Pisah negde, bar meni lak i nakon godinu i po (nakon poliranja) izgleda odlicno. Auto nije garaziran, stoji na ulici 365 dana u godini. Doduse, odvezao sam ga ukupno 5 puta u klasicnu praonicu od tada i primecuje se blaga kontaminacija laka, jer sam prao samo po samousluznim bezkontaktno. I ono malo sto sam vozio u poznatu perionicu ostavilo je trag u vidu blagih riseva. Auto nije video pravi tretman niti voskiranje od poliranja, nazalost.ivica122 napisao:Ovo sam ja hteo da pitam, konkretno kolegu po vozilu, Shonenk, pošto je radio. Zanima me i kako se ponaša lak koji je poliran, da li je ipak malo oštećen pa ga treba stalno voskirati da bi lepo izgledao ili površina ostaje ista, makar posle prvog poliranja.
Poliranje / Voskiranje
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Re: Poliranje / Voskiranje
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pod uslovom da majstor nije sivonja, ili da vec nije bio.Delija napisao:Jos da ima i tabela debljine boje / laka
Ali ako jedno poliranje skida ~3 mikrona laka, a najtanji lak je oko 40 mikrona, to znaci da 6-7 poliranja mora da izdrzi pod obavezno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Hvala za info. Godina i po nije tako malo. Moram i ja da ispoliram moj auto, bio bih zadovoljan sanacijom 50% ogrebotina, a verujem da minimum toliko može u mom slučaju. Baš je problem tamna boja, sve se vidi, svaka tačkica.schonenk napisao:Pisah negde, bar meni lak i nakon godinu i po (nakon poliranja) izgleda odlicno. Auto nije garaziran, stoji na ulici 365 dana u godini. Doduse, odvezao sam ga ukupno 5 puta u klasicnu praonicu od tada i primecuje se blaga kontaminacija laka, jer sam prao samo po samousluznim bezkontaktno. I ono malo sto sam vozio u poznatu perionicu ostavilo je trag u vidu blagih riseva. Auto nije video pravi tretman niti voskiranje od poliranja, nazalost.ivica122 napisao:Ovo sam ja hteo da pitam, konkretno kolegu po vozilu, Shonenk, pošto je radio. Zanima me i kako se ponaša lak koji je poliran, da li je ipak malo oštećen pa ga treba stalno voskirati da bi lepo izgledao ili površina ostaje ista, makar posle prvog poliranja.
- schonenk
Sto se tice popunjavanja tih ostecenja tu je prica vec malo delikatnija. Ja sam imao jedno vece ostecenje (poput zareza kljucem) na prednjem desnom krilu, zbog koga nisam hteo da farbam komplet deo. Na svetlosti se pocinje nazirati isto.
Drugo, nisam mogao da evidentiram koja su ostecenja bila na bokovima auta, jer ih je bilo mali milion, pa ne mogu sad da znam koje se ponovo pojavilo, a koje je novo
U svakom slucaju, ljudi lupaju vratima kao nezdravi.
Mada istini za volju i meni se desi iz nehata, jer vrata imaju onaj prvi zubac, pa se zbog tezine desi da mi mehanizam izvuce iz ruke vrata i dobro ih tresne o onoga do mene ili zid.
Drugo, nisam mogao da evidentiram koja su ostecenja bila na bokovima auta, jer ih je bilo mali milion, pa ne mogu sad da znam koje se ponovo pojavilo, a koje je novo

Mada istini za volju i meni se desi iz nehata, jer vrata imaju onaj prvi zubac, pa se zbog tezine desi da mi mehanizam izvuce iz ruke vrata i dobro ih tresne o onoga do mene ili zid.
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
U vezi vrata, jel ti se tako zatvaraju i zadnja? Kod mene ne, zato pitam. Prednja malko gurnem i ona se sama zatvore a zadnja (i leva i desna) moram ja da zatvorim. Ne treba neka sila sad, ali sama neće.
- schonenk
Nisam analizirao, ali kad vec pitas, tako je 

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Da li se smeju polirati sjajne crne plastike izmedju prednjeg i zadnjeg stakla sa obicnom polir pastom?

