Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
A i kad već kreću teška pitanja, zašto hoćeš sam da praviš kuću? Koliko to jeftinije izađe?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Render je ko i auto ispred 

Boringly average, but also perfect for school run mums
Kroz ovu i druge teme, ovde je izneseno dosta projekata (sto projekata, sto rendera, sto radova, sto izdvojenih detalja, sto kompletno zavrsenih poslova...), vise clanova se bavilo raznom gradjevinom, opremanjem.....
Ali ne mogu a da ne primetima da si se javio gotovo na svaki projekat sa negativnim komentarima. Jos nisam video da je neko izneo bilo kakav projekat a da se tebi svidelo a nisam primetio ni da si neki preskocio.
Pa jel moguce da ti se ama bas nista od ovde prezentovanog nije svidelo?
Naravno, osim ako ne mislis da je auto na renderu ozbiljna masina za respekt, sto ne bih reko...
Ali ne mogu a da ne primetima da si se javio gotovo na svaki projekat sa negativnim komentarima. Jos nisam video da je neko izneo bilo kakav projekat a da se tebi svidelo a nisam primetio ni da si neki preskocio.
Naravno, osim ako ne mislis da je auto na renderu ozbiljna masina za respekt, sto ne bih reko...
Naravno da mu se ne sviđa kad nije njegov stil. Ovo je za Ji4:

Cestiram Raki, super izgleda kuca!
Jesi razmisljao o vise garaza, duploj, ako imas mesta?
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
jbg, profesionalna deformacijagoblin napisao:Kroz ovu i druge teme, ovde je izneseno dosta projekata (sto projekata, sto rendera, sto radova, sto izdvojenih detalja, sto kompletno zavrsenih poslova...), vise clanova se bavilo raznom gradjevinom, opremanjem.....

svidela mi se Rotorova vikendica, i to baš baš, ali ona ograda ...
Ona tvoja Frankenštajner nadogradnja je ubi bože.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Izgleda kao koncertni klavir.
Meni su se svidjale takve kuce jos u vreme kada sam ih samo na filmu vidjao.
Meni licno bi vise lezao krov ravnih linija umesto ovog vijugavog oblika, ali to je to, Kalifornija stajl...
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Ja cu biti iskren i samo reci da mi taj dizajn najvise lezi velikim kucama, a on rece 11x11, voleo bih da gresim, videcemo kada se zavrsi 
Pored toga, bas lep izgled kuce, ja gotivim takav dizajn.
Sent from my Sony

Pored toga, bas lep izgled kuce, ja gotivim takav dizajn.
Sent from my Sony
Hvala hvala svima. Normalno je da ce se nekome svideti, a nekom ne. Nemamo svi isti ukus. Kuca je jednostavna u osnovi (kocka) sto sam i hteo. Ali opet nisam hteo da izgleda jednostavno, vec neki detalji koji ce je ciniti modernom i da to lici na nesto a da se meni svidja. A to su terase i ravan krov. Do skora nisam bio pristalica ravnog krova. Ali sad kad sam bio na odmoru u Nemackoj i bio u jednom delu gde su sve takve kuce bile i promenio sam misljenje. Evo tog dela Phoenixsee gelande.

Projekat je stigao iz Svice kod nasih komsija. Otisao sam kod njih i kupio projekat. Onda sam ga dao kod nas da to malo preurede zato sto mi se unutrasnjost nije svidela jer sam trazio dosta izmena po tom pitanju.
@goblin - hvala druze stari, drago mi je da ti se svidja
Sto se tice garaze voleo bih da imam mesta za siru ili duzu garazu, ali nece moci. Plac je duzine 40m ali sirine 20m, kuca sa garazom u sirini 15m, 1 m mora da ostavim sa desne strane a 4m sa leve zbog puta. Iza garaze ostaje 4m ali takodje ne moze jer iza garaze ide prostorija gde idu elementi grejanja, bojler od 300lit ...
Inace ima pravljena ovakva kuca. Napravio jedan svajcarac. Otisao sam da je vidim i uzivo je jos lepsa. Izgrla malo cudno zbog ravnog krova jer u moru kuca sa krovom ova je neobicna, moderna a opet za moj ukus prelepa.

