Od skoro vozim Zafiru B 1.9CDTI 88kw sa automatskim menjačem. Urađen mali i veliki servis sa zamenom ulja u menjaču. Automobilom sam generalno zadovoljan. Ono šta sam primetio i vrlo me nervira a ni serviser ni još neki ljudi koji se razumeju ne mogu da mi pomognu oko nečega što mi smeta na tom automobilu.
Elem, radi se o tome da kad krećem i u momentu kad menjač prebaci iz prve u drugu (a vrlo retko između druge i treće) čuje se neki zvuk (nekad glasnije nekad slabije) kao da nešto cakće na levoj strani vozila. Zna li neko šta može biti u pitanju?
.
Zafira B 1.9CDTI automatik
Re: Zafira B 1.9CDTI automatik
Zglob?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Nije jer ne cakće učestalo kao kad ode zglob. To je jedan zvuk kao da nešto strugne o nešto i to je to.Geza napisao:Zglob?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Možda će znati dragvorl ako ima veze sa menjačem.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Kažu da nije do menjača. Ali bih voleo da i to rešim kako bih mogao bezbrižno da vozim. Primetio sam da kad god krećem ćuljim uši da upecam taj zvuk i uvk se javljakad je motor a samim tim i menjač hladan. Sve sam na tom vozilu uradio po propisu, veliki, mali servis, ulke u menjaču, termostat, zadnje kočnice pa sam čak i nove letnje gume kupio. Nema smisla sad da dozvolim da me takva sitnica živcira.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Vidi sa majstorom, dignite na klocne ili dizalicu pa da probate tako da zavrtite tockove ili da ga "vozite" u vazduhu. Ovo upucuje da je nesto do zagrejanosti elemenata, jer nestaje povisenjem temperature. Mozda diferencijal, mada je on verovatno u istom kucistu sa menjacem...Inace je izgleda AW TF-80SC menjac u pitanju. Sigurno ne klizi, nema kasnjenja, udarce i slicno?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money