Ostavio sam danas auto u Garage 73 - BG, pa cemo videti kako ce ispasti. Po onome sto sam video kako rade a i iskustvima nekih poznanika, ne bi trebalo da bude greske.
Uzeo sam bas ful paket, apsolutno sve sto nude i najbolje preparate.
Kompletno detaljno pranje sa dekontaminacijom laka, kompletno poliranje, poliranje svih detalja (maska, hromirane lajsne...), poliranje farova i stop svetala, kompletno pranje motornog prostora (bez upotrebe vode pod pritiskom) i nanosenje zastite, pranje haube i donjeg tapacirunga, nanosenje nano zastite na staklima, nanosenje keramicke zastite na lak celog auta (garancija 3 godine zastite), sredjivanje izduva, sredjivanje tockova (skidaju se) i nanosenje keramicke zastite, sredjivanje kompletnog blatobranskog prostora sa zastitom, sredjivanje prljaznog prostora, kompletno sredjivanje enterijera (vadjenje sedista, premazivanje svih povrsina adekvatnim sredstvima...).......
Prakticno jedan bas ful tretman detailinga sa poliranjem i keramickom zastitom.
Ceo tretman traje 5-7 dana, a cena je 650eur.
Inace dok se bude radilo na autu, Sova ce delimicno presvlaciti sedista gde ima vidljivih tragova (nabori na bokovima). Mada sam i ja auto dosta pripremio za detailing posto je vec bio kod lakirera gde su mu ispravljeni svi tragovi (uglavnom od kamencica i tragova od parkinga) i skriveni detalji (kociona kljesta i limovi iza diskova), i ugradjeni novi delovi koji isto znacajno uticu na vizuelni momenat (nove felne i gume, novi diskovi...).
Tako da ocekujem bas vrhunski rezultat i bukvalno salonsko stanje, al videcomo.
Iako je auto i pre sredjivanja bio u skroz OK stanju (daleko iznad proseka za svoje godiste), bice interesantan prikaz "pre i posle".
Uzeo sam bas ful paket, apsolutno sve sto nude i najbolje preparate.
Kompletno detaljno pranje sa dekontaminacijom laka, kompletno poliranje, poliranje svih detalja (maska, hromirane lajsne...), poliranje farova i stop svetala, kompletno pranje motornog prostora (bez upotrebe vode pod pritiskom) i nanosenje zastite, pranje haube i donjeg tapacirunga, nanosenje nano zastite na staklima, nanosenje keramicke zastite na lak celog auta (garancija 3 godine zastite), sredjivanje izduva, sredjivanje tockova (skidaju se) i nanosenje keramicke zastite, sredjivanje kompletnog blatobranskog prostora sa zastitom, sredjivanje prljaznog prostora, kompletno sredjivanje enterijera (vadjenje sedista, premazivanje svih povrsina adekvatnim sredstvima...).......
Prakticno jedan bas ful tretman detailinga sa poliranjem i keramickom zastitom.
Ceo tretman traje 5-7 dana, a cena je 650eur.
Inace dok se bude radilo na autu, Sova ce delimicno presvlaciti sedista gde ima vidljivih tragova (nabori na bokovima). Mada sam i ja auto dosta pripremio za detailing posto je vec bio kod lakirera gde su mu ispravljeni svi tragovi (uglavnom od kamencica i tragova od parkinga) i skriveni detalji (kociona kljesta i limovi iza diskova), i ugradjeni novi delovi koji isto znacajno uticu na vizuelni momenat (nove felne i gume, novi diskovi...).
Tako da ocekujem bas vrhunski rezultat i bukvalno salonsko stanje, al videcomo.
Iako je auto i pre sredjivanja bio u skroz OK stanju (daleko iznad proseka za svoje godiste), bice interesantan prikaz "pre i posle".
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
To je najbolje ko moze da uzme full paket, onda ocekujes za te pare i full rezultat jer nisu male pare u pitanju. Ne moze da ti kazu e znas...
Ali je isto bitno da i pored tog ful tretmana i sam pripremis auto za detailing posto ni oni nisu madjionicari.
