Da li su vec stigli???
Sutra bese krece prodaja?
starac vujadin napisao:Svaki S se slabije prodaje još od S3. Tržište je prezasićeno, uz to Samsung je sam sebi prezasitio ponudu. Ljudi više nemaju poriv da kupuj svaku sledeću generaciju. Ono što se uveliko dešavalo Sony i HTC sada se dešava njima...naravno sve to kod njih će da ide laganije i nešto sporije jer oni lošiju prodaju mogu da peglaju na drugi način (patenti, elektronika), ali ne mogu se na duži rok odupreti sve boljim Kinezima koji daju mnogo više za novac i to je sve više ljidima jasno. Zato su sada počeli u Samsungu da se trude oko dizajna, jer ne mogu više da se prodaju "premium" telefoni s jeftinim izgledom. Jedini lek je da naprave svoj "ekosistem" i da se zaštite jer u android bari oni nisu najgladniji krokodil, sada su samo najdeblja lovina.
Ne znam, kao sto rekoh, vreme ce pokazati.
Prilicno sam ubedjen da ce se S7 prodavati bolje od S6, verovatno i S5, no to cemo videti za nekih 3-6 meseci.
Ne bih poredio Samsung sa Sony i HTC, daleko je Samsung ispred onoga gde su HTC i Sony ikada bili (aj Sony je jos i bio na vrhuncu zaista visoko, no Samsung je verovatno najnaprednija elektronska kompanija ikada). Bas na HTC-u je mozda Samsung i demonstriraro snagu, ubio ih je kad prestao da im isporucuje AMOLED ekrane, tad je sve otislo do vraga za HTC.
Mozda Kinezi i nude vise vrednosti za ulozen novac, no sto puta se pokazalo da je ta oblast jako slabo isplativa. Najvise se para zaradjuje u najvisoj klasi, tu cena cesto nije presudni razlog kupovine jednog ili drugog modela, a tu kinezi nemaju sta da traze, prosto su losiji i bar jos dugo godina ce biti losiji (ne moze Samsungova tehnologija preko noci da se sustigne, pride uzasno mnogo ulazu u razvoj).
Cisto iznosim neka moja vidjenje, nesto su i cinjenice, ali nesto samo licno vidjenje.