Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Re: Ne brže od života!

Post od cozmo »

Inace, ja sam ovih dana usporio voznju. Jutros vozim Cara Dusana u Zemunu, oko 50kmh maksimalno (ogranicenje 40 zbog skola) i u desnoj traci samo prolecu pored mene - od kombija do Yugica, minimum 80kmh. Em je usko, em na svakih 100m je znak sa decu na putu i 40kmh.

Svi se utrkuju na semaforima, a zmigavac je zaboravljen izgleda.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

cozmo napisao:Kljucne reci:

http://www.kurir-info.rs/sedmero-poginu ... nak-299821

"- Mi još utvrđujemo da li je vozač kamiona propisno obeležio svoje vozilo, a pošto je zaustavio kamion na mestu na kom je ugrozio bezbednost drugih vozača, od­ređeno mu je policijsko zadržavanje - izjavio je Zvezdan Radojković, načelnik pančevačke policije."

i ovo:

"Moja deca su bila na slavlju kod rođake koja treba uskoro da se porodi. Popili su malo, veselili se, a gde su posle otišli ne znam, ali, eto, nisu se vratili."
Najkljucnije! :glavomuzid:

Bio je pijan kao letva, molila sam decu da ne idu sa njim, ali je on samo zalupio vratima i odjurio dalje.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hron ... 4%87a.html
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

"- Mi još utvrđujemo da li je vozač kamiona propisno obeležio svoje vozilo, a pošto je zaustavio kamion na mestu na kom je ugrozio bezbednost drugih vozača, od­ređeno mu je policijsko zadržavanje - izjavio je Zvezdan Radojković, načelnik pančevačke policije."

i ovo:

"Moja deca su bila na slavlju kod rođake koja treba uskoro da se porodi. Popili su malo, veselili se, a gde su posle otišli ne znam, ali, eto, nisu se vratili."
Ne znam sta se izdesavalo, tj niko ne zna za sada, ali...

1. kako on moze na odredjenom mestu da zaustavi kamion? Pa jbg, ako se isti pokvari, ne moze on da ga gura do prosirenja...
2. Ajde da uzmemo za primer da se njemu kamion pokvario, on upalio sva 4 i pokusavao ponovo da upali kamion, tj da nije ni stigao da izadje i postavio trougao itd...
Koliko ja znam - kriv je onaj koji udari od pozadi. Tj, on nije prilagodio voznju, on nije pazio, i on je udario. To je kao da je kamion morao naglo da zakoci, a on je udario u kamion bez kocenja....
3. Koliko sam cuo na TVu, nesreca se desila na preglednom delu puta, znaci nije kamion bio u krivini gde ga niko ne vidi, pa shvatis da stoji kad dodje na 10 metara.

Dakle, po meni je kriv ovaj koji je vozio opel, a ne vozac kamiona. Mozda nisam u pravu, al policija ce to utvrditi...

Cosmo, ja garantujem da bi sve islo sporije kada bi se semafori uskladjivali na 50-60km/h, a ne da treba da vozis 70-80 da bi uhvatio zeleni, jer ce te u suprotnom uhvatiti svaki semafor...

EDIT: sad tek vidim da ih je bilo 7 u Opelu... Pa nije ni cudo sto su izginuli...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

NexT napisao: Cosmo, ja garantujem da bi sve islo sporije kada bi se semafori uskladjivali na 50-60km/h, a ne da treba da vozis 70-80 da bi uhvatio zeleni, jer ce te u suprotnom uhvatiti svaki semafor...
Uskladjeni su na oko 50kmh, ja uvek prodjem normalno, ako uhvatim zeleno kod Saobracajne skole.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/331259 ... a-iz-dzipa

Povredama podlegla i treća devojka iz džipa

Požežanka Nina Petrović (21) podlegla je juče povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći u mestu Gugalj, između Požege i Čačka, u kojoj su u nedelju ujutru poginule njene drugarice, sestre Slađana (24) i Julijana Mihajilović (21).

Ono sto je meni privuklo paznju je da je u pitanju Landcruiser. Kojom brzinom se kretao toliko masivan i dosta bezbedan dzip da su izginuli. Ili je brzina bila preko 120-130kmh ili se nisu vezali unutra.

