Poliranje / Voskiranje

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Poliranje / Voskiranje

Post od goblin »

5-7 dana, s tim da ne racunaju danasnji dan kada sam ga ostavio i kada odradjuju samo detaljno pranje i pripremu za ulazak u radionicu, sutra ujutru krecu sa poslom.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Isto tako i za detailing. Ovo je ipak cena za nestandardan tretman i jeste malo preteran zahtev, da ne kazem bolestan, a momci pruzaju usluge i ocigledno odgovaraju na zahtev. Neki regularan tretman je par stotina evra.

Pratim ih skoro od pocetka i jasno se vidi da momci ulazu u posao i idu u pravom smeru i drago mi je sto mogu da naplacuju te cifre i da rade mnogo ozbiljne automobile i siguran sam da mogu samo da napreduju. Kad su oni pocinjali bilo je nekoliko poznatih i sigurno boljih detailera al danas su ovi najpoznatiji i rade najbolje automobile. Jbg ne mozes radove da slikas fiksnim telefonom u mracnoj garazi, mora malo da se ulaze i na drugim poljima.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Postujem :thumbup:
Nisam u toku, tako da mi je zazvucalo da je malo prejaka cifra. Ocekivao sam red velicine 300-400 evra. Za 1000 evra se farba ceo auto.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

goblin napisao:Ostavio sam danas auto u Garage 73 - BG, pa cemo videti kako ce ispasti. Po onome sto sam video kako rade a i iskustvima nekih poznanika, ne bi trebalo da bude greske.
Uzeo sam bas ful paket, apsolutno sve sto nude i najbolje preparate.
Kompletno detaljno pranje sa dekontaminacijom laka, kompletno poliranje, poliranje svih detalja (maska, hromirane lajsne...), poliranje farova i stop svetala, kompletno pranje motornog prostora (bez upotrebe vode pod pritiskom) i nanosenje zastite, pranje haube i donjeg tapacirunga, nanosenje nano zastite na staklima, nanosenje keramicke zastite na lak celog auta (garancija 3 godine zastite), sredjivanje izduva, sredjivanje tockova (skidaju se) i nanosenje keramicke zastite, sredjivanje kompletnog blatobranskog prostora sa zastitom, sredjivanje prljaznog prostora, kompletno sredjivanje enterijera (vadjenje sedista, premazivanje svih povrsina adekvatnim sredstvima...).......
Prakticno jedan bas ful tretman detailinga sa poliranjem i keramickom zastitom.
Ceo tretman traje 5-7 dana, a cena je 650eur.

Inace dok se bude radilo na autu, Sova ce delimicno presvlaciti sedista gde ima vidljivih tragova (nabori na bokovima). Mada sam i ja auto dosta pripremio za detailing posto je vec bio kod lakirera gde su mu ispravljeni svi tragovi (uglavnom od kamencica i tragova od parkinga) i skriveni detalji (kociona kljesta i limovi iza diskova), i ugradjeni novi delovi koji isto znacajno uticu na vizuelni momenat (nove felne i gume, novi diskovi...).

Tako da ocekujem bas vrhunski rezultat i bukvalno salonsko stanje, al videcomo.
Iako je auto i pre sredjivanja bio u skroz OK stanju (daleko iznad proseka za svoje godiste), bice interesantan prikaz "pre i posle".
Videh ti auto danas kod njih :) Jedino mi se spojler ne svidja :mrgreen:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Za ove sam skoro cuo, pa sam naleteo i na cenovnik na sajtu. http://www.titanium.rs/cenovnik.html
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Misljenja su podeljena, nekome se ne svidja, nekome svidja... Bas pre nekoliko dana sam ga skidao i ponovo montirao (nije mi se svidelo kako je prvi put montiran i poceli su da se vide tragovi odlepljivanja, sve je to sitno al me nerviralo). Sada je lepo legao i meni se svidja kako izgleda (logicno, ne bi ga drzao da je drugacije), mada ima jedan jos lepsi model, manji i diskretniji od mog.
Kuzmanovic napisao:Za ove sam skoro cuo, pa sam naleteo i na cenovnik na sajtu. http://www.titanium.rs/cenovnik.html
Cuo sam za njih, na njih sam i mislio kada sam rekao da u Srbiji imamo 3-4 ozbiljna igraca koji se bave detailingom.
- Garage 73, BG
- Pro Shine, S Mirtovica
- Prestige detailing, Zabalj (mada je prestao sa radom koliko znam)
- Titanium, BG

Medjutim, ako prostudiras cenovnik, vidis da im ful tretman izadje blizu 49.000din.
A pritom u cenu nije ukljuceno:
- Nano zastita stakala
- Sredjivanje prtljaznog prostora (ispod poda, oko rezervog tocka...)
- Sredjivanje blatobranskog dela, kocionih kljesta, glavcine, ostalih delova...
- Korekcije na kozi
- I ono najbitnije i ubedljivo najskuplje, keramicka zastita laka

Pritom su novi na trzistu i moraju da se probijaju, pa bi trebali u startu da budu i povoljniji. I onda lako dodjes na skroz realan cenovnik koji se preterano ne razlikuje.

