Letnje gume
-
- Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
- Garaža: Audi A3 Sportback
Re: Letnje gume
Dag, ne bih se slozio...Moje vatreno krstenje sa BMW je bilo porodicno putovanje u Italiju i Sloveniu...Takvu kisu kao tada u sloveniji u zivotu nisam video...Ne secam se da se auto lose ponasao a vozio sam preko 140 nizbrdo prema Trstu...Ne secam se sad mesta, ali znam da je kisa lila kao nenormalna da brisaci ne stizu da obrisu...
To ne mora nista da znaci, ako nisi morao ostro da menjas pravac npr., a verujem da nisi to morao na autoputu, s obzirom na brzinu.
Tek kada vidis sta neka guma moze, kada neko dobar je stavi na nekoj stazi, onda skontas da nema prevelike razlike izmedju sta ja znam, sc i pc, na ovim nasim voznjama. Retko kad mi doteramo na ivicu upotrebljivosti gume.
Tek kada vidis sta neka guma moze, kada neko dobar je stavi na nekoj stazi, onda skontas da nema prevelike razlike izmedju sta ja znam, sc i pc, na ovim nasim voznjama. Retko kad mi doteramo na ivicu upotrebljivosti gume.
Pa ti je doterao do njive tako 

-
- Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
- Garaža: Audi A3 Sportback
Da ali kad je guma losa na takvoj kisi, pliva...nikaragva napisao:To ne mora nista da znaci, ako nisi morao ostro da menjas pravac npr., a verujem da nisi to morao na autoputu, s obzirom na brzinu.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Mene je Ivancho savetovao za GY iako sam bio skeptican prema tom brendu i zaista se nisam pokajao, sta vise, odusevljen sam 

Brzine idu u H-a !!!

- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Sto ne znaci da ne bi i drugim brendovima bio zadovoljan 

1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Zadovoljan sam i Fuldom, ali se oseti razlika, kao sto se oseti izmedju Bridgestone-a i GY-a. 
Sportmaxx RT sam zeleo da isprobam, ali me je svakako odbilo to sto se brzo trosi, a nemam zelju da gume menjam svaki cas

Sportmaxx RT sam zeleo da isprobam, ali me je svakako odbilo to sto se brzo trosi, a nemam zelju da gume menjam svaki cas

Brzine idu u H-a !!!

Upravo sam dobio ponudu od Kemoimpex-a za Dunlop Sport Maxx RT, 8.100,00 po gumi, DOT 16. Mislim da je dobra ponuda i da ću se najverovatnije odlučiti za ovu gumu.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Zex, aquaplaning je jedno,a npr kocenje na kisi drugo. Ja sam mislio npr na kocenje i drzanje u krivini. Nije ona krs, ali kao sto rekoh nije po danasnjim standardima.
http://www.autoblog.com/2016/02/26/noki ... to00000016
Nokian cheated on tire tests with custom-made ringers
Nokian cheated on tire tests with custom-made ringers
Juče sam kupio i namontirao letnje Dunlop Sport Maxx RT. Prvi utisci su da je guma izuzetno tiha, što sam i pročitao na nekim testovima (67dB) i da je udobna, kad budem prešao par stotina kilometara preneću vam još utisaka.
S' obzirom da sam do sada (iz)vozio dva seta letnjih run flat guma koje su se pumpale na 2,5 bara, jel zna neko mozda na koliko se pumpaju obicne gume za E90 318d lim.? Juče u Kemoipex-u nisu bili bas najsigurniji i stavili su 2.3 na obe osovine.
S' obzirom da sam do sada (iz)vozio dva seta letnjih run flat guma koje su se pumpale na 2,5 bara, jel zna neko mozda na koliko se pumpaju obicne gume za E90 318d lim.? Juče u Kemoipex-u nisu bili bas najsigurniji i stavili su 2.3 na obe osovine.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Prednje uvek idu nize za bmw,a zadnje vise. Pise ti i na vratima. Ja bih stavio 2.2/2.5 zadnje ovo za 16.
Za 18 nazad ide cak 2.8 do 3.2 mislim.
Za 18 nazad ide cak 2.8 do 3.2 mislim.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Kod mene u manual-u pise da ide 2.2 napred, a 2.4 nazad u slucaju kada su i prednje i zadnje 225/45 (zimski set), a 2.2 i napred i nazad kada su prednje 225/45, a zadnje 255/40 (letnji set).
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pitanje za iskusne:
ADAC je za 2016. testirao gume 225/45 R17 94Y (odnosno XL varijante), koja bi bila razlika da su radili testove sa 91Y?
Recimo za meni potrebnu dimenziju 215/50 R17 Sava se pravi samo kao 91, Dunlop samo XL, GY ima obe varijante itd.
ADAC je za 2016. testirao gume 225/45 R17 94Y (odnosno XL varijante), koja bi bila razlika da su radili testove sa 91Y?
Recimo za meni potrebnu dimenziju 215/50 R17 Sava se pravi samo kao 91, Dunlop samo XL, GY ima obe varijante itd.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Mada mislim da je premalo 2 bara napred, tako da poslusas Dag-a i Deliju i stavis na 2.2, pozadi na 2.5Bendzamin napisao:S' obzirom da sam do sada (iz)vozio dva seta letnjih run flat guma koje su se pumpale na 2,5 bara, jel zna neko mozda na koliko se pumpaju obicne gume za E90 318d lim.? Juče u Kemoipex-u nisu bili bas najsigurniji i stavili su 2.3 na obe osovine.
@Heinz, XL ima vise platana u boku gume i moze da izdrzi veca tezinska opterecenja. U praksi to znaci da je za nijansu XL guma cvrsca, mada je realno pitanje koliko to moze da se oseti u voznji.
- Prikačeni fajlovi
-
- Pritisak_BMW.JPG (10.6 KiB) Pogledano 1510 puta