Razumem da si multimilioner pa imaš poseban tretman. Na koju foru bi završio boravišnu vizu u EU da si malo bogatiji penzioner, kome nije skupo da živi npr. u Portugaliji, Grčkoj, Sloveniji, ili ako imaš malo više para negde na obali Ženevskog jezera? Znači ne da dođeš kao turista na mesec dva, nego kuc, kuc, ja bi kod vas da živim, neću da radim, samo da trošim. Ne pitam ovo svađalačkim tonom "to je nemoguće", nego me stvarno zanima da li je to nešto što je realno i lako izvodljivo. Nemam nikog ni u daljem okruženju da sam čuo da je to uradio. Drugo je kad ideš mlad da radiš pa juriš neke druge vrste viza, takvih na žalost znam dosta.Floyd napisao:Ne trebaju ti EU papiri da bi trošio lovu
Svaka država takvima odobrava boravak.
Beograd
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Beograd
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ja sam na slovenskoj obali bio 3-4 puta na odmoru od po par dana. Lepa lokacija za odmor, za posao, za zivot. Sve je skockano, cisto, sredjeno, mirno.. Klima je vrh. Leti nisu velike vrucnine, uglavnom do 30c a zimi je blago vreme. Ono sto je najlepse je lokacija skoro u srcu evrope, na italijanskoj je granici ali blizu je i austrija, hrvatska..itd.. Sama regija je malo sakrivena i nepoznata, jer nemci, holandjani.. jure prema hrvatskoj i zapravo ni ne znaju da slovenija ima mali deo mora. Takodje to je nama iz bg i ns najblize more. 6 sati kolima do tamo autoputem. Trst je takodje ozbiljan grad i toliko je blizu da mozes mopedom do njega. Vidim sebe nekad u toj regiji makar u penziji, nazalost mislim da su nekretnine paprene.snork napisao:Super je Kopar, ima i veliku luku, a nekada je imao i jaku industriju (ne znam kako je sada). Ova Dijana sa mog avatara je Made by Cimos iz Kopra.Darko napisao:Od manjih gradova na moru meni je koper vrh. Mesto po mom ukusu. Mali gradic ali ima sve potrebno, i stari grad, i luku i stambeni deo i moderni poslovni deo sa stadionom. Kad je dosadno za 20 min si u trstu![]()
Jedini "problem" je što se više ne nalazi u našoj zemlji. Možeš tamo ići i živeti, ali kao stranac.
U pravu si druga je to zemlja, zaboravili su nas jer od rata nema nasih turista tamo. Bas bas retko mozes videti neku bg tablicu. Kad cuju da si iz srbije iznenade se pozitivno i pitaju gde smo svo ovo vreme jer smo nekad tamo bili mi gosti a sad su samo slovenci i italijani.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ako ima u holandskim lučkim gradovima, što bi slovenački bio pošteđen svih onih sranja koje idu uz život u takvim gradovima. Jedino što smanjuje taj negativan uticaj je ako je taj grad istovremeno metropola s mnogim drugim sadržajima ili prestonica kao što je Atina, ali opet u blizini njihovih luka, kao što je Pirej je isto sranje. Ista je priča i s Rijekom, Splitom, Barom...lepo je živeti u okolini tih gradova, ali u samom gradu ne.Pulp Fiction napisao:Bolje prljavo more nego prljave reke, a ovo ostalo postoji bilo gde, ne samo u vecim primorskim gradovima, možda je tako u Trstu kao što si opisao pojma nemam, ali kod ovih slovenačkih ne bi trebalo.
Može ali je problem što su minimalna mesečna primanja potrebna za odobravanje boravka prilično velika za srpski standard pa zato nema puno penzionera iz Srbije. Ameri i Kanađani recimo dobijaju bez problema.grujicd napisao:Razumem da si multimilioner pa imaš poseban tretman. Na koju foru bi završio boravišnu vizu u EU da si malo bogatiji penzioner, kome nije skupo da živi npr. u Portugaliji, Grčkoj, Sloveniji, ili ako imaš malo više para negde na obali Ženevskog jezera? Znači ne da dođeš kao turista na mesec dva, nego kuc, kuc, ja bi kod vas da živim, neću da radim, samo da trošim. Ne pitam ovo svađalačkim tonom "to je nemoguće", nego me stvarno zanima da li je to nešto što je realno i lako izvodljivo. Nemam nikog ni u daljem okruženju da sam čuo da je to uradio. Drugo je kad ideš mlad da radiš pa juriš neke druge vrste viza, takvih na žalost znam dosta.Floyd napisao:Ne trebaju ti EU papiri da bi trošio lovu
Svaka država takvima odobrava boravak.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
AcaKayak napisao:Idem ja u Rio