Uzas u svakom slucaju. Pogotovo da devojka od 21 godinu seda za volan tako masivnog vozila. Ne kazem da zene ne treba da voze dzipove, naprotiv, ja ovde aludiram na vozacko iskustvo.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Nisu terenci bezbedni onoliko koliko im pojava obećava. Bezbedni su sve dok se ne prevrnu, a tada im sopstvena težina dolazi glave.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Ma moj ujak je imao tumbanje u istom u Iraku i ni dlaka s glave im nije falila, zato kazem.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

cozmo napisao:
NexT napisao: Cosmo, ja garantujem da bi sve islo sporije kada bi se semafori uskladjivali na 50-60km/h, a ne da treba da vozis 70-80 da bi uhvatio zeleni, jer ce te u suprotnom uhvatiti svaki semafor...
Uskladjeni su na oko 50kmh, ja uvek prodjem normalno, ako uhvatim zeleno kod Saobracajne skole.
pricam generalno o celom gradu, ne samo o toj ulici. Bulevar Mihajla pupina ne mozes da prodjes sa 50, pa da mu je*es mater, osim ako ne krenes prvi sa zelenog kod NLB banke...

Po cemu je LC toliko bezbedan? Vozio sam se u njemu, ono se ljulja kao brod na pucini, ne pruza uopste osecaj sigurnosti... Plus mu je teziste na metar od zemlje...
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Kakve su to bre predrasude o godinama i masivnim vozilima?! Nigde veze. Po starom programu obuke (koji je do "juce" bio na snazi, koji je sad mislim da ni u Skolama ne znaju kamol mi) kandidata za vozacki ispit, isti se mogao sa 18 godina prijaviti za polaganje prvo C a odmah zatim i E kategorije i nije pravljena podela izmedju toga dali je kanditad zenskog ili muskog pola.
Tako da eto sta mislim o izjavi "Uzas u svakom slucaju. Pogotovo da devojka od 21 godinu seda za volan tako masivnog vozila."
Ostalo... znam informacije samo koje novine prenose (kao i vi pretpostavljam) tako da mozemo samo nagadjati o brzini jer ja nigde nisam procitao o kolikoj se radilo. Al stoji da je moralo doci do neceg sto je izaslo iz granica predvidjenog za kretanje na tom potezu, i to jaceg izlazenja jer su i posledice jace nazalost.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

NexT napisao:

i ovo:

Ne znam sta se izdesavalo, tj niko ne zna za sada, ali...

1. kako on moze na odredjenom mestu da zaustavi kamion? Pa jbg, ako se isti pokvari, ne moze on da ga gura do prosirenja...
2. Ajde da uzmemo za primer da se njemu kamion pokvario, on upalio sva 4 i pokusavao ponovo da upali kamion, tj da nije ni stigao da izadje i postavio trougao itd...
Koliko ja znam - kriv je onaj koji udari od pozadi. Tj, on nije prilagodio voznju, on nije pazio, i on je udario. To je kao da je kamion morao naglo da zakoci, a on je udario u kamion bez kocenja....
3. Koliko sam cuo na TVu, nesreca se desila na preglednom delu puta, znaci nije kamion bio u krivini gde ga niko ne vidi, pa shvatis da stoji kad dodje na 10 metara.

Dakle, po meni je kriv ovaj koji je vozio opel, a ne vozac kamiona. Mozda nisam u pravu, al policija ce to utvrditi...

Cosmo, ja garantujem da bi sve islo sporije kada bi se semafori uskladjivali na 50-60km/h, a ne da treba da vozis 70-80 da bi uhvatio zeleni, jer ce te u suprotnom uhvatiti svaki semafor...

EDIT: sad tek vidim da ih je bilo 7 u Opelu... Pa nije ni cudo sto su izginuli...
Jos bih dodao, da je opelu u susret mozda isao punto klasik i da vozac opela, nije nista video ispred sebe. Ko je nocu vozio ikad, zna kako to moze da izgleda. Ovo je sasvim moguc scenaio, s obzirom da iz fabrike izlaze sa neispravnim svetlima.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

^Ajde sad, i ti ga pretera... Da nije možda upalio i duga svetla pa ga totalno zaslepio... Mislim, stvarno se ovde lupaju svakakve gluposti... :glavomuzid:
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Da ,
Punto je fabricki neispravan ,a Opel je i posle 30g besprekoran... :doubleup:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Stjepa napisao:Kakve su to bre predrasude o godinama i masivnim vozilima?! Nigde veze.
Eh... Zasto se onda lepi "P" pozadi na auto kada vozi pocetnik? I to ne samo kod nas, nego svuda po Evropi.