Zato sto mi nista ne odgovara. Ni raspored, ni izged, ni funkcionalnost. Ama bas nista. Od svoje 20 godine mi je san da pravim sopstvenu kucu u sopstvenoj reziji. Mozda ce me i izaci i jeftinije ako kupim gotovu kucu. Ali to mene ne interesuje zbog gore navedenih razloga.AcaKayak napisao:A i kad već kreću teška pitanja, zašto hoćeš sam da praviš kuću? Koliko to jeftinije izađe?
Rovao sam gde god sam stigao.Igor napisao:Rovao si po sajtovima pa si naisao na ovo i onda ce neko da napravi projekat po tome ili si sve kupio vec uradjeno?

@goblin - hvala druze stari, drago mi je da ti se svidja
Hvala Kseroju legendoXepoj87 napisao:Cestiram Raki, super izgleda kuca!

Inace ima pravljena ovakva kuca. Napravio jedan svajcarac. Otisao sam da je vidim i uzivo je jos lepsa. Izgrla malo cudno zbog ravnog krova jer u moru kuca sa krovom ova je neobicna, moderna a opet za moj ukus prelepa.
Raki nek je srecno sa radovima
Podseca me na one moderne kuce gradjene pocetkom 2000tih. Ravni krov je meni iskreno najlepsi (kao i krov na 4 vode) ali koliko sam cuo oni su najskuplji jer ih je tesko izolovati. Ja bih isao na blagu kosinu sa 2 vode, valjda je to najjeftinije a najbolje jer se krov lomi samo na jednom mestu.
Inace koga interesuje evo sajta sa jako lepim projektima kuca. http://www.z500.hr/

Inace koga interesuje evo sajta sa jako lepim projektima kuca. http://www.z500.hr/
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Meni bas fino deluje.
Daj skicu rasporeda prostorija.
Daj skicu rasporeda prostorija.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Mi smo zidali na nbg sa cetiri vode, nisam ni znao da je to nesto skuplje, ali svakako najvise volim ovakve modernije kuce, nasa je klasicna.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Ja najvise volim kolonijalni stil, kako god se on u praksi zvao
Oni koji su pravili moderne kuce pre 20 godina, osim ako nisu milioni ulozeni, to sada ne lici ni na sta, a ono sto ima svoj izgled zadnjih 200 godina se manje menja 
Raki, mi smo zbog djakuzija uzeli bojler od 300 litara. U djakuzi smo usli 5 puta za 15 godina, a bojler kad je crkao zamenili smo manjim od 200 ili 240litara. Nisam siguran za sta ti treba 300 lit, ali mozda dzabe bacas pare...

Raki, mi smo zbog djakuzija uzeli bojler od 300 litara. U djakuzi smo usli 5 puta za 15 godina, a bojler kad je crkao zamenili smo manjim od 200 ili 240litara. Nisam siguran za sta ti treba 300 lit, ali mozda dzabe bacas pare...
Ima smisla to sto pricas ali nije sad ovo ne znam kakav modernizam da bi se brinuo o tome da ce za 15 godina biti demode. Prilicno jednostavna a opet dovoljno funkcionalna i moderna.
Nek je sa srecom gradnja.
Nek je sa srecom gradnja.
Da, ovo je skroz ok, ja komentarisem uopsteno.
Kad pogledas Senjak i kuce koje gledaju na most, posto smo tu trazili da kupimo kucu, sve "moderne" izgledaju totalno bezveze. Ako ima dosta stakla, ima lepu sansu i da zastari brzo, tako mi nekako deluje.
Kad pogledas Senjak i kuce koje gledaju na most, posto smo tu trazili da kupimo kucu, sve "moderne" izgledaju totalno bezveze. Ako ima dosta stakla, ima lepu sansu i da zastari brzo, tako mi nekako deluje.