DDOR BG CAR SHOW 05
Re: DDOR BG CAR SHOW 05
Ne možeš tako Delija jer sajam onda gubi smisao. Ja sam prvi rekao da me u Ženevi smaraju gettho style šabani i ostali polusvet koji sede po 15 minuta u autu da bi pravili selfije i glumili neke budale ali poenta sajma je da sve bude dostupno svima za razgledanje. Potencijalna oštećenja auta se računaju kao troškovi marketinga.
Kupci mogu da idu direktno u salon a ne da se od BG sajma pravi pijaca.
Popizde promoteri i u Ženevi pa zaključuju skupe modele. Mi smo kulturno pitali da nam otvori X6M i kako ga je otvorio, 20 majmuna se niotkuda stvorilo u blizini.
Čudno ali niko neće da sedi u u Civic, Focus, Mazdu 3 i sl. (prazni štandovi) već bi svi u M, AMG i RS modele.
Kupci mogu da idu direktno u salon a ne da se od BG sajma pravi pijaca.
Popizde promoteri i u Ženevi pa zaključuju skupe modele. Mi smo kulturno pitali da nam otvori X6M i kako ga je otvorio, 20 majmuna se niotkuda stvorilo u blizini.
Čudno ali niko neće da sedi u u Civic, Focus, Mazdu 3 i sl. (prazni štandovi) već bi svi u M, AMG i RS modele.
Poslednja izmena od Floyd u 21 Mar 2016, 10:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Mi kad smo kupili Giuliettu 2011. na sajmu nismo ni ušli u auto. Bila na onoj pokretnoj platformi pa mi bilo glupo da se pentram gore i seljačim.
Nismo ni mogli tu da završimo posao nego nas poslali u salon na NBG.

Nismo ni mogli tu da završimo posao nego nas poslali u salon na NBG.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Zasto? Nek gledaju, ne moraju da pipaju. I ja 99% stvari samo gledam. Udjem i popricam o onome sto me bas bas zanima.Floyd napisao:Ne možeš tako Delija jer sajam onda gubi smisao.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Sajam je izlozba automobila, to sto kod nas zbog siromasnog trzista paze na svaki auto je logicno, sa jedne strane, ali daje los utisak posetiocu sa druge strane. Kod nas u oglasu naglase da je "auto kupljen na sajmu", po meni, to je pre minus nego plus.
A tek ta prica, kakav utisak ostavlja kupac, je smesna totalno. Svuda u svetu je tesko biti siguran za nekoga koga prvi put vidis da li je potencijalni kupac ili ne, u Svajcarskoj je moj poznanik koji je radnik na bausteli kupio nov M6, da li on izgleda kao neko ko moze da kupi taj auto? Verovatno ne...
A tek ta prica, kakav utisak ostavlja kupac, je smesna totalno. Svuda u svetu je tesko biti siguran za nekoga koga prvi put vidis da li je potencijalni kupac ili ne, u Svajcarskoj je moj poznanik koji je radnik na bausteli kupio nov M6, da li on izgleda kao neko ko moze da kupi taj auto? Verovatno ne...
I koliko si automobila kupio na sajmu, posto si se informisao?Delija napisao:Zasto? Nek gledaju, ne moraju da pipaju. I ja 99% stvari samo gledam. Udjem i popricam o onome sto me bas bas zanima.Floyd napisao:Ne možeš tako Delija jer sajam onda gubi smisao.
Kako se ti razlikujes od drugih koji isto to rade?
Evo, ja sam za tebe prosle godine smarao menadzera prodaje za 328i, a nismo ga kupili ni ja, ni ti