Sto se tice ovih u Kadetu, cim cujes da se njih 7 vracalo sa nekog slavlja i svi seli u jedan auto u kojem jedva 5 ljudi moze da sedi normalno, nema sta da se prica. Vozac Kadeta je kriv. Jos svih sedmorica ganciji (neka bude da je i moja predrasuda, ali meni je to bitan detalj) i neko od njihovih je pomenuo kako su malo popili na tom slavlju.
Sto se tice podele krivice, pitanje je koliko je kriv i ovaj sa kamionom koji nije postavio trokut. Kriv je sigurno i on, jedino je pitanje ko je vise doprineo. Nema opravdanja za njega, jer PRVO sto uradis kada ti se pokvari kamion (to ja znam kao iskusni vozac kamiona :mrgreen: ) je da odes barem 50-tak metara iza i postavis trokut. A pre toga si upalio sva 4 zmigavca. Verujem da je ovo bio neki kamion iz doba firme Krstic, da nije upalio sva 4, kao i da taj kamion trokut nije ni video nikad u zivotu. A siguran sam da ni vozac kamiona nije imao fluorescentni prsluk. Pa koliko sam samo puta nocu na putu ZR-NS vidjao takvih budala. Vuku neko gvozdje na kamionu bez cirade, neosvetljeni ili poluosvetljeni. Nekoliko puta sam za 15-tak godina voznje tim putem i neosvetljenu zapregu mogao da pokupim. Ono kod Panceva je jos gore. Ja se uvek iznenadim koliko u tim okolnim selima kod Panceva ima tih "sakupljaca sekundarnih sirovina" i uopste motiva iz Kustinih filmova.
Jedan nenormalan je postupio nenormalno i onda se jos njih 7 nenormalnih zakucalo u tog prvog nenormalnog. Ne kazem da su zasluzili da poginu, daleko bilo, ali da su babuni svi na gomilu - JESU!
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa cinjenica je da farovi na novom puntu klasiku, kratkim svetlima zaslepljuju. Vec se pricalo o tome ...
Nije to jedini auto, ali je eto jedini nov koliko ja znam koji ima taj problem.
70% starijih vozila sa budzenim sijalicama, ili jednostavno razdesenim farovima, su takodje problem na putu ...

Edit: tek sad vidim da i vi vozite punto, pa ste se verovatno zato razestili :kezo:
Poslednja izmena od nikaragva u 03 Jul 2012, 10:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

@Tex pa lepi se kod nas od skora P, ali drzava pored toga i dalje ne daje zabranu vozacu pocetniku da sedne u gabaritno vozilo. Tacno je da si sa dozvolom od 2 meseca zelenguz, sto tek uvidis nakon 6 meseci voznje, pa nakon jos 6 da si i tad bio zelenguz. Kao sto cu i ja kroz 5-10godina uvideti koliko cu tad vise znato o voznji nego sad. Ali ako je drzava dala zeleno svetlo da sam ja, ili neka zenska osoba, sa 18 mogao polagati odmah nakon C i za E i samim tim po dobijanju dozvole upravljati opterecenom slepercinom (kad se vec razbacujemo sa gabaritima) onda su po meni ciste predrasude "gde ona sa 21 u toliki auto".
Kada zakon kaze drugacije, npr "prve tri godine po dobijanju vozacke ne sme se uravljati vozilom jacim od 1500ccm i 60kW, kao i da masa vozila ne sme biti veca od 1300kg" tada ce imati smisla reci "gde to dete u toliko vozilo", u prevodu ko mu dade. Za sad je to po meni cista predrasuda ili mozda cak i zavist kako neko tako mlad moze upravljati takvim vozilom.
Ako se razumemo. :)
Odgovori