Sloba napisao:Ako bi istu platu, za isto radno mesto, imao i neko iz Beograda, ko zivi na deset minuta od posla i radi osam sati, onda bi to bila ozbiljna diskriminacija. Ima tu neka bitna caka, tesko da je privatna firma toliko siroke ruke.
Uvek ima neka caka, naravno.

Moj posao je dosta specifičan i trenutno nema nikog drugog ko to isto radi.
Inače, imam dosta kolega iz BG-a koji rade u istoj firmi 5 dana po 10 sati (istina, dosta drugačiji vid posla) - samo da bi nakon toga imali dva vezana dana slobodna. No tako su tražili i dobili su.

Firmi dobro jer isti posao bude završen sa manje zaposlenih ljudi, njima dobro zbog dva slobodna dana (no, iskreno, ja lično ne bih mogao tako, 10 sati je previše).
Delija napisao:Sta radis kad treba nesto od papirologije u NSu da resavas - kada bi, je li, trebao na pola sata da izadjes sa posla, odradis to i vratis se?

Ne, ostanem u NS-u, obavim šta imam i nakon toga odradim taj dan od kuće. Ponekad ostanem i ceo taj dan u NS "poslovnici" firme. Ili, uzmem slobodan dan, nije ni to problem. Dosta su fleksibilni prema meni, mogu kako hoću - naravno sve uz prethodni dogovor.