Po meni je glupo terati auto sa bilo kakvim ostecenjima. Prvo ga lepo utegnes maksimalno, jednostavno odvedes kod lakirera i kazes da farba i ispravlja apsolutno svaku sitnicu, vidis ako imas bilo kakve ostecene plastike sve zamenis novim, sredis neke skrivene detalje poptu delova unutar blatobranskog prostora, sredis felne, presvuces sedista ako je potrebno.... naravno i auto dovedes u mehanicki vrhunsko stanje jel nema smisla estetski picaniti auto koji nije tip top ispravan.
E tek onda ovakvko sredjivanje ima smisla, i tek onda oni mogu stvarno da izvuku maksimum iz njega i bukvalno salonsko stanje novog auta.
Po meni je glupo terati auto sa bilo kakvim ostecenjima. Prvo ga lepo utegnes maksimalno, jednostavno odvedes kod lakirera i kazes da farba i ispravlja apsolutno svaku sitnicu, vidis ako imas bilo kakve ostecene plastike sve zamenis novim, sredis neke skrivene detalje poptu delova unutar blatobranskog prostora, sredis felne, presvuces sedista ako je potrebno.... naravno i auto dovedes u mehanicki vrhunsko stanje jel nema smisla estetski picaniti auto koji nije tip top ispravan.
E tek onda ovakvko sredjivanje ima smisla, i tek onda oni mogu stvarno da izvuku maksimum iz njega i bukvalno salonsko stanje novog auta.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ako to sve odradis pre, sta tu kosta 650 evrica u Srbiji?
Da je napolju, pa ok, al' ovde je to bas ozbiljna cifra.
Da je napolju, pa ok, al' ovde je to bas ozbiljna cifra.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
I ja isto to kazem za programere. Aj da su u inostranstvu al da u srb imaju velike plate je stvarno nebuloza.
Odradio ja sve to pre detailinga ili ne odradio, cena je ista.
Razlika je samo u tome sto cu ja imati bolji rezultat.
Dzabe bi oni mackali, polirali, nanosili keramicke zastite... na ostecenja od kamencica i druga mehanicka ostecenja koja se ne mogu ispolirati, dzabe bi drljali po kocionim kljestima sa kojih se skida farba i uhvatila rdja na glavcine i limove iza diskova, ostecene felne, ostecena koza koja ne moze da se reparira......
Oni bi odradili sto je do njih, auto bi sigurno bljesnuo ali to ne bi bio vrhunski rezultat ako izostane kvalitetna osnova.
Sto se tice cene, jeste jaka cena al aj nadji jeftinije a kvalitetnije, tesko.
U celoj zemlji imas 3-4 ozbiljna igraca u ovom poslu, a cene im se uopste ne razlikuju znacajno.
Inace, napolju je to i mnogo skuplje.
Meni iskreno nije zao da platim ako sam zadovoljan, cak cu ih i castiti ako sve bude po ocekivanjima.
Razlika je samo u tome sto cu ja imati bolji rezultat.
Dzabe bi oni mackali, polirali, nanosili keramicke zastite... na ostecenja od kamencica i druga mehanicka ostecenja koja se ne mogu ispolirati, dzabe bi drljali po kocionim kljestima sa kojih se skida farba i uhvatila rdja na glavcine i limove iza diskova, ostecene felne, ostecena koza koja ne moze da se reparira......
Oni bi odradili sto je do njih, auto bi sigurno bljesnuo ali to ne bi bio vrhunski rezultat ako izostane kvalitetna osnova.
Sto se tice cene, jeste jaka cena al aj nadji jeftinije a kvalitetnije, tesko.
U celoj zemlji imas 3-4 ozbiljna igraca u ovom poslu, a cene im se uopste ne razlikuju znacajno.
Inace, napolju je to i mnogo skuplje.
Meni iskreno nije zao da platim ako sam zadovoljan, cak cu ih i castiti ako sve bude po ocekivanjima.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Gobline znas li koliko ce trajati tretman?
EDIT: Video sam da si napisao.
EDIT: Video sam da si napisao.

Poslednja izmena od Kuzmanovic u 14 Mar 2016, 23:38, izmenjeno 1 put ukupno.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Nemoj da se zavaravas - razlika je znacajna izmedju cifre kod nas i napoljuftj napisao:I ja isto to kazem za programere. Aj da su u inostranstvu al da u srb imaju velike plate je stvarno nebuloza.

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...