Da li mi je zao zbog toga? Ne, za to sajam i sluzi, zbog toga taj menadzer i jeste tu.
Istina, ima dosta klinaca, kao sto su i neki od nas nekada bili ti klinci koji su ulazili u kola.
Ima ljudi koji bi voleli da mogu da priuste dobar automobil, pa to sto ne mogu da ga priuste, ne znaci da ga vole manje od coveka koji ga kupi.
Sajam nije pijaca, kako rece Floyde, vec je izlozba, show room, a sitna ostecenja koja se mogu regulisati na kolima za sicu posle sajma su svesna cena toga.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Delija
- Kontakt:
Kupio sam za sada jedan. Civic.
Mozda je i devojka nasla svoj sledeci auto upravo na sajmu. A mozda sam i ja. Tako da se nisi dzabe raspitivao - neki sledeci bi bilo u redu da bude pazaren i nov
Ja ne smaram prodavce, ne smaram hostese, ne izigravam baju, ne ulazim u svaki auto na kom vidim otvorena vrata, ne lozim prodavca kako cu da kupim njegov auto, jako pazim da nesto ne zakacim / ogrebem, ne pipam prstima ispoliran i obrisan auto, ne naslanjam se na njega radi slikanja, a jos manje sa metalnim kopcama na pantalonama i kojekavim torbama, ne pustam dete od 5 godina da skace po autu od 50k evra...
Vecina prodavaca i hostesa tamo ima konjske zivce. Ja bih bar pola ljudi tamo ne isterao, vec izbacio naglavacke napolje.
Mozda je i devojka nasla svoj sledeci auto upravo na sajmu. A mozda sam i ja. Tako da se nisi dzabe raspitivao - neki sledeci bi bilo u redu da bude pazaren i nov

Ja ne smaram prodavce, ne smaram hostese, ne izigravam baju, ne ulazim u svaki auto na kom vidim otvorena vrata, ne lozim prodavca kako cu da kupim njegov auto, jako pazim da nesto ne zakacim / ogrebem, ne pipam prstima ispoliran i obrisan auto, ne naslanjam se na njega radi slikanja, a jos manje sa metalnim kopcama na pantalonama i kojekavim torbama, ne pustam dete od 5 godina da skace po autu od 50k evra...
Vecina prodavaca i hostesa tamo ima konjske zivce. Ja bih bar pola ljudi tamo ne isterao, vec izbacio naglavacke napolje.
Poslednja izmena od Delija u 21 Mar 2016, 11:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ne znam zasto tebe toliko pogadja to sto neko drugi smara hostese i smara prodavce, kada su zbog toga tu?
Ne obraca svako jednaku paznju na kola i ne pridaje im isti znacaj.
Drugar koji drzi salon mi je rekao da je to normalna stvar i da se racuna na sitne popravke posle sajma za neprodate izlozbene modele.
Mislim, zamisli neko je pipnuo prstom obrisan auto...to je i dalje auto, stvar, ne treba se previse zanositi.
Sto se zivaca tice, debelo su ribe placene za to, a prodavci pogotovo.
Vidi se da ti posao nije vezan za ljude, tako netolerantan mozes da budes samo ako ne radis sa ljudima
Sent from my Sony
Ne obraca svako jednaku paznju na kola i ne pridaje im isti znacaj.
Drugar koji drzi salon mi je rekao da je to normalna stvar i da se racuna na sitne popravke posle sajma za neprodate izlozbene modele.
Mislim, zamisli neko je pipnuo prstom obrisan auto...to je i dalje auto, stvar, ne treba se previse zanositi.
Sto se zivaca tice, debelo su ribe placene za to, a prodavci pogotovo.
Vidi se da ti posao nije vezan za ljude, tako netolerantan mozes da budes samo ako ne radis sa ljudima

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 21 Mar 2016, 11:27, izmenjeno 1 put ukupno.
- Delija
- Kontakt:
Generalno mi smetaju nekulturni, licemerni i bahati ljudi.
Smetaju mi svuda, ali je ovde rec o sajmu - zbog njih prodavci i sa normalnim ljudima drugacije pricaju i zbog njih se zakljucavaju automobili.
A posao mi je vrlo usko vezan za rad sa ljudima
Smetaju mi svuda, ali je ovde rec o sajmu - zbog njih prodavci i sa normalnim ljudima drugacije pricaju i zbog njih se zakljucavaju automobili.
A posao mi je vrlo usko vezan za rad sa ljudima

