Beograd
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Beograd
To je pasarela, ne može da bude most od cigle. Nalazi se na najlogičnijem mestu i s kalemgdanske i sa strane Beton hale, mogu da priđu i biciklisti i invalidi, a ima i prolaz do parkinag što je dobro za posetioce Kalemegdana.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
AcaKayak napisao:Tim pogledom moze da se odusevi samo neko ko nije otisao odavde.
AcaKayak napisao:Samo polako, da, ja imam prilično iskustva, i da, Beograd mi je veoma lep za život, ali ne zbog pogleda. Nemoj biti glup i spadati na nivo deteta od 5 godina koje tako povezuje stvari.

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
https://youtu.be/E9i0ChlZmhA
- samo polako
http://www.beogradskatvrdjava.co.rs/?p=300&lang=laJP “Beogradska tvrđava” u saradnji sa dvojicom renomiranih umetnika, Ričardom Dikonom (Richard Deacon) i Mrđanom Bajićem, pokrenulo je projekat za izradu nove pešačke komunikacije – Pasarele, koja će povezati Beogradsku tvrđavu sa šetalištem duž Save i Dunava, kod Beton hale (preko saobraćajnice – Bulevar Vojvode Bojovića – železnička pruga).
Pasarela nad donjogradskim bulevarom
Partneri i saradnici JP “Beogradska tvrđava” na ovom projektu su Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Fakultet Likovnih umetnosti u Beogradu, Henry Moore Foundation, British Council, Handel street projects, Beacon Art Project iz Velike Britanije. Projekat je započet krajem 2007. godine i trenutno je u realizaciji. Sastoji se iz dva dela: Izgradnje Pasarele i Umetničke intervencije na Pasareli.
Projekat izgradnje Pasarele uradiće Sekretarijat za saobraćaj, a umetničko oblikovanje Pasarele Ričard Dikon i Mrđan Bajić. Tokom 2008. godine, zahvaljujući donaciji Henry Moore Foundation, obezbeđena su početna sredstva neophodna za prvu fazu projekta – produkciju dizajna mosta. Rezultati dosadašnje realizacije Projekta za izradu nove pešačke komunikacije – Pasarele nad donjogradskim bulevarom, prezentovani su 16. aprila 2009. godine, u okviru manifestacije “Dani Beograda”, izložbom “Most na Kalemegdanu / Kalemegdan Brigde Collaboration”, koja je koncepcijski pozicionirana na dve lokacije – u holu Skupštine grada Beograda i u Galeriji ULUS-a, u Knez Mihajlovoj ulici. Izložba je bila dostupna javnosti do 28. aprila 2009. godine. Realizovana je sredstvima Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.
Nakon 28. aprila 2009. godine montažna konstrukcija iz hola Skupštine grada Beograda, premeštena je na prostor Beogradske tvrđave, u neposrednu blizinu lokacije predviđene za realizaciju Pasarele, ispod Velikog stepeništa, na plato pored Spomenika Heroja.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Beograd '61.
http://mycentury.tv/balkani/item/703-yu ... -1961.html
Inače, odličan sajt sa slikama i snimcima iz prošlog veka širom sveta
http://mycentury.tv/balkani/item/703-yu ... -1961.html
Inače, odličan sajt sa slikama i snimcima iz prošlog veka širom sveta
- samo polako

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Wow, divota. Ne razumem koja je poenta ovih slika kada za 15 min mogu da se stvorim na Kalisu i vidim koji je krs i lom tamo . Isto kao i tema Planine i doline gde preovladjuje photoshop. Mislim slike su lepe ali nemaju veze sa istinom.
Poslednja izmena od Ogi u 23 Mar 2016, 15:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Bas tako, sad smo mi svi retardirani i onda kad vidim sliku Beograda kako sija nakon sat vremena photo shooa treba da se odusevim.
Ogi, Aco, te slike i nisu namenjene nama "koji možemo tamo da se stvorimo u roku od 15 minuta". Mislim, šta je loše da bar na reklamnim i umetničkim slikama izgleda koliko-toliko lepo?
Ђенерал Јанковић
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Lose je sto je to laz i sto se zamisljam na mestu nekog stranca koji dolazi na to mesto.snork napisao:Ogi, Aco, te slike i nisu namenjene nama "koji možemo tamo da se stvorimo u roku od 15 minuta". Mislim, šta je loše da bar na reklamnim i umetničkim slikama izgleda koliko-toliko lepo?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Beograd
Kolko ste nerealni... Ako ti se ne svidja, izvolte produzi dalje.. Bg je lep grad kome je potrebno malo paznje i malo vise novca da bi se sve dovelo u red posle nekoliko bombardovanja.. Pamcenje nam je kao kod zlatne ribice, zaboravljamo da je grad rusen i unistavan.. A poredimo ga sa nekim gradovima koji bombu nisu videli ili koji su imali budzete za renoviranje o kakvim mozemo samo da mastamo..
Bez PSa

Bez PSa

Brzine idu u H-a !!!

I drugi gradovi izgledaju lepo na slikama pa su uzivo krs.
- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19