Malo sam zagledao juce na sajmu Miatu. Uzasna je.
Na prvu loptu zanimljiva, ali previsoka (zajebala je Fabiu), ima onu katastrofalnu antenu od pola metra, stop svetla su ruzna, enterijer je na nivou Logana, krov se spusta relativno brzo, a onda ostaje rupcaga u osnovi B stubova. U najjacoj opremi su sedista komplet od skaja, tako da je pretpostavljam vrlo zanimljivo kad stoji parkiran na suncu...
Kapiram poentu auta, ali nista ih ne bi kostalo da su pola tih stvarcica sredili, a dobili bi bolji proizvod...
Oduševljen sam, baš sjajno izgleda, podseća me na Ferrari Superamericu. Kada se setim kako je izgledao prethodni model u HT verziji, ovo je iskorak od 5 milja...
Kod Mazdinog krova (u ovoj, a i u prethodnoj varijanti) je najbitnija stvar što je uskladišten odmah iza sedišta i ne kvari težište vozila i što je ceo prtljažnik dostupan nevezano s tim da li krov spušten.
Vozio sam se skoro u ovakvoj, 2.0 sa 150ks, superzanimljiv auto. Ozbiljno ide, ozbiljno leži. A toliki je da mi je delovalo da mogu da otvorim rukom gepek sa suvozačevog sedišta