Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Re: Crna Gora kolima

Post od Mr.Rotor »

Prelepa je Crna Gora. Moja odluka je najmanje zbog toga.

Kad nauče da cene svoje goste i da se ponašaju kako ugostitelji treba da se ponašaju onda ću doći opet. Naravno valja im promeniti onu šiptarsku vlast.

Svaka čast ljudima sa severa zemlje. Posebno Pljevaljcima.
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Nikad u CG! :kafa:
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Jebi ga, politika je nazalost uradila svoje, i meni prvom je zbog toga zao.
Najiskrenije sada, evo ja prvi da nemam veze sa CG ne znam da li bi vise isao tamo iz vise razloga. Iskreno, patriotski bi me pogodile neke politicke odluke (priznavanje Kosova, izvinjavanje Hrvatima, sankcije Rusiji, citav niz politickih poteza koji su bili negativno usmereni prema Srbiji...), smetalo bi mi to sto znam da tamo postoje ljudi kojima nisam dobrodosao kao gost (njih je jako malo ali dzabe kad propaganda ucini svoje, meni bi to izgledalo kao veliko), i na kraju krajeva ako sam tamo bio vec mnogo puta (kao sto su vecina i bili) bilo bi mi glupo da svake godine trosim lovu a ne vidim nista novo i jednostavno bi tragao za novim destinacijama.

Sa druge strane, imamo ljude koji su skroz svesni da politicke odluke (koje i sam smatram sramnim - zna se na cega sve mislim) nemaju nikakve veze sa velikom vecinom stanovnistva, a pogotovo ne sa ugostiteljskim radnicima. Isto tako znaju da ekstremista i budala ima apsolutno svuda i da mozes doziveti problem u bilo kojem gradu ili drzavi kad naletis na budalu, ali da realne netrepeljivosti sigurno nema. Cak naprotiv, smatram da je medjuljudski odnos mozda i na najboljem nivou u skorijoj istoriji.
Pa onda, ima ljudi koji CG-BD dozivljavaju kao ja Kopaonik, ma mogu ici na skijanje i u Svajcarsku i Austriju... ali nema sanse da cu preskociti posetu Kopaoniku. I nije on najbolji ali meni najvise prija iz 1001 razloga i gotovo. E takvih gostiju iz Srbije je jako puno, i obicno dolaze zbog nenadjebivog provoda.
Pa onda ima motiva koji su ekonomske prirode, pa ljudi koji imaju imovinu dole, pa prijatelje, pa blizina.....

Ja cu vam samo preneti direktno iskustvo iz posla posto se time bavim.
Drzim hotel i agenciju vec 12 godina, za sve te godine ja mislim da ukupno nisam imao 50 gostiju iz Srbije a upite za aranzmane ni toliko, posto su i to uglavnom bili neki poznanici. Medjutim, prosle godine se dogadja nesto cudno, bez ikakve propagande i marketinga, sto apsolutno niko nije ocekivao, DRASTICNO raste interesovanje iz Srbije, apsolutno smo svi bili zateceni tom situacijom.
Meni je prosle godine bas mnogo gostiju bilo iz Srbije, i interesantno da hoce ponovo da dolaze, uglavnom su zadovoljni, svi imaju slicna iskustva u fazonu kako dugo nisu bili i kako je puno uradjeno.... I evo sada za sledecu godinu prvi put od kada radim ovaj posao, agencije iz Srbije traze fiksne zakupe kapaciteta u CG.
Meni je jako drago ali ni sam to ne mogu da objasnim odakle to interesovanje.

Mada da budemo realni, nama je i dalje Rusije daleko najznacajnije trziste i to ce tako ostati sto se tice biznisa.

