Delija napisao:
Recimo da je negde oko 8-9l na ~140 km/h na autoputu i oko 6-7l na magistrali na ~90 km/h. Zavisno od vetra i nagiba menjaju se i cifre po malo.
Mene bi benzinac zavio u crno, proveri molim te jednom kada bude prilike, ravna neka lagana deonica, tempomat, 140 tačno. Alfa BC laže 10-15%, tako da bi realna potrošnja bila oko 5l na 140km/h. Snimljeno jutros.
https://www.youtube.com/watch?v=nWTBFYp_VuQ
528i na 80km/h troši koliko meni na 120-140, doduše sa letnjim setom gde su dosta šire gume to će da ode malo gore. Kad stavim na papir, nije mi dobro.
Živa istina, nisu naročito uporedivi, ali ako svaki dan voziš tako da se te razlike u performansama stvarno i osete, to je zadovoljstvo koje će da te košta oko 1000€ godišnje razlike u gorivu ako prelaziš do 15000km. Ne osuđujem niti hvalim bilo koju opciju, samo iznosim činjenicu.
Računam i sam šta će sledeće biti pod haubom i da li 1000€ godišnje mogu pametnije da iskoristim.
edit: promenio si post... Nemam ja kratke relacije, pravio sam kalkulaciju prema sebi i svojim potrebama. Nemam nikad samo gradsku vožnju, tako da nemam adekvatan uzorak. Nagađam da bi uz više gradske vožnje proseci mesečni mogli biti i do 8 litara.
330xd je ozbiljno bolji od 328xi, solidno je brzi, a sigurno je i bolji osecaj zbog dosta veceg obrtnog koji vuce sa sobom odziv na gas/medjuubrzanja itd.
Mada tu je opet pitanje da li 30 vredi 1000e vise u odnosu na 28 godisnje u registraciji i tako u krug.
Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56
nemam problem uvek sam najsporiji
Ivan napisao:330xd je ozbiljno bolji od 328xi, solidno je brzi, a sigurno je i bolji osecaj zbog dosta veceg obrtnog koji vuce sa sobom odziv na gas/medjuubrzanja itd.
Mada tu je opet pitanje da li 30 vredi 1000e vise u odnosu na 28 godisnje u registraciji i tako u krug.
Послато са GT-N7100
Jeste. Ali kosta isto koliko i 340i, koji ga pocepa
Daleko je manja razlika izmedju 328i i 330d.