I meni takvi smetaju ali ne treba zbog njih promeniti "pravila" sajma. Ograđeni automobili se iz daleka mogu videti i na ulici.
Varate se ako mislite da u Ženevi na sajmu dolazi samo fini svet... možda je i gore nego u BG ali sve je to jedan veliki biznis i izlagače zabole za takve sitnice.
Varate se ako mislite da u Ženevi na sajmu dolazi samo fini svet... možda je i gore nego u BG ali sve je to jedan veliki biznis i izlagače zabole za takve sitnice.
Poslednja izmena od Floyd u 21 Mar 2016, 11:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Taj koji zakljucava auto na sajmu i nece na zahtev da otkljuca da se pogleda, nije dobar prodavac, a ima ih koliko hoces u Srbiji.
Udjem u Hugo Boss u rasparenoj Nike trenerci i patikama za trcanje, oni me usluzuju kao da mi petstotice vire iz dzepa, pa makar nista ne kupio.
Ista prica za Paul&Shark.
A nemaju oni malo ljudi koji im svaki dan udju da vide i isprobaju nesto, ja prvi.
Nista tu nije licemerno, a ne mozes kao prodavac ocekivati da ti kola kupuju samo kulturni i fini
Pa sta bi prodali nemacki premium brandovi, dva automobila godisnje?
Sent from my Sony
Udjem u Hugo Boss u rasparenoj Nike trenerci i patikama za trcanje, oni me usluzuju kao da mi petstotice vire iz dzepa, pa makar nista ne kupio.
Ista prica za Paul&Shark.
A nemaju oni malo ljudi koji im svaki dan udju da vide i isprobaju nesto, ja prvi.
Nista tu nije licemerno, a ne mozes kao prodavac ocekivati da ti kola kupuju samo kulturni i fini

Pa sta bi prodali nemacki premium brandovi, dva automobila godisnje?

Sent from my Sony
Ja čak mislim da ti menadžerčići po predstavništvima i vole kad se kola malo izgrebu na sajmu, jer im je to onda izgovor da upravo te top modele posle akaju kao službeno vozilo ili ga čak i povoljnije pazari neko njihov.
- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Jel zna neko dal su zatvorili i poceli da naplacuju onaj parking kod eurosalona dok traje sajam ili je free?
e a tek ono slikanje sa hostesama, koja seljana
sišli kozojebci sa planine pa bi malo da pokazuju slike svojim čobanima u zavičaju
sišli kozojebci sa planine pa bi malo da pokazuju slike svojim čobanima u zavičaju

Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
-
- Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
- Garaža: Audi A3 Sportback
Ja se slazem sa Delijom...Mnogo je primitivizma. Isto tako odelo ne cini coveka, a to pogotovo ovde vidim jer ces videti lika sa sesirom kao nas "seljak, cica" kako izlazi iz Porschea...Ali je takodje, po meni, nedopustivo ponasanje koje neki imaju. Sajam u srbiji je prilika da potencijalni kupci na jednom mestu vide sve modele i da se odluce. Nije kao ovde, ja sam jedne subote pre podne na rastojanju od 500 m pregledao Audi, BMW, Mercedes i VW, a za 2 km dalje Skodu. U Srbiji je to moguce samo u BG i NS eventualno.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Nikad ne znaš koji će kozojebac u životu doći do kinte, a onda kada se odlučuje o kolima ima veliku ulogu podsvest i primarni osećaj kada je seo u auto, omirisao ga, pipnuo, drndao prekidače, pričao sa hostesom, dobio prospekt koji će posle da gustira kući i da balavi nad kolima i ako su ga nasuprot tome negde odjebali i ništa od toga nije doživeo. Tako se stvaraju poklonici i potencijalni kupci. Zato sve to ide u rok službe.