Novi Sad
Re: Novi Sad
Zgrada na uglu je ono bese pod zastitom drzave, kulturno istorijsko nasledje. Ne mogu se setiti sta je ta zgrada,ali ima tabla na njoj. Ali nacin na koji su je ostavili u zivotu,a okolo je ogradili betonom-to je skandal! Ili su je trebali ostaviti kao celinu i bez nadogradnje, ili da je sruse i prave ovu novu zgradu kako treba. Ovako ce biti smesno i ne lici ni na sta, kao fol, ispostovali su zakone. Ja bas i ne bih se otimao stan u toj zgradi. Ne volim te megalomanske zgradurine. Kad vidim onu Zoned zgradu, ne bude mi dobro. Ne bih nikad stanovao u takvoj zgradi. Meni se svidja koncept stanovanja kao kuce u nizu. Toga fali u NS . Meni je to idealno za porodicno stanovanje. Postoji nesto zapoceto u Kacu,video dam na slikama, ali nije to to. Daleko je od svega.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
member napisao:Zasto katastrofalno? Ovde je zamena teza! Onaj makadam nije ni bio predvidjen da postane uredjeni parking ili garaza nego je to gradjevinska parcela kao i svaka druga. To sto je tamo bilo zgodno mesto za parkiranje,blizu centra, a sto toga vise nece biti- to je nas problem. Urbaniste zabole patka za sve to, oni urbanisti koji su bitni u lancu odlucivanja su dobili po kovertu ili stan na nekoj lokaciji, i svima dobro.
A videces da ce se ljudi verovatno i otimati da kupe stan u toj zgradi.
Ma mogu su se otimati do prekosutra, to nije poenta. Isto tako, ne mislim da je onaj prostor osudjen na parking, vec da se onolika zgradurina nije smela odobriti. To je bio plac Erste banke i prvobitno su imali u planu da tu izgrade svoju centralu, koja bi bila normalnih gabarita i po meni je to ok. Ovaj planirani objekat svojim gabaritima daleko prevazilazi okruzenje i remeti okolinu sto estetski, sto funkcionalno...
Sto se ocuvanja jezgra grada tice, to je skakljivo pitanje. Kao prvo, mi ni nemamo ne znam ni ja kakvu tradiciju iz gradjevinskog ugla. Dve trecine zgrada je poruseno u revoluciji 1848. godine, pa osim sto je NS sam po sebi jako mlad grad, ovo razaranje je dodatno doprinelo da nemamo bas preterano cime da se dicimo. Opet, treba imati neke granice i ne dozvoljavati da gradi ko sta i gde stigne...
Parking je posebna tema i jako veliki problem grada, pa cemo tek videti kako ce zatvaranje ovog parkinga uticati na stanje u centru...
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Meni svejedno,ba,ja doš'o sa sela...Sve mi lijepo,šareno a šoping centri puni...

Tesla 6.1

Tesla 6.1
Izvršni direktor firme GaleNS kaže da ste svi vi hejteri...
https://facebook.com/vladimir.sojic.9?v=timeline
https://facebook.com/vladimir.sojic.9?v=timeline
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Sta vama smetaju velike zgradeDukeNS napisao:member napisao:Zasto katastrofalno? Ovde je zamena teza! Onaj makadam nije ni bio predvidjen da postane uredjeni parking ili garaza nego je to gradjevinska parcela kao i svaka druga. To sto je tamo bilo zgodno mesto za parkiranje,blizu centra, a sto toga vise nece biti- to je nas problem. Urbaniste zabole patka za sve to, oni urbanisti koji su bitni u lancu odlucivanja su dobili po kovertu ili stan na nekoj lokaciji, i svima dobro.
Ma mogu su se otimati do prekosutra, to nije poenta. Isto tako, ne mislim da je onaj prostor osudjen na parking, vec da se onolika zgradurina nije smela odobriti. To je bio plac Erste banke i prvobitno su imali u planu da tu izgrade svoju centralu, koja bi bila normalnih gabarita i po meni je to ok. Ovaj planirani objekat svojim gabaritima daleko prevazilazi okruzenje i remeti okolinu sto estetski, sto funkcionalno...
Sto se ocuvanja jezgra grada tice, to je skakljivo pitanje. Kao prvo, mi ni nemamo ne znam ni ja kakvu tradiciju iz gradjevinskog ugla. Dve trecine zgrada je poruseno u revoluciji 1848. godine, pa osim sto je NS sam po sebi jako mlad grad, ovo razaranje je dodatno doprinelo da nemamo bas preterano cime da se dicimo. Opet, treba imati neke granice i ne dozvoljavati da gradi ko sta i gde stigne...
Parking je posebna tema i jako veliki problem grada, pa cemo tek videti kako ce zatvaranje ovog parkinga uticati na stanje u centru...