Službeno (kao sportista, sve plaćeno) ili privatno (kao turista, sam plaćaš)?
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ne znam da li je bilo ovo
https://youtu.be/I3zMnTscbnU

https://youtu.be/I3zMnTscbnU
Poslednja izmena od Darko u 26 Mar 2016, 20:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Sam placam, turisticki, a mozda dobijem i novinarsku akreditaciju posto sam cele godine prenosio kajak za eurosport i rts.maxer napisao:AcaKayak napisao:Idem ja u Rio![]()
Službeno (kao sportista, sve plaćeno) ili privatno (kao turista, sam plaćaš)?
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Da li si napravio okvirnu matematiku koliko ćeš morati da platiš za avion/smeštaj/hranu/ulazinice?
100... miliona...maraka...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
200 
https://www.youtube.com/watch?v=dOlc_Z116Bg

https://www.youtube.com/watch?v=dOlc_Z116Bg
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Malopre negde na Vracaru vidim Roma od 14-15 godina koji viri iz onog podzemnog kontejnera. Pitam ga sta radi tu, kaze zaglavio se i ne moze da izadje. Pitam ga odakle mu ideja da ulazi tu, kaze zbog robe. Reko jesi li vec ulazio, kaze nisam ovo mi je prvi put. I onako izvukao ruke, oslonio se na miske i ni makac dalje. Vidim smeta poklopac jer kada ja njega otvorim druga strana mu pritiska ledja. Ne ide tako. Uhvatim ga za sake i pokusam da ga izvucem, nema sanse. Kaze on uhvati me za noge i okrene se i izbaci noge napolje. Reko nema sanse da te vucem tako, da padnes i polomis vrat. Pokusam da okrenem Cistocu, NE RADE, Beokom, NE RADE, okrenem komunalnu, lik umire od smeha u fazonu radim 6 godina ovde niko mi nije prijavio tako nesto. Kaze evo vama broj Cistoce. Proverava sa sefom da li su nadlezni ?! Reko necu broj, ja sam vama prijavio a vi zovite koga treba. Vratim se do cige i kazem mu to na sta mi se on lepo zahvali. Ali mene kopka i dalje, da li ce ove pizde poslati nekoga ? Pokusam nekako da pronadjem neki broj Cistoce ali nema. Ne znam ni koji broj je ovaj hteo da mi da. Nadam se da ce poslati nekoga. Mislim da je to u njihovoj nadleznosti i ako nije da oni treba dalje da koordiniraju.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja bih zvao vatrogasce, ozb, ako treba da se nešto seče i slično oni imaju alat za to
Da, pozvati vatrogasce-spasioce.
Zar Ne radi čistoća nedeljom.
Zar Ne radi čistoća nedeljom.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ma treba samo da se podigne poklopac, kao sto rade kada ga prazne, mogao je on da se vrati dole.
Inace nekoliko ljudi je proslo i nisu ga nista ni pitali, jedna zena ga je pitala i kao cao zdravo.
Kapiram da ce komunalna zvati.
Inace nekoliko ljudi je proslo i nisu ga nista ni pitali, jedna zena ga je pitala i kao cao zdravo.
Kapiram da ce komunalna zvati.
Poslednja izmena od Ogi u 27 Mar 2016, 14:33, izmenjeno 2 puta ukupno.
Vatrogasci? Znam da oni oslobadjaju kad se neko negde zaglavi. I onog nesretnika što se nabo na ogradu su spasavali.
t
t