Računari
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Re: Računari
Pa ja bi ti savetovao , obridi sve te office sto imas , idi na piratebay i skini novu verziju, instaliras je i mirna backa
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Ako si imao Office 2003 i instalirao 2007, 2003 vise ne bi trebao da imas, jer se obicno radi ili update ili clean install.nmaric1993 napisao:Drugari, hocu da stavim da mi word office 2003 bude default program da mi otvara ona dokumenta. Bilo je podeseno na office 2007 ali ima neki problem kad god otvaram dokument on pokrece neku instalaciju , pustao sam je do kraja da zavrsi, otvori dokument, ali pri sledecem pokretanju opet pokrece instalaciju i to traje nekih 40 min, a ako prekinem u startu onda dok odbaguje otvori ga za nekih 5 min. I to me uzasno nervira, trazio sam pre drugu neku instalaciju office 2007 par linkova, ali nisam nasao bio free pa sam odustao od toga.
Dakle hocu da stavim da mi dokumenta otvara 2003, nasao na google upustvo isao ono start/default program/set associations nadjem 2003 ali stoji samo shortcut, kliknem da ide preko nje, prihvati ga, ali kad hocu da otvorim dokument posle nista se ne desava.
Ako idem preko starta i kucam office 2003 otvara ga normalno. A ta ikona is starta je samo shortcut, kad odem da vidim ono file location, nadjem ga i tamo stoji shortcut i isto se poziva na taj shortcut, odnosno ne mogu da nadjem "originalan" .exe
Takodje ako na dokumentu odem open with nadjem iz starta taj shortcut gde se nalazi, selektujem ga, opet ga prepozna kao wordicon, i nece da ga pokrene, a u startu ga otvara normalno.
Zna li neko resenje, ili da trazim office 2007 da instaliram nov?
Da, ako je bitno win7 sistem.
Ocigledno da nisi vican sa kompom, kad ne mozes da nadjes ''besplatan" office

Dobra alternativa ti moze biti Open Office, koji je besplatan, a moze vecinu stvari koju i Win Office moze.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Koristim Kingsoft Office paket na Win masinama od XP do Win 10 kao i na Androidima, sve otvara, radi brzo, besplatan, kompaktan, stabilan, lako se koristi. Preporucujem da probas.
MS Office vise i ne razmatram.
MS Office vise i ne razmatram.
Jesi li probao Open Office?
Kako ti se on cini spram Kingsoft Office?
Ne može to ništa da se poredi sa MS, ali može da se koristi. Mi smo pokušali u firmi, pa odustali.
Tapatalk
Tapatalk
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Jedino polje gde MS nema zamenu
Sent from my LG-D838 using Tapatalk
Sent from my LG-D838 using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pre par dana sam odradio upgrade sa Win 7 na 10. Smaralo me više ono obaveštenje za upgrade. Iako su mi svi rekli da je bolje uraditi čistu instalaciju ali nisam imao živaca za backup i sve pa sam pustio upgrade. Osim što je malo potrajalo sve je fino odradio. Svi podaci su tamo gde su bili i svi programi rade.
Nisam primetio neku veliku razliku u odnosu na 7 sem vizuelno. Uglavnom radi lepo i za sad ne diram više ništa.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Nisam primetio neku veliku razliku u odnosu na 7 sem vizuelno. Uglavnom radi lepo i za sad ne diram više ništa.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Jesam, verzije 3.2 i 3.3. Dosta sporije, nekompatibilno ako se koristi .odt format koji je native.nikaragva napisao:Jesi li probao Open Office?
Kingsoft mi je za klasu bolji, pogotovu sto dobro radi na Androidu pa ne razmisljam gde cu obradjivati fajl.
Korstio sam jos jedan Office paket, zaboravio sam ime, na kraju sam se zadrzao na Kingsoft.
MS sam imao licencirani pa sam ga skinuo.
Nemam pojma, nisam imao prilike da probam Kingsoft koliko se secam. Ali dugo vec koristim Open Office. Ako je za mene u lokalu, onda koristim native tip fajla, ali ako saljem nekom, onda to obicno bude PDF. Kao i iz MS Office, uvek snimim u PDF, jer sam siguran da ce izgledati kao i kod mene.
@nidzo, @dzoni
Zavisi za cega ti treba takav software. Ako ces napisati oglas za auto, otvoriti nesto da procitas, napraviti neku tabelu gde ces upisati sta si sve servisirao na autu dok je kod tebe, onda nema smisla kupovati preglomazni MS Office paket
To je kao da iz Sr. Kamenice putujes na posao u Novi Sad, brzim TGV vozom
Ili da neko salje posiljku od 100g iz Veternika u Novi Sad Dreamlifterom 
I mi u preduzecu imamo MS, ali iskreno ne znam, sta ce nam
Jedino sta zaista koristim je Outlook iz tog paketa.
Neko kome zaista treba, pogotovo sto je integrisan i u ostale njihove proizvode, onda nema konkurenciju.
@nidzo, @dzoni
Zavisi za cega ti treba takav software. Ako ces napisati oglas za auto, otvoriti nesto da procitas, napraviti neku tabelu gde ces upisati sta si sve servisirao na autu dok je kod tebe, onda nema smisla kupovati preglomazni MS Office paket

I mi u preduzecu imamo MS, ali iskreno ne znam, sta ce nam

Jedino sta zaista koristim je Outlook iz tog paketa.
Neko kome zaista treba, pogotovo sto je integrisan i u ostale njihove proizvode, onda nema konkurenciju.
Pa da, zavisi od potreba. Meni sve sto treba zavrsava Kingsoft a nema nista da se vrti u pozadini. Srecom sada ima izbora tih paketa.
Ima ih odavno i za neku manje ambicioznu upotrebu su skroz dovoljni. Većina naših malih firmi bi mogla da ih koristi bez problema. Ne treba im ni Win ni MS Office, sve može kroz Linux.
Tapatalk
Tapatalk
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
jel ok ova antena za desktop http://www.gigatronshop.com/mrezne_kart ... 725n-23847
Ili da uzmem onu sa fizickom antenom?
Ili da uzmem onu sa fizickom antenom?
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ja imam to sranjce, samo asusovo. Sta znam, sluzi svrsi ali sam cuo sa vise strana da sam se zeznuo i da sam trebao da uzmem sa eksternom antenom, ali isto na usb da bude.
Sent from my Huawei P8 lite using Tapatalk
Sent from my Huawei P8 lite using Tapatalk
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
pa za iste te pare je i sa antenom, a verujem da je bolje