Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Re: Dobro veče

Post od Mr.Rotor »

Floyd napisao:I ti Rotore voziš srpski auto :) Čak si izbegao i SRB uvoznika već puniš džepove Švabi.

Aco, ja nemam tu dileme. Gledam samo odnos cena kvalitet. U Srbiji kupujem domaće proizvode samo zato što je taj odnos najbolji.
Pričamo o onim stvarima za koje su strani supstituti identični. Ja bih najviše voleo da mogu kupiti premijum auto srpske proizvodnje.

@Aca ok nije problem. Šta god da treba javi se.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Dobro, vezano za auto, naravno da treba napraviti kompromis gde ta mogućnost postoji. Takođe, ne bih nikada žrtvovao sebe previše, npr. ne bih kupio srpski kečap pored heinz kečapa (ne jedem kečap takod a ni ne znam kakvi su naši, samo mi pao bzvz napamet). Ali, tamo gde mi je svejedno, odabrao bih naše.

EDIT: Pao mi bolji primer na pamet, mada isto ne jedem to. Ne bih kupio naš čips pored pringlsa, ali bih kupio naš nectar ili next sok pored bilo kog drugog.
Poslednja izmena od AcaKayak u 17 Mar 2016, 13:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Naravno. Zato se ježim kada vidim da neko pije JANA vodu ili tako te gluposti.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Hahahah, vidi se da ne pijem sok, ladno sam napisao nectar :D
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ljudi gledaju najbolje za svoj novac. Šta je tu čudno?

Video sam na nekim slikama da i ti distribuiraš strane proizvode, što znači imaš ekonomski interes za to.

Zašto onda osuđivati nekog ko kupuje u stranom marketu ako mu je jeftinije. Tebi razlika par hiljada u ceni potrošačke korpe ne igra neku ulogu ali mnogim ljudima i Srbiji itekako znači.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ma ne osuđujemo nikoga, samo pričamo. Naravno da ne bih platio nešto 6 puta više ako je iz Srbije, ali par dinara gore dole ne pravi mi neku razliku.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ako se bira izmedju Milke koja se prodaje ovde ili Najlepsih zelja,ja cu uvek uzeti Najlepse zelje pre :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Floyd napisao:Ljudi gledaju najbolje za svoj novac. Šta je tu čudno?

Video sam na nekim slikama da i ti distribuiraš strane proizvode, što znači imaš ekonomski interes za to.

Zašto onda osuđivati nekog ko kupuje u stranom marketu ako mu je jeftinije. Tebi razlika par hiljada u ceni potrošačke korpe ne igra neku ulogu ali mnogim ljudima i Srbiji itekako znači.
Ne kažem da ne treba kupovati strane proizvode nego da treba uvek kupiti domaće ako je strani supstitut identičan ili sličan.

Kod nas je 80% u rafovima u vlasništvu stranih firmi. Ja kao distribucija moram da držim onaj asortiman koji kupci traže, ali uvek radimo na tome da krajnjeg potrošača osvestimo da kupuje što više domaće proizvode.

Ako se bira izmedju Milke koja se prodaje ovde ili Najlepsih zelja,ja cu uvek uzeti Najlepse zelje pre :)
Najlepše želje su 100 puta bolje od Milke ali nažalost to je sada u vlasništvu Hrvata. Dobra stvar je što se bar još uvek proizvodi kod nas.
Poslednja izmena od Mr.Rotor u 17 Mar 2016, 13:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Nectar su dobri sokovi.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Naravno da domaći proizvodi (mada je pitanje koliko su domaći) u Srbiji nude bolji odnos cena / kvalitet nego strani. Ovde se postavlja pitanje malopordajne cene. Svako bira najmanju moguću a takvu često mogu da ponude najveći lanci super marketa...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja i ne znam sta je nase jos uvek?

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa domaći su koliko je i Panasonic srpski. Veći deo zarade od svake pomenute Najlepše želje čokolade, ide u HR.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Floyd napisao:Naravno da domaći proizvodi (mada je pitanje koliko su domaći) u Srbiji nude bolji odnos cena / kvalitet nego strani. Ovde se postavlja pitanje malopordajne cene. Svako bira najmanju moguću a takvu često mogu da ponude najveći lanci super marketa...
Ne bih se baš složio. Veliki marketi hvataju na foru kupce gde ima 100 artikala koji su na akciji i super su povoljni, ali ostatak je dosta skuplji nego u lokalnim radnjama.

Ja kao distributer 90% robe kupujem sa akcijom od proizvođača i svu tu akciju prenosim na svoje kupce tako da oni konstantno imaju akcijske cene.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Bas pre neki dan dadoh sansu galebu i najlepsim zeljama i nema govora o tome da su bolje od milke. Pritom milka nije nista posebno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Floyd napisao:Pa domaći su koliko je i Panasonic srpski. Veći deo zarade od svake pomenute Najlepše želje čokolade, ide u HR.
Upravo tako. Ok to što postoje neka radna mesta i što neko radi, ali profit leti napolje i mi smo tu ekonomska kolonija.

Podržite domaće prozivođače zanatskih čokolada...dobre su, kvalitetne i uvek su dobar poklon ;)
Odgovori