Kako se vozi u Srbiji?
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Za levo šta se upali?
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Ma to mora da je neko docrtao strelicu na crvenom ili ga okrenuo za 180 stepeni u desno 

To znaci da nemas prednost, ali da mozes da prodjes.
Svakako je konfuzno znacenje strelice na crvenom svetlu, moguce da je ranije bilo dozvoljeno samo desno, pa nisu promenili semafor kada i znakove.
Sent from my Sony
Svakako je konfuzno znacenje strelice na crvenom svetlu, moguce da je ranije bilo dozvoljeno samo desno, pa nisu promenili semafor kada i znakove.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Da nema drugi semafor za levo?
A gde je taj semafor da vidimo street view?
Ovaj semafor što sam prvo postavio našao sam na netu ali isti takav je u Nišu kod suda, samo može i pravo da se ide.
https://www.google.rs/maps/@43.3207716, ... 312!8i6656
U trenutku nailaska Google vozila, bilo je zeleno ali ima i strelice ostalih boja
. I tu nekad čekaš, nekad svi idu pa onda ideš i ti 
https://www.google.rs/maps/@43.3207716, ... 312!8i6656
U trenutku nailaska Google vozila, bilo je zeleno ali ima i strelice ostalih boja

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Sad je mnogo jasnije. Ono gore je "regularno" zeleno iliti ti imas prednost, a dole je uslovno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Covek je u pravu. Zelenu boju bi trebalo zameniti zutom i da trepće po mogućnosti. Ovako uopšte nije nemoguća greška.sebekkg napisao:Glup je nas saobracajni sistem. Gde sam god bio u svetu, uslovno kao kod nas ne postoji. Ako je strelica zelena za desno imas pravo da ides, nema uslova sto bi i trebalo da bude svugde. ako vec hoce da se zezaju neka drze trepcuce zuto kada je uslovno,a kada je zeleno samo napred.
Nisi lepo video sliku. Donji desni semafor ima (osim zelene strelice koja na slici svetli) još jednu istu pored nje, kao uslovno. I sad, svetli gore crveno sa strelicom desno, na desnom semaforu isto to plus zelena strelica. Praktično imaš za desno i zelenu i crvenu strelicu.Delija napisao:Sad je mnogo jasnije. Ono gore je "regularno" zeleno iliti ti imas prednost, a dole je uslovno.
Ja kad sam prvi, tumačim to kao uslovno zeleno i prođem ali uvek mi nelagodno nekako. Nekad neko stane, pa onda svi čekaju, nekad sviraju... Svako tumači po svom.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Meni i dalje nije jasno kako je na tom semaforu prikazano zabranjeno skretanje levo.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Jeste zbunjujuće kad prvi put vidiš ali u suštini nije nikakva misterija. Uslovno znači isto kao i na svakom drugom semaforu. Jedina razlika kod ovog je što glavni semafor nije jedinstven za sve trake i pravce, već imaš odvojeno. A na tom odvojenom uslovno svetlo tumačiš isto kao i da je na običnom semaforu.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Nisam najsrecnije napisao. Ta dva upaljena na slici su "regularno" zeleno svetlo. Donje desno (ugaseno) je uslovno.Dare4x4 napisao:Nisi lepo video sliku. Donji desni semafor ima (osim zelene strelice koja na slici svetli) još jednu istu pored nje, kao uslovno. I sad, svetli gore crveno sa strelicom desno, na desnom semaforu isto to plus zelena strelica. Praktično imaš za desno i zelenu i crvenu strelicu.Delija napisao:Sad je mnogo jasnije. Ono gore je "regularno" zeleno iliti ti imas prednost, a dole je uslovno.
Ja kad sam prvi, tumačim to kao uslovno zeleno i prođem ali uvek mi nelagodno nekako. Nekad neko stane, pa onda svi čekaju, nekad sviraju... Svako tumači po svom.
Deluje malo cudno, ali logicno je sve.
U nekim drzavama uopste ne postoji "uslovno", vec se ono uvek podrazumeva.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Danas oko 3,4 ujutro nesto zuto proletelo kroz Kneza Milosa na 15 sekundi cisto crveno.Sta je sa ljudima i mozgom istih koji prolaze sve vise na cisto crveno?Mislim ako ti se ne zivi , idi skoci u reku ili tako nesto,sto jos nekog da zavijes u crno.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Pa bira, hoce da povede jos nekog sa sobom. To je mrtvo pijano, tesko ce i bolid kroz crveno proci bez gledanja.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Juce ovde u sred dana lik na skuteru prosao casual na cisto crveno isto. Samo sto je isao polako, sreca niko ga nije udario.Milos napisao:Danas oko 3,4 ujutro nesto zuto proletelo kroz Kneza Milosa na 15 sekundi cisto crveno.Sta je sa ljudima i mozgom istih koji prolaze sve vise na cisto crveno?Mislim ako ti se ne zivi , idi skoci u reku ili tako nesto,sto jos nekog da zavijes u crno.