Aj da na 20m nije zgrada poste koja i sama ima 12-13 spratova pa i da prodje da prevazilazi gabarite okruzenja, ali ovako taj argument slabo drzi vodu. Generalno vecina tih velikih zgrada u NS izgleda dobro, pocevizvrsnog veca (ovo je svetski priznata gradjevina), preko NIS zgrade pa do novog Aleksandra na bulevaru, ni jednoj se ne moze nista zameriti, bas deluju dobro. Ova bi mozda bila i najlepsa, samo bih gledao kako je god moguce izvuci je na cosak i na videlo, porusiti tu zgradu na cosku pa da je 6x pod zastitom drzave i ako je moguce i onu rugobu od Intesine zgrade.
Ne znam da li je, ali mogao je deo projekta biti i da se narpavi podzemna garaza od 4-5 nivoa, to bi bio odlican potez.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Jedan skadar se zavrsava u pozadini jos jednog skadra na bojani

- half man
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
- Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S
Srbija-drzava u kojoj su svi politicari,treneri,sportisti,urbanisti,svi sve znaju i svuda se mesaju ..
- Darko
Navodno neki arhiv grada. Dugo se gradi. Sad sigurno pred izbore zure da otvore. Iza objekta je most koji ce biti gotov 2116 godine 
Inace izmedju arhiva i mosta je kvantaska pijaca. Tako da lokacija arhiva uzasna.

Inace izmedju arhiva i mosta je kvantaska pijaca. Tako da lokacija arhiva uzasna.
Poslednja izmena od Darko u 16 Mar 2016, 11:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Mislim da ce biti 3 podzemne etaze, ali verovatno samo za stanare i korisnike poslovnog prostora. Bila bi dobra varijanta da se doda jos jedna/dve etaze koje bi se koristile za javni parking, pod naplatom naravno.Laki021 napisao:Sta vama smetaju velike zgradeDukeNS napisao:member napisao:Zasto katastrofalno? Ovde je zamena teza! Onaj makadam nije ni bio predvidjen da postane uredjeni parking ili garaza nego je to gradjevinska parcela kao i svaka druga. To sto je tamo bilo zgodno mesto za parkiranje,blizu centra, a sto toga vise nece biti- to je nas problem. Urbaniste zabole patka za sve to, oni urbanisti koji su bitni u lancu odlucivanja su dobili po kovertu ili stan na nekoj lokaciji, i svima dobro.
Aj da na 20m nije zgrada poste koja i sama ima 12-13 spratova pa i da prodje da prevazilazi gabarite okruzenja, ali ovako taj argument slabo drzi vodu. Generalno vecina tih velikih zgrada u NS izgleda dobro, pocevizvrsnog veca (ovo je svetski priznata gradjevina), preko NIS zgrade pa do novog Aleksandra na bulevaru, ni jednoj se ne moze nista zameriti, bas deluju dobro. Ova bi mozda bila i najlepsa, samo bih gledao kako je god moguce izvuci je na cosak i na videlo, porusiti tu zgradu na cosku pa da je 6x pod zastitom drzave i ako je moguce i onu rugobu od Intesine zgrade.
Ne znam da li je, ali mogao je deo projekta biti i da se narpavi podzemna garaza od 4-5 nivoa, to bi bio odlican potez.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Kvantas se seli kod najlona.Darko napisao:Navodno neki arhiv grada. Dugo se gradi. Sad sigurno pred izbore zure da otvore. Iza objekta je most koji ce biti gotov 2116 godine
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
- Darko
Ja sam siguran da je i kvantas prica koja ce se ko zna kad zavrsiti.
Veliki posao plus veliki novac plus velika nesposobnost.
Veliki posao plus veliki novac plus velika nesposobnost.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Profitabilnost nekog projekta diktira zagrejanost nadleznih za isti. Kvantas, sredjen i vecih kapaciteta, Trznici i gradu donosice zive pare, a most, asfalt na putu, trotoar, igraliste i slicno nece, bacene pare.
- Darko
Moguce da si u pravu ali svakako je veliki posao u pitanju sto se tice izgradnje i selidbe.
Sto se tice mosta, majke mi placao bih vinjetu za koriscenje istog samo da se zavrsi sto pre. A to bi radio verovatno svaki i svaki kamiondzija. Vec 17 godina se ceka na semafor na mostu.
Sto se tice mosta, majke mi placao bih vinjetu za koriscenje istog samo da se zavrsi sto pre. A to bi radio verovatno svaki i svaki kamiondzija. Vec 17 godina se ceka na semafor na mostu.
Još kad ujutru čekaš i voz i semafor...

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...