Gledam automobile sledecih karakteristika:
- Benzinac (bez plina) jer ne prelazim vise od 10-12000 km godisnje, odzavanje je povoljnije i sve sto ide uz to. Vozim najvise po gradu, uz 2-3 izleta van Srbije i dosta cesce po Srbiji.
- Karavan ne.
- Auto 2008 i mladje
- Petoro vrata, dosta mesta za putnike na zadnjoj klupi, solidan gepek
- Da nije presao previse recimo preko 120.000 km
- Budzet za auto je oko 5500 evra, s tm sto imam jos malko za troskove prenosa i registraciju
E sad, gledao sam razne automobile. Japanci tipa Mazda, Toyota, Honda su otpali zbog manjka servisa, skupljeg odrzavanja i toga sto mi je zao da takav auto maltretiram po srpskim putevima.
Fiat sam vozio, ne lezi mi, tako da su ostali Nemci i Francuz iz naslova.
Astra H: ono sto ima na oglasima je uglavnom Classic III znaci osiromaseni primerci bez bord kompjutera. Meni je bord vazan jer sam se navikao da pratim potrosnju i da imam sve te sitnice koje "zivot" znace. Ne patim za tempomatom, koznim sedistima, automatskom klimom...ali zelim vazduzne jastuke, ABS, klimu, elektro podizace i slicno sto uglavnom svi imaju. Klot Astra tog godista ili malo mladja je oko 5500 evra. Kazu da je 1.4. slab za tu karoseriju, a da je 1.6 taman, ali na oglasima ih ima malo i cene su dosta vece ili je kilometraza preko 150.000 km sto ne bih uzeo. To su verovatno neke firme koje rashoduju vozila i sl.
Ford Focus: Kazu odlican polovnjak, nisam vozio nikad, video sam jednog sa oglasa, odusevio me iznutra, ali izgleda da ima neki problem sa limarijom, to moram jos da vidim, 2008 godiste, znaci 2-3 godine stariji od Astri isto klot oprema, ali ima bord.
Peugeot 308: Francuzi su super udobni, ovaj primerak koji merkam ima automatsku klimu, alu felne, drugi komplet guma, ali i 1.6. motor, verovatno u saradnji sa BMW koji su radili koji ima problema. Verovatno cu ga pogledati od ponedeljka...
Treba mi pomoc oko uporednih problema ova tri modela i eventualno neki cetvrti koji je meni promakao

Izvinjavam se na duzem postu i hvala unapred na pomoci