Pušenje ili zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: Pušenje ili zdravlje

Post od Gaginh0 »

Pa automatski ce slabije raditi kafane (kafana= kafic, diskoteka, bife, klub...), ljudi ce se manje zadrzavati u njima, ako nema nikoga u kafani niko nece ni sedati u nju, ako pusaci prestanu da idu u kafanu prestace i nepusaci jer nece imati s kim. Ovo je generalizovanje ali je itekako tacno. I ovo je moje vidjenje samo sa aspekta kafane, a gde je sve ostalo, gde su pare drzavi ako ljudi zbog te odluke prestanu da puse, bla bla...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ma da, u celom svetu propale kafane :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Pa u Srbiji je i Mek propao a kamoli kafane malih privatnika :D

Da, stojim iza onoga sto sam rekao. Pod propadanjem ne mislim bukvalno zatvarnaje vec pad prometa koji je ionako iz godine u godinu sve manji, a sa padom prometa ugostitelji moraju da se snalaze, opada "kucanje na belo" - evo drzavi jos jednog gubitka :)
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ta prica ima prodju u onom scenariju gde bi postojali nepusacki i pusacki kafici, ali ovako ako je svuda zabranjeno, pa jel stvarno mislis da ce pusaci presati da izlaze iz kuce i da piju kafe u svojim sobama?

Neki ce prestati da puse, neki se strpeti dok su u lokalu i sl, tako da ne verujem da ce zabrana bitno uticati na 'propadanje' kafana.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Svaka prica ima dve strane.
Gagi je napisao nesto sto i nije toliko netacno, kako bi se u prvi mah pomislilo.

I ja smatram da nece doci do propasti kafana, ali... Sada razmisljam i cinjenica je da tokom leta cesce sednem negde i popijem pice, jer su otvorene baste. Kada je hladnije, izbegavam da sedim po kaficima, jer me dim ubi u pojam. Ne smeta meni toliko dok sam unutra, koliko kada izadjem, a pogotovo kada udjem u stan i osetim koliko smrdim na duvan... To znaci da realno manje trosim po kaficima tokom zime, samo zbog cigareta, a verovatno nisam jedini.

Sa druge strane, redje odlaske/vidjanja "na picu" kompenzujem cescim odlascima u restorane/kafane, tako da je potrosnja cak i veca... aaaaaa....sta li je prava istina... :kezo:
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Pa to, ali ti koji sad smanjuju izlazak zbog duvana, povecace frekvenciju ako se zabrani pusenje pa dodje na slicno/isto. Kako god, nije crno na belo i mislim da u slucaju apsolutne zabrane nece biti drasticne promene, ako i bude, mozda neki pad prometa u prvih godinu dana, posle isti k.

U slucaju da podele kafice na pusacke i nepusacke, tu mislim da ovi drugi nemaju nikakvu sansu, te bi svi bili pusacki i izgubio bi se smisao zabrane. Sto rece Delija, ako nije propalo nigde drugde, nece ni kod nas.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kakav je to gazda kafica koji ne pusi :kezo: ako ga ne vidis sa cigarom u 99% slucajeva je bivsi pusac.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Evo ja sam vlasnik dva kafica i generalno provodim u lokalima (kafane, kafici, restorani - ugostiteljski objekti) bas mnogo vremena, daleko iznad proseka, pa nikad nisam zapalio. :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Merkator u NS je prilicno pukao u onom momentu kada su uveli zabranu pusenja. Dozvoljeno je u kafeu u prizemlju i on je uvek pun dok su kafici na gornjim nivoima ili poluprazni ili prazni. To se odrazilo i na prodavnice, cak je i restoran koji je bio sasvim ok zatvoren. I igraonica za decu... I dosta prodavnica... Kada je u pitanju drustvo gde je makar jedan pusac, praksa je da se sedne tamo gde se sme pusiti i tako to krene...

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Pa to je ta varijanta kad se podele, da su uveli totalnu zabranu ne bi bio takav scenario.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ja govorim kako jeste, a sbbkbb, stvarno ne znam.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Merkator u Beogradu je vrlo jasan pokazatelj kako to u stvarnosti funkcioniše, kolika je posećenost bila pre (kad nije moglo nigde da se puši) i kolika je sada nakon renoviranja (kad su napravili da može da se purnja i na spratu i dole). Ili u Delti, gde kafići u prizemlju imaju podeljene delove za pušače i nepušače, vrlo je očigledno gde je gužva.
Čitav problem oko duvanskog dima se može rešiti mnogo efikasnije, npr obavezom da se napravi pravilna ventilacija prostora, ali za to treba plan plus će ostrašćen narod na to manje da se loži nego na zabrane i restrikcije. Naravno, kad se uvedu neke druge restrikcije i zabrane onda će ti isti da kukaju iz sveg glasa i viču "sramota, haj'mo braćo zajedno u boj za naša prava, zašto ćutite :mrgreen:

Ja prvi ću da batalim sve sedeljke i kafenisanje po lokalima kad ne budem mogao da purnjam, za pušače iz moje okoline sam siguran da će većina isto postupiti. Poređenje sa drugim zemljama ovde nema smisla jer:
- tamo se ne kafeniše i ne bleji po kafićima koliko ovde
- tamo nema kafića koliko ovde.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Nije to nikakav pokazatelj. Podela na dve vrste lokala ce pusace premestiti u one dozvoljene, a nepusaci ce otici zbog drustva, kod apsolutne zabrane verovatno ce neki deo bataliti sedeljke, ali bar dvoje mi je reklo da im ne smeta zabrana i da bi tako lakse ostavili pusenje.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Eno ga Makijato u Bigu, izlog pun a unutra jako malo njih. Onda Makijato Liman, sprat cesce bude krcat nego peizemlje...

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Scuderia napisao:Nije to nikakav pokazatelj. Podela na dve vrste lokala ce pusace premestiti u one dozvoljene, a nepusaci ce otici zbog drustva, kod apsolutne zabrane verovatno ce neki deo bataliti sedeljke, ali bar dvoje mi je reklo da im ne smeta zabrana i da bi tako lakse ostavili pusenje.
To kako je Merkator u BG-u radio dok u njemu uopšte nije moglo da se puši, i kako radi sada kad može da se puši, nije nikakav pokazatelj? A zakupci 99% isti?
Ok, da ne dužim raspravu, vidim da ti je sve jasno ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Odgovori