Ugradnja gasnog uredjaja u vozilo

Iskustva u vezi autogasa, preporuke za ugradnju
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Ugradnja gasnog uredjaja u vozilo

Post od Sloba »

Ljudi, pricate li o venturiju iz 1993. ili o novim sekventima... u kontekstu odrzavanja, pouzdanosti, performansi, potrosnje, svega?

U maksimalnoj brzini razlika je par km/h, pisao sam ranije i za Suzuki i za Pug, sve po gps-u, sa oba goriva. U voznji nema sanse da se provali, koje dve sekunde razlike...

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
ramid
Banned
Reactions:
Pridružio se: 27 Jun 2014, 21:07

Post od ramid »

Sta da racunam,koliko godina,kolika je mesecna rata,koliko je ucesce??? Znas ti sigurno koliko ces vratiti i koliko ce to sve kostati na kraju,sto je problem reci?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jos da kaze i koliko je platio poslednje punjenje frizidera i da li je keshom ili karticom (po mogucstvu i pin), pa onda da zaokruzimo pricu. :srbin: :uf:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Sa obzirom da sam imao par godina punta 1.2 16v 80ks (a i keca sportinga pre njega) mogu samo da kazem da je 1.3mjet zmaj za njega.

Iako ima na papiru 80ks tu razliku u odnosu na 8v 60ks pokazuje tek posle 5000rpm, a u normalnoj voznji je daleko tromiji od 1.3mjet.

Dalje vecina 1.2 da plin hoce malo da troskari ulje, dok 16v trosi i bez plina.

Za razliku od dizela je jako osetljiv na kvalitet goriva.

Za par godina eksploatacije sam menjao kablove, svecice, kvacilo, stepmotor i jednu diznu, ja sam ga vozio od 40kkm do 70kkm, drugar sa 1.3mjet nista nije pipnuo od 90kkm do 170kkm i tada samo grejace (menjao komplet, a crkao jedan).

Da ne zaboravim sto se meni prosek gradske voznje kretao oko 8l, a njemu 6l.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
ramid
Banned
Reactions:

Post od ramid »

Kad je o plinu rec onda pise sve u euro,ne vidim u cemu je onda problem da zaokruzimo i ovu pricu?

Ivane,hvala na iskrenom i objektivnom postu,to nam je trebalo.ISTINA!
Poslednja izmena od ramid u 25 Mar 2016, 18:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Imaš sve u mojoj temi, najveća je na forumu o bilo kom od automobila članova. :D Mrzi me više da to i ponavljam. Rata mi je 98 €, dao sam 1.800€ učešća (nisam imao auto za reciklažu). Za 7 godina daću banci još malo više od 1000€ (ako sam dobro sračunao). Isti su uslovi bili i za dizelaša, samo je bio još hiljadarku i malo jače skuplji.

TT
ramid
Banned
Reactions:

Post od ramid »

Placen ce biti 10032 e,sracunao. Hvala i izvini na ovom intimnom pitanju vidim da nekom jako smeta.
Svaka cast na temi(narocito na broju strana),sta si toliko pisao za automobil koji je svima poznat i konstruisan i proizveden u proslom veku.Ocigledno je atraktivan, ali skidam kapu za volju oko sitnih majstorija. :sesir:
Poslednja izmena od ramid u 25 Mar 2016, 18:56, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Nije intimno nego smo to prežvakali milion puta pa mi je više stvarno smorno pisati. :)
Inače vozio sam ga i na benzin dosta puta i moj je (subjektivni) osećaj da bolje i lepše ide na gas, bolje poteže, živahniji je. Možda grešim a možda je tako i podešen. Meni ovde u ravnici veći obrtni moment dizela i par konja više ne bi značilo ništa, tako da to jednostavno nije moj fah. Evo, čak i Sh@arance kaže (iako hvali taj dizel motor) da mu to realno ne znači puno i da je bilo bolje da je takođe uzeo benzinca.

TT
ramid
Banned
Reactions:

Post od ramid »

Radi mirnije,ali ne znas ti sta je osecaj zivahnosti dok ne probas dizela!! :isplazijezik:
Kakva crna ravnica,ja sam jednom prilikom krenuo puntom preko Iriskog venca na more prema Rumi,i tad sam imao osecaj da mi crkava motor na uzbrdicama,isao kao crkotina,nije bio dvojka punto vec kec.
Teshi te,posto mu je svejedno, jer mu zena vozi auto. ;)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Vozim službenog dizela od dve litre i 126 konja tako da znam šta je i kako je, ali meni ovaj moj autić svejedno jako lepo radi posao za koji je kupljen. Trenutno razmatram da li da ga vozim do 10.-te godine ili da ga možda zamenim opet za nešto novo. I biće to sigurno opet malolitražni benzinac sa gasom, možda 0.9 TCe LPG ili 1.4T LPG. :D.

TT
ramid
Banned
Reactions:

Post od ramid »

Kako vozis ,kad si u nekoj temi sam rekao da te iskljucivo voze i da zacrknes na zadnjem sedistu do BG-a kad idete na posao?

Bacanje para,turbo benzinci ne trose mnogo vise od dizela i stvarno se treba dobro preracunati isplativost ugradnje,i opet creva,burici po kolima,atesti,servisi...itd
A dileri ce te oguliti u razlici cena koja se poklapa sa dizelom,pogledaj npr. sa RENO clio kombinacijom.
Poslednja izmena od ramid u 25 Mar 2016, 19:10, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Imas obozavaoca :ovacije:
ramid
Banned
Reactions:

Post od ramid »

???
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Menjamo se. I drugi bi da dremnu ponekad. :D Često vozim i jedan drugi auto sa 1.9D motorom. Napisao sam ti to čisto da ne misliš da nikad nisam vozio dizelaša pa sad ne znam šta je to. Pa jebote odrastao sam u jednom, zato ih i ne volim. :D

TT
Poslednja izmena od Saša u 25 Mar 2016, 19:11, izmenjeno 2 puta ukupno.
ramid
Banned
Reactions:

Post od ramid »

Al si ti pica sa dva lica. :dobarvic:

Plin je do jaja"BEST OFF" ,ali bi uzeo novog dizela ili mladjeg...

Voze me na posao dremnem, ali evo sad cujemo da se menjate i da vozis dosta....
Poslednja izmena od ramid u 25 Mar 2016, 19:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori