Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Post od goblin »

AcaKayak napisao:Mani se grba partizana. Zamisli privede neku drugaricu a ona navija za zvezdu i onda mu propadne nešto 5 puta zanimljivije od xboxa, plejstejšna, smart tva, grba u industrijski ekološki prihvatljivom podu i auto kreveta zajedno.
Mozda si upravu, treba ozbiljno razmisliti o tome. :mrgreen:
Mada kontam da dok pocne da privodi da cu mu obezbediti adekvatan stek za te stvari, da ne mora da dovodi u porodicni stan. Bolje ce biti i za njega i za nas. :mrgreen:
member napisao:A sta ce ti TV, igrice, racunar i ostale zajebancije u decijoj sobi ? Ozbiljno
Imao on to sve i sada u svojoj sobi, samo ce sada nakon renoviranja sve biti lepse uklopljeno.
I zasto da nema? Pa i ja sam sve to imao pre vise od 15 godina, a ne on sada u ovako savremenom okruzenju, pritom mu svi drugari imaju sve navedeno...

Ako se pravilno dozira i usmerava, nista navedeno nece imati negativne uticaje. Problem je kad roditelji dozvole da deca svakodnevno vise satima za kompjuterima, telefonima, tabletima, igircama... ali to ne znaci da im navedene stavke treba ukinuti. Treba im sve omoguciti i pruziti, da odrastaju u skladu sa okruzenjem, ali pravilno dozirati.
Poslednja izmena od goblin u 19 Mar 2016, 13:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Slažem se s tim skroz... Tako je i meni otac davao skoro sve ali dozirano koliko treba i izrastao sam u mega cara.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Evo nama je sad aktuelno to sto klinac voli da gleda nekakve gejmere na youtube preko tableta (to mu je interesantnije i od igrica i kompljutera i crtanih filmova...).
Dogovorili smo se da moze da koristi el uredjaje telefon/tablet/konzole po 1h dnevno ali svaki drugi radni dan (pon/sred/pet), i dogovor je takav da sam prati vreme i termine a ne da ga opominjemo, ako prekrsi dogovor sve se ukida na nedelju dana.
Bila je frka samo prve nedelja, sada se sam ustosio i vec vrlo cesto zaboravi i prodje mu po 2-3 dana da ne pipne nista od elektronike, ima druge zanimacije, lego, kreativne igre, dolaze mu drugari, ide na sport.....
Dok mu vikendom dozvoljavamo potpunu slobodu da radi sta god hoce, ali tu postoji druga caka, zena i ja se trudimo da apsolutno svaki vikend osmislimo i provodimo aktivno zajednicki, tako da mu nikada ne ostaje previse vremena za elektronske uredjaje. I uopste se ne buni.

Jedino gde se pravi popust jeste u kolima kada negde putujemo. Onda ima tablet na drzacu i on i sestrica gledaju crtane dok se vozimo, al to mi je skroz OK.

Samo ih treba pratiti i pravilno usmeravati, nece decu pokvariti tablet/igrice/TV/kompjuter, vec lose usmeravanje od strane roditelja kojima je najlakse da im kupe igricu i da dete bude mirno...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Osim kreveta, drugo mi nije adekvatno za sedmogodisnjaka. Samo espreso aparat i sanker fale. :) Imam jednog prvaka kuci, cak i isto ime nosi, pa sam u slicnoj situaciji. Mislim da treba vise topline detetu, ovo je sve vise nego decija soba. Za tv i konzolu mislim da nisu visak, treba prihvatiti vreme u kome zivimo, naravno da postoje pravila i da ne trpe skola i vreme predvidjeno za druge stvari. Tu i mnogi moji drugari imaju dilemu, da li i koliko detetu tehnologije dati, kako napraviti balans. Ne valja ni da dete sedi uz racunar, dok trpe drugi aspekti psihofizickog napretka, a ne valja ni da u uzrastu kada se najvise uci ne uhvati prikljucak za tehnologije sadasnjice i buducnosti. Osetljiva je tema.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Jeste, ali vidiš, taj šank stvarno nije loša ideja...

Sent from my D5503 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Projekat je ok, moderno, prakticno i sve to, samo kazem da mi ne lezi za deciju sobu. Previse glosi povrsina, previse sterilno... Svidja mi se namestaj u podnozju kosog zida. Volim horizontalne linije na namestaju i stolariji, horizontalno usmerene sare na drvetu su mi uvek lepse od vertikalnih...

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ovo jeste decija soba, ali i soba koja treba da ga posluzi barem tokom cele osnovne skole, a eventualno i srednju skolu da izgura u istom enterijeru uz odredjene promene (novi krevet i plakar) ali uz isti koncept.
E sada, to je dug period 8-12 godina da bi jedan isti dizajn u potpunosti zadovoljio i uskladio sve potrebe odrastanja deteta, i prakticno je nemoguce uspostaviti bas idealan dizajn za sve uzraste od 7-14 (eventualno 18) godina. A nemam nameru da mu svake 4 godine nanovo pravim celu sobu.

Sto se tice sanka, ima on jos jednu prostoriju pored spavace sobe. Ta prostorija je namenjena kao prostor kada mu dodju drugari za igru i druzenje. E ta prostorija ce sigurno menjati ambijent kroz vreme, sada tamo preovladjuju lego kocke, igracke... a kontam da ce vremenom biti zahtev upravo neki sank i garnitura za sedenje... ali necu da mu mesam spavacu/radnu sobu sa tim prostorom gde mu dolaze drugari.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Slika

Ripanj :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Verovatno preCednik lokalnog SNS-a! :kezo:
Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Stara je već ovo kuća, legalizovace je na keca :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Auu
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

A? Šta kažeš? Pobeda. :D

Sent using Tapatalk
Širim haos!
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ovaj je i mene zajebo sa nadogradnjom :djavo:
Samo sto ovde ne vidim ama bas nikakvog smisla
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Važno da kod svoje zgrade vidiš :)
Verujem da su slični motivi, i ovaj je hteo da okači reklame al niko neće da ide u Ripanj zbog toga :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Pa naravno da vidim, moji motivi su ekonomske prirode i realizuju se.
A ovde ne mogu da provalim motiv.
Odgovori