Info za Mini cooper S (pomoc potrosnja ulja)

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Info za Mini cooper S (pomoc potrosnja ulja)

Post od ljubitelj »

naravno da ima hladnjak ulja kraca remenica oznacava 15% manja u odnosu na fabricku
Dodatno povecan kapacitet hladnjaka ulja u odnosu na fabricki, nisi napisao ranije da je ta modifikacija odradjena u paketu sa promenom na kompresoru.
Nije samo kompresor promenjenih karakteristika, i usis vazduha si menjao i pominjes KN filter.
Oni su poznati da losije filtriraju i time povecavacju habanje motora.

Kao sto sam napisao, treba da se auto neko pozabavi i uradi dijagnostiku problema sa uljem.

PCV, sistem ventilacije kartera, potrazi objasnjenja na netu. Ukratko jedan od sistema na motoru koji utice na potrosnju ulja kao i na moguci gubitak ulja curenjem tj probjanjem dihtunga.

Prvo treba utvrditi zasto je tako mala kompresija, greska u merenju ili stvarnih tek 9bara?

Koliko je fabricki podatak za novi motor?

Uporedi brojke. Za tako malu kilometrazu ne bi se ocekivalo primetno habanje motora niti pad kompresije.
Wanni
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2016, 12:13
Garaža: Mini Cooper S

Post od Wanni »

Da kad je radjen upgrade ( posto ne volim caprkati ecu a ne moze se dobiti puno tek 17ks i 12nm a paprene cijene radio sam da valja sve u paketu )

Ostavio sam auto kod momka koji radi iskljucivo Mini jeste da sam vozio 450km do njega al pozitivna misljenja a i sam razgovor sa njim ubedio me da covek ako ista radi onda zna sta radi a i garantuje.
Posto sam vec naveo da sam laik merenja su koliko sam skonto pritisak klipa il tako nesta i rezultat je ovako
1=9.7 2=9.8 3=9.5 4=9.7 ( racunar bacio zeleno a po specu je nov motor 10.2 koja mera je ne znam jel bar il sta ) ugl momak je pregledao i odlucio zamenuti sve dihtunge od dekla kartera lanca glave. Skidao je lc i gledao kanal prema kompresoru nema ulja kaze mizerni tragovi uljnog isparavanja .
I postaviti ce oil catch can za hvatanje ulja i kondenza sto ostaje u ic pa da vidi koliko ce se nakupiti za 1000 -1500 km i koliko ce potrositi
Ako to ne pomogne onda su gumice na ventilima za zamenu jer kao to im je mana jer u vecini slucajeva izgledaju u dobrom stanju a ne odradjuju posao kako treba.
Pitao sam ga za promenu vrste i proizvodjaca ulja npr da sa 5w30 odem na 10w40 nasmijao se i rekao da svako ko je otisao na 10w40 u miniju samo povecao potrosnju...
( kaze da je normalno da u intervalu zamene na 8k popije 2.5 do 3 litra jer jednostavno takav motor )

Takodjer sad ce nasuti castrol 10w60 i za 1000 cemo znati sta je uzrok tacan.

Bitno napomenuti da me skuplje dodje gorivo do njega i od njega nego sto sam platio dihtunge
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Znaci sada ni pritisak nije 9bara vec je vise izmereno.
Vec si bio na dijagnozi kod nekoga i preporucio ti je popravku.
Pa sta ti u stvari nije jasno :think:
Wanni
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2016, 12:13
Garaža: Mini Cooper S

Post od Wanni »

Evo da se javim , napokon sam rjesio problem sa uljem.... bio je u nekom Osenzor ringu , koji se nalazi na tako nepristupacnom mjestu da smo rastavili prednji dio komplet zamjenuli...
preventino sam zamijenio jos dihtunge, te sam nasuo Divinol ulje 10w60 ---- evo ga gulim 1500 km od tad neprimjetno ...

sad idemo u naredne stvarcice da se rade ....

Admin .... posto je problem rjesen molim Lock

hvala
Odgovori