Odem iz radoznalosti da pogledam ovaj automobil, posto je u Bg blizu mene, a u cenu naizgled nije bio uracunat "golf porez".
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... f-5-20-gti
Interesovalo me generalno stanje. Na prvi pogled deluje korektno, enterijer je potrosen u skladu sa navedenom kmtrazom, pogotovo sto je u pitanju koza. Zazori deluju korektno. Boja takodje.
Ne znam da li je to generalno problem petice, ali okvir zadnjih vrata kod zadnjeg stuba ima problem sa odvodjenjem viska vode. Zadrzava se i pojavilo se ne bas malo korozije. Isti je slucaj i na drugoj strani. Vlage ima i u zadnjim farovima. Na mnogo mesta ima sitnih ostecenja do lima koja su korodirala.
Ispod haube je situacija vec ocajna. Fali pola zabica, poklopac motora kao da nije lepo vracen, koksa i taloga na cepu za sipanje ulja, tandrce pk kais, skakuce nesto nalik alternatoru - simfonija zvukova. Nisam smeo da pipnem gas da se nesto ne razleti. Menjac ima dosta lufta i ide teze u brzine, neretko zapinje. Kvacilo je lepo i mekano.
Cuje se jos gomila zvukova unutar kabine, kao klapne ventilacije, caktanje, prozori se ne dizu lepo, cak mi se cini i da brljave.
Svidelo mi se koliko ima prostora u automobilu napred i pozadi, te oblik zadnjih vrata. Mnogo lakse se pristupa klupi nego u accordu. Doduse kod acc su sedista bas zavaljena pozadi pa se tu gubi dosta. Kod Golfa je to vise klupica.
Na gti felne 17" su nategnute gume dimenzija 195/55.
Momak sa placa je bio prilicno otvoren u nastupu. Rece da je auto uvezen iz IT pre 3 godine i da je imao najmanje 3-4 vlasnika. Poslednji mu je dao auto "da ga se resi".
Ne da ne vredi 7k, vec je pitanje da li vredi i 5. Dobar majstor bi se prilicno naradio. Deluje kao da automobil nije odrzavan odavno.