sasha015 napisao:A sto je problem "sibnuti" 150 evrica za atest za kola koja vrede 100 puta vise i zavrsiti.
Nego se cimati na svaku patrolu i moljakati nekog na tehnickom...
Da šibnem 150 evra a platio folije 80???????
Da platim atest 150 evra a u EU u koju idemo 30 evra ili samo vanredni tehnički pregled????
Pa nisam ja šeik da šibam pare a i ne bi vozio Punta da jesam!
A folija mi mnogo znači!
Bio prilog na tv, kažu da ima mnogo falsifikovanih atesta za gas zato se očekuje promena zakona po kome će biti obavezno slikanje auta prilikom tehničkog pregleda. Upravo kada budu doneli taj novi zakon o slikanju kažu biće i promena za folije da je mala modifikacija vozila i da ne trebaju potvrde od proizvođača i obrada podataka agencije se smanjuje.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Sad sam bio u AMSS, potrebno sledece: papir proizvodjaca da sme da se izvrse promene na autu, papir i garancije za foliju tj kvalitet folije, 3 uplatnice na 3000 na 300 na 3300 i 4800 din u AMSS. Nije znala da mi kaze dal sme da se voze kola sa zatamnjenjem iza stuba vozaca tj za zadnja 3 stakla.
Zelim da zatamnim zadnja stakla sa Lumar folijom zbog dece- treba li mi atest za to? Napred bih stavio neku totalno prozirnu sa Uv zastitom da ne provale drugovi organi da je i to "zatamnjeno"
juce sam zvao amss u novom sadu i oni su mi rekli da treba:
- izjava proizvodjaca auta (u mom slucaju 3000din)
- potvrda majstora koji je ugradio folije
- sertifikat folije (isto od majstora koji je ugradio)
- 6600din ide agenciji
- 2400din ide amssu
sve se zavrsava kod njih, papir bude spreman u roku od 5 radnih dana. ono sto je nejasno je ovih 4800din ili 2400din kod amss (do duse na sat media fb stranici su rekli da je 2400din ako imas amss karticu, sto ja imam).
znaci u mom slucaju 12000din samo za atest. mnogo.
Scuderia napisao:To se radi samo jednom? Vazi i za folije napred? Ako je tako, onda i nije toliko strasno.
To i jeste problem sto niko ni nezna koliko ce se to puta raditi, jer drzava nasa to radi kako hoce kao i sa plinom sto je bilo, drzavni organ dao atest na deset godina i kad je zafalilo para u buzetu daj jos jedan reatest da se namirimo a ko nece da plati nema registracije.
Kako god okrenes pljacka je u pitanju, eto neko rece u eu je 30 ak eura atest a imaju cetri puta veci prosek plate nego mi u srbiji a kod nas izadje preko 100 eura i pritom niko nista nezna nit ko sta garantuje
Na godisnjem nivou je (za sada) ako se ne sete da uvedu neki reatest kao za plin, posto verovatno folije imaju neki "rok trajanja" koji je naveo proizvodjac (setite se tablica i 3M garancije).
Inace je veci problem sto ja recimo ne mogu da dobijem potvrdu od Delta Motors jer BMW folije ne smatra prepravkom, sto realno i nije, ali se taj stav ne uvazava kod Agencije za bezbednost saobracaja.
Ne znam ko me vise nervira, ovi iz Delte sto ih mrzi da napisu jednu recenicu na papir ili ovi iz Agencije sto gnjave oko toga (u stvari znam ko me nervira, al' ne smem da napisem).