Inace je interesovanje za sezonu 2016 fantasticno, vrlo moguce da se zabelezi rekordna godina. Kriza sa ruskim odnosima je prevazidjena kao da je nije ni bilo, odnosi izmedju Turske i Rusije nam bas idu na ruku, jedino smo trziste koje rusima dozvoljava dolazak bez viznog rezima... Bukvalno je postao ozbiljan problem gde smestiti goste, agencije imaju stravican problem sa pronalaskom slobodnih kapaciteta posto je vec do nove godine sve bilo rasprodato.
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Pretpostavio sam da izdaješ smeštaj u Budvi.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Pa ja to i ne krijem, bavim se ja i drugim stvarima ali to mi je jedan od poslova.
Imam hotel i agenciju u BD, tamo zivim 6-7 meseci godisnje, tako da mislim da dobro poznajem situaciju i prednosti i mane. Pa se trudim i da ostavim realne kritike i komentare.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Realno, kao i uvek, iz svog ugla, iz ugla u kom se turista ne nalazi :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Procitaj jos jednom prvi pasus predposlednjeg posta pa vidi kolilo tvoj komentar ima smisla.

Sent from my C6903 using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nenadjebiv provod u budvi :)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Iza toga stojim cvtsto. Ako nesto nudi na jako viskom nivou onda je to provod za omladinu u svakom smislu.

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Za mene je nenadjebiv smor u Budvi kad je puna sezona, jer poludim od gužve. Zato ćemo ove godine da odemo u Podgoricu čim počne raspust, sa idejom da malo obiđemo i primorje u predsezoni. Nije ni bitno ako ne bude za kupanje, to ćemo posle u Grčkoj. Kao što je pisao neko, najlepše mi je bilo na CG primorju kad sam dolazio za 1. maj. Sunce a nije vrućina, uživanje za ispijanje kafa na obali dok se deca igraju na plaži. Možeš i da zujiš od mesta do mesta bez razmišljanja o parkingu i saobraćajnom čepu.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

+1 Ubedljivo je najlepse u u pred i post sezoni

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Imam utisak da Grčka mnogo bolje koristi pred sezonu i post sezonu. To je stvarno šteta. Ne mogu sad da radim pravo istraživanje ali sam bacio pogled na par cenovnika a i iskustveno, najjeftiniji deo je 50% od pune sezone. Dok za CG nisam primetio tolike popuste. Kao da se u CG ništa ni ne dešava pre jula, dosta toga je zatvoreno, za jun i ako rade ti popusti su simbolični. Glupo je žaliti se što sezona traje od 15. jula do 15. avgusta ako se ozbiljnim popustima ne privlače gosti da dođu van tih termina. Jeste u grčkoj malo toplije more, ali CG bar ima Ruse koji ne gledaju svaki stepen :mrgreen:

Kad smo već kod cena otvorio sam par sajtova domaćih agencija, 90% cenovnika za CG je prazno! Ne znam da li je to zbog te pominjane navale Rusa zbog Turske, pa je srpsko tržište ignorisano, ili svi još grade cene. Sa Grčkom to nije problem, kao i obično i mi i dobar deo prijatelja smo uplatili letovanja već u februaru uz early booking popuste.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

U pred i post sezoni grčka mora su toplija od Jadrana, verovatno je i to razlog.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

goblin napisao:Procitaj jos jednom prvi pasus predposlednjeg posta pa vidi kolilo tvoj komentar ima smisla.

Pre svega, nema smisla da ti iz ugla domaćina pričaš kako je gostima tj. nama, ma koliko ti to uvezao u pasuse i dugačke postove (a svaki put vrtiš istu priču kao i kod svake druge teme :)).

Gledam ovako, stvar je mnoooogo prosta, da je dobro, svi bi letovali tamo. Pošto nije, svi su otišli čim su mogli u GR.
Meni je u CG svaki put bilo lepo, i '95 i od 2004-2010 gde god sam bio, jer sam takav, rešio sam da mi bude lepo i da mi sve te sitnice koje su prosto nedopustive u turizmu, ne smetaju.

Kolege su išli porodično u Jaz, u Posejdon i lepo su se proveli, tako da možda i odemo malo van sezone ako je cifra ok.
Taj miris koji te pukne u sinuse kad izađeš iz auta, vredi da progutaš par sitnica. :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Meni je CG ok kao CG. Jedina prednost Grcke mi je toplije i cistije more. U CG mi je odvratno more, i nikad se ne kupam previse kad odem, zeleno, prljavo, hladno...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Odgovori