Malopre vozim kuci svojom ulicom i kako sam prolazio pored poprecne ulice, kao i uvek pogledam da me neko ne zvekne sa sporednog puta... i vidim u toj ulicici ciga obio onaj kavez za sakupljanje pet ambalaze, izvadio flase i upravo izlazi iz kaveza. A na biciklu vuce prikolicu sa jedno 10 kubika uvezanih flasa. Ko zna koliko ih je orobio.
Usporio sam... sa namerom da se vratim i ...... i ne znam sta? Da ga fotografisem... i? Nista.... Da stanem da se derem, pa da se onda i tucem sa njim? Da zovem policiju? Da zovem komunalce? Sve to mi prolazi kroz glavu u 2-3 sekunde... Dodajem gas i nastavljam da vozim kuci. Pretpostavljam da policiju nije briga za to jer ovo nije prvi kojeg sam video da to radi (video sam i u samom centru grada). Pretpostavljam da i komunalna policija ima nekog "pametnijeg" posla koji ne ukljucuje setanje (vozanje) po suncu. Isto tako pretpostavljam taman i da ga uhapse, stici ce za godinu dana na red u sudnicu, pa ce opet proci sa 3 meseca uslovne kazne. Izgleda da nikog nije briga osim mene. Sto bih se ja nervirao jer je taj kavez kupljen od budzetskih para, mojih, nasih, gradskih... E pa, nerviram se!