Inace kod njih je problem samo sto nemaju potvrdu kvaliteta. Ulozili su u vrhunsku opremu, imaju modernu radionicu, opremu, vrhunse preparate, cujem da su i obucavani za ovaj posao u inostranstvu..... Medjutim, fali im rad i predstavljanje na ekskluzivnim automobilima, starijim automobilima, saradnja sa ozbiljnim igracima, obim posla i poverenje klijentele....
Kad pogledas sta su sve radili i kakvi su im radovi, ovima iz Garage 73, ma odmah ti bude jasno da tu nema zezanja.
Poslednja izmena od goblin u 15 Mar 2016, 00:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Odlicno im izgledaju radovi eksterijera, ali enterijer onako, prosecno, nisam video neka cuda kakva se rade po stranim forumima, doduse verujem da je cena sigurno povoljnija nego negde preko ili u UK.

btw imamo posebnu detailing temu

viewtopic.php?f=10&t=269&start=360
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Sto se tice enterijera, tu i ne mozes izvuci nesto znacajno iznad fabrickog stanja, dok na eksterijeru ima prostora za korekciju cak i na glanc novi automobilima.

Npr. ako se necim nisi zadovoljan u enterijeru (ispucala koze, ostecenja na plastici, pohabane patosnice, pohaban volan ili rucica menjaca, izlizani tasteri...), meni je logicno da te problematicne delove jednostavno zamenis za nove. A detailing mu tu dodje samo kao nadogradnja.
Dok je eksterijer mnogo kompleksniji, zahtevniji, ima vise prostora za dorade...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Mislio sam na delove koze koje se sijaju od prljavstine, ali nisu toliko pohabani da su za zamenu. Ovakav efekat npr

https://www.youtube.com/watch?v=OOXGNRgjYn8

Urade oni, ali mi ne deluje da je fabricko stanje.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Slazem se da u tom delu mogu najvise da napreduju nekako mi deluje da im je to sporedno. Mada i ove strane sto pratim isto slabo forsiraju enterijere.
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Darko napisao:Da li se smeju polirati sjajne crne plastike izmedju prednjeg i zadnjeg stakla sa obicnom polir pastom?

Slika

Sta podrazumevas pod "obicnom" polir pastom? Vosak? Mogu da se voskiraju, a mogu i da se poliraju.

@ostali

Ima jos ozbiljnih detailera u Srbiji, npr. Zlatko iz Subotice, cesto mu dovoze automobile iz inostranstva, radio je neke traktore za neke sajmove, glisere, itd.

Da kazemo da ima nekih 7-10 ozbiljnih majstora, a ima i onih koji su culi za detailing, pa su preko noci se proglasili za detailing majstore i podigli cene svojih usuga.

Sto se mene tice, 650 evra, mnogo kume, ali ima onih kojima nije, i to je ok. Dok ima onih koji ce toliko placati, cena je ok.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

ftj napisao:Slazem se da u tom delu mogu najvise da napreduju nekako mi deluje da im je to sporedno. Mada i ove strane sto pratim isto slabo forsiraju enterijere.
Meni se cini i da potraznja nije neka, uglavnom detailing ljude asocira na poliranje, meni je logicnije da je obrnuto.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

goblin napisao:Cuo sam za njih, na njih sam i mislio kada sam rekao da u Srbiji imamo 3-4 ozbiljna igraca koji se bave detailingom.
- Garage 73, BG
- Pro Shine, S Mirtovica
Sta te prelomilo izmedju Releta i Garage, to sto su u bg ili nesto drugo?

Ugrubo, detaljno poliranje je oko 200 max, keramicka 200(?), enterijer i motorni prostor 100, jos 150 za posebne zahteve. Meni je to ok, ali se podrazumeva da za taj novac (bar u Srbiji), ne bi trebalo biti reklamacija i precica.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Bas sam se dvoumio izmedju njih, prelomilo je nekoliko detalja:
- Kao prvo samo su u Garage uspeli da me uglave u termin koji mi odgovara, posto su i jedni i drugi rezervisani po mesec unapred
- Imaju vise radova iza sebe iako je nemoguce odrediti ko radi kvalitetnije
- Imao sam par direktnih preporuka kojima mnogo verujem

Sto se tice cene, to je ta cena. To sto je skupo kada uzmes bas ful paket je druga stvar. Mogu ljudi da odu samo na detaljno pranje i poliranje i isto vrhunski osveze svoj auto, ne mora da se potrosi 650e.
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Objektivno, gresis da Garage73 ima vise radova. Oni se ovim poslom bave od skoro, dok Djordje radi vec 6-7 godina, ako se ne varam. Sad sto ne kaci sve svoje radove, to je druga prica. E sad ko radi kvalitetnije, to je tesko oceniti, rekao bih tu su negde, mada ja ipak dajem prednost Djordju ;), mada je tesko preko slika, a ne mozes svaki auto da vidis uzivo. Npr. koristi infracrvenu grejalicu za susenje keramike, cime se postize brze sazrevanje. Nee sumnjam da ces biti zadovoljan.
Odgovori