Kvadrilema

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Kvadrilema

Post od pedja »

+1 za starije ljude i vanove/gradske SUVove.

Kakva je udobnost Astre?
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Pa verso ako je to u pitanju, ljudi zive u srbiji i verovatno nece menjati auto na 3-4 god, bitno je da uzmu kvalitetan auto koji ce biti sa sto manje kvarova. Ako menjaju auto na 3 god, potpuno je sve jedno, svaki ce da bude dobar.

Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Slažem se za C max i slična vozila da su zgodnija i za voznju i za ulaz izlaz, monovolumeni ili Minivan.
Slična vozila su i npr.
Opel Meriva
Ford B max
Fiat 500l
Toyota Verso.
A pošto je stariji covek u pitanju mozda nije loše pogledati i varijantu sa automatskim menjacom.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Da ne sirimo pricu od nabrojanih automobila za starije porodicne ljude ubedljivo CMAX, da gledam za sebe od nabrojanih onda astra, da gledamo mimo ta 4 nabrojana auta onda nesto drugo, ali u okvirima teme cmax.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
slobica82
Reactions:
Pridružio se: 17 Feb 2015, 23:38

Post od slobica82 »

E to mi vec vredi. I ja kazem Cmax upravo iz ovih razloga al da to ne bude troklipas turbo, vec neki krsteniji motor za tu sasiju. Toyote najbolje sa opremom. Astra tu i tamo, najbolji motor mozda

Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

drjackyII pobedio ovim mitom :)
Sad me sramota sto vozim Opel i sto nije krbulja :kezo:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Meni ne odgovaraju uska sedišta na Fordu. Mora čovek da proba auto.

TT
drjackyll
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2016, 10:32

Post od drjackyll »

Day Walker napisao:drjackyII pobedio ovim mitom :)
Sad me sramota sto vozim Opel i sto nije krbulja :kezo:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sala mala, Day, sala mala.... Vozio sam i ja Astru (doduse sluzbenu ;) ) uopste nije bila losa.

To za C-Max moram da se slozim, od ovih je definitivno najlaksa za ulaz-izlaz.

Sto Mica kaze, ako je to auto koji ce se menjati za 3-5 godina onda verovatno nije bitno ali ako je za duze onda i dalje verujem da je kvalitet kod japanaca.
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

drjackyll napisao:Corolla ako treba veci auto, Auris ako treba manji odnosno moderniji.

O ostalima ne treba pricati... znamo staru dobru "Da nema FORDA OPEL bi bio najgori" :)

Salu na stranu da se drage kolege ne bi uvredile, Toyote su sigurno najkvalitetnije i mislim da je starijem bracnom paru to najbitnije ;)

A gde je tu Alfa? :D

Apsolutni pobednik?

Po meni, C max, Astra, pa ostali, mada nasa prica nista ne vredi bez probne voznje svih modela. Posle probne voznje, mozda mu ne legne auto koji mu se najvise svideo.
slobica82
Reactions:
Pridružio se: 17 Feb 2015, 23:38

Post od slobica82 »

Pa naravno da se na tome bazira prica, ali problem nastaje kad diler nema zeljeni model na stanju, vec se cela prica bazira na pustom gledanju kataloga- sto je po meni najblaze receno idiotski. Ja sam mu rekao sednemo u kola, krenemo za Bg, probas sta ti se svidja i kupis po meri. Ujak je video na "sajmu" sta dolazi u obzir i polako sistemom eliminacije dosao do ova 4. Jedino Astru i Korolu moze da proba ovde u Cacku.

Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Verso je broj veći od Cmax-a
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Argument za ulaz i izlaz stoji, ali nemaju svi stariji ljudi problem s kičmom. Inače, vrlo retko stariji ljudi vole da voze monovolumene i karavane jer im se popenju na vrh glave dok su morali da ih imaju zbog dece. Vrlo retko neko vozi mpv zato što to voli nego je to uglavnom zato što "moraju", tj. to im je bilo najpaktičnije rešenje, a starji bračni parovi to ne moraju više da rade i uglavnom gledaju sebi neku limuzinu ili džip.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Tim se vodio i caletov drug pa je uzeo polovan c63 :rofl: Ali za suv treba malo vise kesa izvaditi u odnosu na monovolumen. Gledam mlade ljude koji sebi mogu da priuste dobar auto i biraju suv :kezo: i kupei danas imaju adaptivno ogibljenje. Kad familija nije besna, kupe nije tesan :kezo:

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Post od zex »

Mislim da je astra najracionalnii izbor u srbiji. Ford nije los, ali je taj motor 1,0 premali, bez obzira na snagu. Iako se radi od coveku od preko 60 godina, nece mu biti problem sa ulaskom i izlaskom. Meni, licno, astra je napametniji izbor i zvog servisa i zbog kasnije prodaje, pogotovovo ako ne zivi u BG
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Toyota mi deluje kao najsigurniji izbor za nekog ko hoće dugo da je vozi, potencijalno poslednji auto koji kupuje. Ako su nešto apsolvirali to su atmo benzinci. Ne znam šta Floyd priča o problemima sa Toyotama na forumu, ne mogu da se setim da sam naleteo na takvu temu. Čitao sam na drugim mestima da su ljudi imali problema sa dizelima, ali o tome ne pričamo ovde. Meni je Auris ostavio dobar utisak posle test vožnje, a Corolla bi trebala da bude nešto udobnija, sa većim međuosovinskim rastojanjem i većim gepekom, ali teže iskoristivim. I možda prihvatljivije dizajniranim zadnjim delom. Moj izbor između ta dva bi bio Auris jer više volim kompaktnija kola, ali to je stvar potreba i izbora. Koliko vidim ima ovlašćeni servis i u Čačku tako da to nije problem. A i eventualna prodaja nije problem, Toyota je na ceni u Srbiji. Uostalom to se vidi i iz oglasa.
Odgovori