Stilov naslednik, budzet oko 4000
Re: Stilov naslednik, budzet oko 4000
Nemam ja dovoljno znanja za tako nešto. Ako bude otvorena tema gde bi se postavljala pitanja na temu OBD protokola, dijagnostike, logova... sve što znam, naravno da ću da podelim
Jel može preko telefona da se očita da li je kilometraža vraćana ili mora laptop?
Tapatalk
Tapatalk
Mora laptop. Zbog MES-a
Ko da si na španskom napisaoBobanR napisao:Da li je kilometraža dirana na svim Fiat/Alfa automobilima (EDC16xx) se lako vidi. Priključi se MES/FES i ako za kilometražu stoji 0km, vraćano je.

Bravi prvi dobar, drugi još bolji ali izašao bi minimum 5k dok se registruje i uradi veliki servis
Korsa skupa
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Dobro, racunaj da bi nesto spustio cenu, zato sam ti i postavio prvog jer je uradjen veliki servis i auto se vozi.
Ti moras uzeti dan - dva i krenuti u ozbiljnu potragu po Srbiji. Ima Grandea 1.9 sa 130 ks koji bi ti se uklopili u budzet, samo, moras izaci iz Beograda...
Ti moras uzeti dan - dva i krenuti u ozbiljnu potragu po Srbiji. Ima Grandea 1.9 sa 130 ks koji bi ti se uklopili u budzet, samo, moras izaci iz Beograda...
Sad kad pročitam, shvatam da nekome ko se nije ni malo udubljivao u problematiku, upravo tako deluje (kao španski).stefanan napisao:Ko da si na španskom napisaoBobanR napisao:Da li je kilometraža dirana na svim Fiat/Alfa automobilima (EDC16xx) se lako vidi. Priključi se MES/FES i ako za kilometražu stoji 0km, vraćano je.ali svakako bi proverio u servisu, pretpostavljam da i Deša i Toma imaju to...
Bravi prvi dobar, drugi još bolji ali izašao bi minimum 5k dok se registruje i uradi veliki servis
Korsa skupa
U principu, EDC16xx je model/generacija ECU-a(kompjutera) na JTD/JTDm motorima
MES = Multi Ecu Scan je software koji očitava parametre sa ECU-a .
Između ostalih, tu može da se vidi i kilometraža na autu. Ukoliko prodavac prijavi 156 000km, na primer, a dijagnostika pokaže 0km, znači da je neko vraćao kilometražu. Na žalost, ne može se videti pravi broj pređenih kilometara.
Izvinjavam se zbog nerazumljivog prethodnog posta, nadam se da je sad malo jasnije

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
To se moze videti i sa Fiat Multi Scan programom. A u ovlascenom su mi rekli tacno pre koliko km je vracena kilometraza (zaboravio sam da pogledam ime programa)BobanR napisao:Sad kad pročitam, shvatam da nekome ko se nije ni malo udubljivao u problematiku, upravo tako deluje (kao španski).stefanan napisao:Ko da si na španskom napisaoBobanR napisao:Da li je kilometraža dirana na svim Fiat/Alfa automobilima (EDC16xx) se lako vidi. Priključi se MES/FES i ako za kilometražu stoji 0km, vraćano je.ali svakako bi proverio u servisu, pretpostavljam da i Deša i Toma imaju to...
Korsa skupa
U principu, EDC16xx je model/generacija ECU-a(kompjutera) na JTD/JTDm motorima
MES = Multi Ecu Scan je software koji očitava parametre sa ECU-a .
Između ostalih, tu može da se vidi i kilometraža na autu. Ukoliko prodavac prijavi 156 000km, na primer, a dijagnostika pokaže 0km, znači da je neko vraćao kilometražu. Na žalost, ne može se videti pravi broj pređenih kilometara.
Izvinjavam se zbog nerazumljivog prethodnog posta, nadam se da je sad malo jasnije
Sent from my Huawei P8 lite using Tapatalk
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Koliko god mi Stilo bio bezveze, preći na ovo je baš hardcore, bolje da uzme Stilo opet.
Čitao sam prvu stranu teme kad je pokrenuta, sad listam poslednjih nekoliko, ni milimetar dalje, tapkaš u mestu Stefane
Čitao sam prvu stranu teme kad je pokrenuta, sad listam poslednjih nekoliko, ni milimetar dalje, tapkaš u mestu Stefane

I GP ti je bolji?stefanan napisao:Da ponovim, traži se auto veličine kao tu negde kao stilo, samo malo bolji

Još 1.3... to je bre motor za devojčice

Poslednja izmena od Floyd u 18 Mar 2016, 22:19, izmenjeno 1 put ukupno.
@Kuzmanovic: FiatEcuScan i MultiEcuScan su isti programi, samo MES podržava i Jeep, Alfu...
A kakvim se kablom povezuju lap top i auto?
A sa 1.3 mjet bi imao manju potrošnju i registraciju.
Takođe mislim da je Grande p. Kvalitetnije uraljen unutra
Da, ako bi išao na 1.4 tjet/1.9 mjet dobio bi mnogo bolje performanseFloyd napisao:I GP ti je bolji?stefanan napisao:Da ponovim, traži se auto veličine kao tu negde kao stilo, samo malo bolji
Još 1.3... to je bre motor za devojčice
A sa 1.3 mjet bi imao manju potrošnju i registraciju.
Takođe mislim da je Grande p. Kvalitetnije uraljen unutra
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
@BobanR aha, to nisam znao.
Stefane moze i kablom, a mozes i sa onim BT ELM327 (tako smo ja i Nikola povezali burazerovu Alfu i preko free verzije ovog programa gledali podatke i parametre, s tim sto nismo mogli da vidimo airbagove).
Stefane moze i kablom, a mozes i sa onim BT ELM327 (tako smo ja i Nikola povezali burazerovu Alfu i preko free verzije ovog programa gledali podatke i parametre, s tim sto nismo mogli da vidimo airbagove).
A sta je BT ELM ? 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Uzmi 1.3 90 ili 95ks i ne slusaj ove sto ne znaju za motor ispod 200ks 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!