na glavnom putu "a la Beograd",zatim poludivlja i neplanska izgradnja zgrada još sumnjivijih investitora...
Ima još puno toga.Vrtići i škole,bar one dobre su prebukirane,ali tu i tamo se umuva dete "ako znaš prave ljude".
Novi Sad sve više liči na Beograd u svakom smislu,a plašim se da je taj proces nepovratan.

Poslato sa MediaPad 7 Youth 2 uz pomoć Tapatoka
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Floyd napisao:Nemam pojma ali se češće pominje u negativnom kontekstu nego BG.
Vole to malo ljudi da prepumpaju. Evo, ja zivim 30+ godina ovde, i ovo manje vise od 2000 je sve isto, u talasima se desava. Opljackaju zlataru, ubiju nekog dilera ili nekog za 100e duga, pa onda narkosi...toga je bilo i ranije, samo eto, sad se sve i svasta pise po novinama, nema kontrole, u parovi modu je cela drzava, pa je to sad in...sve u svemu imas finije krajeve i dalje u NS, ovo sto ti je napisano te verovatno vise zbunilo nego sto je pomoglo. Ja mislim da ti je za prvo vreme mozda najbolje da odigras na sigurno, recimo stan na Limanu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Da se razumemo, retki su imucni penzioneri. Uglavnom je to radnicka klasa koja ima najosnovnije. Sto se tice starosedelaca tu ima veliki procenat naslednika koji se nisu mnogo cimali u zivotu pa im sve smeta. Ima neostocara, bilo ih je i bice ma kolko oni pokusavali da se utope u sredinu. Meni je veci problem kilav saobracaj nego nazovi kriminal. Nije NS nista specifican u odnosu na druge gradove po tom pitanju. I u manjim sredinama ima toga a ne u vecim. To je problem u celoj zemlji a ne samo u NS.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Ma napravise ljudi od Novog Sada divlji zapad. Ne kazem, nije idealno , ali da je gore od Beograda , to je vec preterivanje.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Nije gore naravno, NS je i dalje lepo mesto za život ali se ljudima ne sviđa što sve više počinje ličiti na Beograd, počevši od banalnih stvari kakve su gužve u saobraćaju, problemi sa parkiranjem pa na dalje... Mnogo ljudi se doselilo u poslednjih dvadesetak godina, ludačkom gradnjom je potpuno promenjena slika grada, tempo života više nije usporen i opušten kao nekada, standard života sve lošiji... i to je ono što se ljudima sve manje dopada.

TT
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

NS je mnogo lep i drago mi je da je pre svega Naselje ostalo koliko-toliko netaknuto. Grbavicu necu da komentarisem, uvodjenje 13-ice necu da komentarisem. Tamo je stvarno Hong Kong. I koliko je proverena prica oko one podzemne garaze u centru?

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Proverena je detaljno, dvadeset godina se tupi o istoj.:D Fora je sto grad, tj. ko god da je na vlasti u njemu, hoce brze pare pa nece da investira u nesto sto pare vraca sporo,a podzemna garaza je bas to.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nisam baš često u Novom Sadu ali mi je veoma, veoma teško da poverujem da saobraćajne gužve mogu da budu kao u Beogradu. Verujem da su vama velike i da je gore nego pre, ali kad u Bg stane autoput dešava se da kolona bude duža od celog NS.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Slazem se. Guzva jeste i skoro da vise nema spica, ali nema stajanja u mestu sto je normalno za BG.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ima delova grada gde je lepo proci jer je planski uradjeno, kao sto su liman, novo naselje, kej, centar, bulevar evrope, detelinara..
Sa druge strane kad prodjem delom grada koji obuhvata, temerinsku, jovana subotica, kisacku, i okolinu, meni to sve deluje kao najgrdja mahala, pola stare kuce u raspadu, pola neke ocajno uradjene nove zgrade sa kojim je isprana fasada.
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:

Post od LukaMaletin »

a i vremenom , realno skontas neke "cake". Ovu obilaznicu sto su otvorili u mnogome ubrzava stvari meni sa Slane Bare , a i cini mi se da je partizanska malo rasterecenija. Doduse mozda mi se sammo cini ...

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Jel na tvom avataru kuca u Petra Dobrovica?
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:

Post od LukaMaletin »

Jeste, sto ?

Odgovori